Гръцката православна църква категорично против еднополовите бракове

Депутатите поемат цялата отговорност пред народа, заявиха митрополитите
24 яну 2024 09:08, Анисия Иванова
23
Гръцката православна църква категорично против еднополовите бракове
Снимка: Pixabay

Светият синод на църквата на Гърция се обяви срещу проектозакона за еднополовите бракове. Гръцкото общество се раздели по отношение на двойки от един пол. На извънредно заседание на ръководството на гръцката православна църква 83-ма митрополити единодушно казаха "не" на проектозакона за еднополовите  бракове и осиновяване на деца от тези двойки.

"Депутатите, които подкрепят закона, поемат цялата отговорност пред народа", заявиха висшите духовници.

Светият синод съобщи, че решението и мнението по отношение на двойки от един пол ще се чете в неделя след литургия във всички църковни храмове. Обръщение с позицията на църквата е изпратено до всички действащи депутати. Църквата поема ангажимент да информира гражданите за своята позиция и подкрепата към тези, които са обезпокоени от промените в обществото.

Архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним заяви, че проектозаконът е опит да се променят устоите на традиционното семейство.

Премиерът Кириакос Мицотакис наскоро обяви, че проектозаконът трябва да бъде разгледан в събранието до средата на февруари, въпреки съпротивата на Църквата, която има голямо влияние върху обществото, и част от консервативния лагер, към който той принадлежи. „Ще се вслушаме в мнението на Църквата, но държавата създава законите, тя не създава законите в сътрудничество с Църквата“, каза Мицотакис, при представянето на своя проект.

В същото време правителството на Мицотакис е решено да внесе Закона за легализиране на гей браковете, като разчита на подкрепата на основната опозиция СИРИЗА, чийто лидер официално се обяви като гей и сключи в чужбина брак с партньора си, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
7
 
! Отговори
анонимна преди 3 месеца
Разнополовите вече не сключват бракове, защото "един подпис не променял нищо", а еднополовите се борят за това право. Накъде отива този свят.
18
1
 
0
 
! Отговори
те бяха и против преди 3 месеца
истанбулската конвенция . това е реклама . Шунката беше спонсор на църквата - с крадени пари от ружа рекета, плешивия строеше параклиси . архимадри Прескипян го поръча . А Плешивия само това чакаше и го отстрани зрелищно . Прави са . брак е между различни полове . Ама ако не се обичат - смърт , удушвания, запалвания, пробождания, обесвания .
17
1
 
8
 
! Отговори
Който преди 3 месеца
политик тръгне срещу Православната църква в Гърция, (там православните се наричат ортодокси) на следващите избори барабар с партията му, го пиши бЕгал!
16
1
 
10
 
! Отговори
Гризел преди 3 месеца
Да се надяваме,че гръцките депутати няма да подкрепят това беззаконие и че няма да отстъпят от морала и правдата,за да запазят постовете си.
15
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В църквата по принцип има огромен брой хомосексуалисти, правят се на света вода
14
0
 
5
 
! Отговори
Урсула преди 3 месеца
Това е срам!
13
20
 
1
 
! Отговори
Мичето-птичето преди 3 месеца
Сред поповете има доста хомосексуалисти. Защо така се постъпва?
12
2
 
14
 
! Отговори
Тихомир преди 3 месеца
Аман от амбреажи.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
на кладата цветните и това е само така ще се спаси света
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Православието и произтичащия от това морал при гърци и румънци е похвален.Може би заради това, че се отрекохме от Бога, България отива все повече към бездната. Не е късно. Отворете вратата към Светлината, братя и сестри!
9
7
 
3
 
! Отговори
Sin-од преди 3 месеца
Християнските държави направиха добре, когато преди векове отделиха религията от държавното управление. И поставиха Конституция над всички закони. Така всеки, който не е съгласен с "цветната" пропаганда и транс-*** принуждава може да се защити с християнството. С простичката фраза "религията не ми позволява". (за религиозните фанатици си има Наказателен кодекс)
8
6
 
17
 
! Отговори
ЕС преди 3 месеца
Няма Не Искам, Няма Не Може! като им спрат Еврото и за 0 време ще се съгласят - така се Управлява в ЕвроЗонота - като Дресирано Животно - просто му спираш яденето и до там!!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 4 - Блоквай ги адовете. Ония ден, братовчедката ми показва някаква игра, дето играеш, като "трансмъж" - демек момиче, решило, че е момче ...
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те се обявяват през месец-два, против това, за да напомнят на хората, че църквата не си е променила възгледите, нито следва съветите на папа, който позволява идоли и езичници във Ватикана, като дава право и на свещенници, да "благославят" съюза между хомосексуалисти. Не позволяват брак, ама ...
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До анонимен 5. Аз съм за триполовия - търса си мъжка жена да даяни на работа на село.
4
0
 
13
 
! Отговори
гост преди 3 месеца
То и аз съм против !
3
8
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
аз съм за еднополовите бракове - търся си жених
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Юубинга като гледаш клипчета разбира се има и реклами ... на тях вече върви пропаганда на геювинга чрез една реклама на някаква игра.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не пречи на еднополовите да си живеят заедно.Бракът е само за защита на децата и уреждане на имуществото от най-древни времена.