Германия е под блокада – протестират фермерите

Те са недоволни от планове за намаляване на субсидиите
Обновена: 8 яну 2024 12:15 | 8 яну 2024 12:15, Елка Василева
117
Германия е под блокада – протестират фермерите
Снимка: БГНЕС

От сутринта Германия е под блокада. Фермерите протестират срещу селскостопанската политика на германското правителство и блокираха със селскостопанска техника повече магистрали в страната.

Движението вече е нарушено в няколко федерални провинции. В Мекленбург-Предна Померания например фермерите в цялата провинция блокираха със стотици трактори магистралните отбивки. В окръг Клопенбург в северозападната част на Долна Саксония един от федералните пътища е блокиран от 40 превозни средства, а в Саксония по данни на полицията някои магистрални отсечки в района на Дрезден са неизползваеми, предаде кореспондентът на БНР в Германия.

Имало е струпвания по магистралите А4, А13, А14 и А17. В Берлин ситуацията беше спокойна рано сутринта. Въпреки това първите трактори бяха паркирани пред Бранденбургската врата още от неделя вечерта, а хиляди трактори бяха на пътя и в цяла Бавария в ранните сутрешни часове в знак на протест.

На много места полицейските управления съобщават за затруднения в движението, например защото пътищата са били проходими само в едната лента или на моменти са били блокирани магистрални отбивки. Полицията помоли водачите на трактори да разчистят пътищата.

Фермерите протестират срещу плановете на правителствотода отмени част от субсидиите и да вдигне данъците за тях. Най-голям проблем за работата им е отпадането на субсидиите за селскостопанския дизел. Съюзът на фермерите предупреди, че ако това стане, Германия няма да издържи на конкуренцията на съседните страни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
През 2023 г. в най-голямата европейска икономика фалит са обявили близо 15 хил. фирми, което е увеличение с 26 процента спрямо предходната година. Все по-често засегнати от тенденцията са компании с оборот от над 10 милиона евро, оценяват експертите. "През 2024 г. може да се сблъскаме с увеличаване на фалитите с над 30%", предупреждава Йонас Екхарт, партньор във Falkensteg.
92
0
 
17
 
! Отговори
Български Фермер преди 4 месеца
До ТеоАз май нещо съм пропуснал - някой знае ли колко е в България отстъпката за фермерския дизел?
91
1
 
30
 
! Отговори
2024 - почна се! преди 4 месеца
Та наистина "Какво ще се промени след изборите в ЕС, САЩ и Русия?" :) изтриха ми коментара но ЕС ЕС почва да усеща краварската "любов" откъм гърба :) !
90
2
 
25
 
! Отговори
сигурно ... преди 4 месеца
пак Путин ще им е виновен!
89
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия па зърнаари какви са нагли! Вместо да благодарят, че могат да си сменят пола веднъж в годината, вместо да благодарят, че ги освободиха от руските енергоресурси, вместо да благодарят, че са от правилната страна на историята и изсипват чували с евраци към хунтата на еленски, те тръгнали да протестират?!?! Що за наглост!
88
2
 
40
 
! Отговори
БАНко преди 4 месеца
НАТООООООВЦИТЕ , НАПИШЕТЕ ИСТИНАТА !!! ПАРИТЕ ОТИДОХА ЗА ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА И БЮДЖЕТА Е НА ЧЕРВЕНО С ....300 000 000 000 !!!! СКАПАНАТА ЕВРОПА !!!
87
4
 
48
 
! Отговори
Жиката преди 4 месеца
Санкциите работят.
86
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ШОЛЦ е следсвие виновна е Меркел която продаде стратегически предприятияна юсей така както Ходарковски искаше да продъде ЮКОС .Гер- я стана зависима от ЮСЕЙ и стана зависима от юсей или НЯМА суверенитет и върви все по надолу както и целия ЕС Бъл-я се командва от коротъпотои асен които са нейни слуги или ние също умираме прави Затова и *** на форума тези които са разоряването на бъл-я и са в защита на всичко хамер-ко
85
2
 
30
 
! Отговори
Тео преди 4 месеца
Сутринта ме забавиха с десет минути. Но ги разбирам. Не може домакинствата да плащат 35 евроцента за киловатчас енергия, а Сименс и Даймлер по 6 цента, а фермерите да бъдат облагани с данъци за дизела в тракторите. Не става! Това е харакири за износа им!
84
37
 
6
 
! Отговори
Васил Терзията КМЕТА преди 4 месеца
Руско-Робите си мислчт и фантазират че ТРЪМП ОБИЧАЛ РУСИЯ, И иска РУСИЯ ДА Е ДОБРЕ...ХАААХХАА--ХААААА--ХАААА, ТРЪМБ МРАЗИ РУСИЯ ЗВЕРСКИ, И ТАКА ЩЕ И ГО НАЦЕПИ, ЧЕ ЖАЛНА ВИ МАЙКА РУСО-РОБСКА..ЩЕ ВИЕТЕ КАТО ПРОМУШЕНИ КОЙОТИ .
83
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонимеН---Укрия /ако я има , я НЕМА / , ЩЕ БЪДЕ ВЕЧНИЯТ КАНДИДАТ ЗА в ЕС и НАТО . Има шанс в ЕС и НАТО да останем само Украйна и България ...
82
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жалкото е , че И посолството на Украйна в Бг , командва наШте примитивни управници !
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 75 Е били им е трудно да си съберат реколтата обаче това било независимост уркопска му работа
80
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 77 Да и щото имат тия пари ,намали иначе пари за фермерите нали ,е май не си разбрал,че всеки иска се харчат парите за тяхното благополучие ,а не щото уркопите били бедни и си помислили,че някой е длъжен да им дава щото били много убави.Е Германия имала пари за Украйна,ама за техния народ нещо нямали
79
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонимеН---77 До кога ще дондуркаме Укрите ?Ние ПОДАРЯВАМЕ , а те ПРОДАВАТ ...
78
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е как , нали в Запада няма протести , всичко е О'ОООкей!
77
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аграрете зимата няма какво да правят и използват времето да изкарат още някое евро субсидия и да изтрезнеят сле д празничните запой.
76
31
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
УКРАЙНА Е КАНДИДАТ ЧЛЕН НА ЕС! ЕС МОЖЕ ДА РАЗВЪРЖЕ КЕСИЯТА ! В МОМЕНТА СА ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА УКРАЙНА ПО 20 МИЛИАРДА ЕВРО НА ГОДИНА КОЕТО Е 0.1% ОТ АКТИВИТЕ НА ЕС ОТ 20 ТРИЛИОНА ЕВРО ! 20 МИЛИАРДА ЕВРО Е ДОБРА ЦИФРА НА ГОДИНА НО КЪМ ТОВА ДА СЕ ПРИБАВЯТ И ОЩЕ 20 МИЛИАРДА В ОРЪЖИЕ ОТ ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ КОИТО ДА ИМ СЕ ОСРЕБРЯТ ОТ ФОНДА ЗА МИР НА ЕС! ВЪВ МОМЕНТА СИГУРНО ЕС ДАМА САМО ПО 2 МИЛИАРДА В ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА НА ГОДИНА КОЕТО Е МАЛКО ТРЯБВА ДА Е 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ!
75
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да ходят да си продават продукцията в Русия!
74
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Може да им е трудно но поне са независими от евтини руски ресурси. И се гордеят, че получават неколкократно по-скъпи АМЕРИКАНСКИ такива! Скъпи, но американски! И помагат на украина!