Протестиращи фермери започнаха безсрочна блокада на Париж

Ключовите магистрали около френската столица са блокирани
Обновена: 30 яну 2024 07:36 | 30 яну 2024 06:15, Анисия Иванова
30
Протестиращи фермери започнаха безсрочна блокада на Париж
Снимка: БГНЕС

Протестиращите фермери във Франция започнаха безсрочна блокада на Париж въпреки мерките за помощ, които им обеща премиерът Габриел Атал. Президентът Еманюел Макрон свика кризисно заседание.

Ключовите магистрали около френската столица са блокирани една след друга от тракторите на протестиращите земеделци, които обещаха безсрочен протест от 14:00 ч. вчера местно време.

Вече са засегнати най-малко 16 магистрали в 30 департамента, а фермерите се снабдяват с провизии за продължителен протест. На места те получават подкрепата от местните власти, съобщи БНР.

Протестиращите са мотивирани да отстояват исканията си докрай. Към недоволните фермери вчера се включиха и таксиметрови шофьори. За голяма, 7-месечна стачка се готви и общественият транспорт в Париж.

Вътрешният министър Жералд Дарманин нареди разполагането на 15 000 полицаи и жандармеристи, които да предотвратяват безредиците и да не допускат прекрачването на червената линия - навлизане на фермерите в Париж и блокада на летищата и пазара в Ранжис - най-голямото европейско тържище за хранителни продукти на едро.

Протестите са водени от основния синдикат на фермерите и Съюза на младите земеделци, които продължават натиска, въпреки че в петък премиерът Габриел Атал частично удовлетвори исканията им.

Вчера вечерта техни представители се срещнаха с премиера, както беше обявено след кризисното заседание, свикано от президента Макрон.

Фермерите в Белгия също започнаха седмица на протести с блокиране на околовръстния път на Брюксел.

Действията на фермерите са част от по-широките протести в много европейски страни за по-добри изкупни цени и по-малко строги европейски стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми евроатлантиците да уродължават да лижат газа на урките и ще взривят европа с тъпата си политика
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бг фермерът не е нищо повече от гoвeдотo, което отглежда.
22
1
 
5
 
! Отговори
Путин преди 2 месеца
Западните санкции са като инжекция с адреналин. Мойте са като инжекция с коресилин бухахахах бухахахах бууахахахахах
21
1
 
26
 
! Отговори
Bormann преди 2 месеца
Никой не иска мигранти, никой не иска бокккклук, никой не иска евро-атлантиците. Россия спечели без да си мръдне пръста бухахахахахахах
20
1
 
31
 
! Отговори
бонгоБ преди 2 месеца
Литва, Полша и Румъния също протестират, но нашите медии мълчат кат умрели пеперудки. Брюкселските зелки съвсем са се самозабравили с такси и данъци в полза на зеления фашизъм. Въглеродна такса на горивото от 20 цента на литър!!! + още абсурдни регулации за бизнеса, които ги няма за Украйна и Турция, например.
19
4
 
27
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 2 месеца
Бъдещето на Европа е в ДЕАМИРИКАНИЗАЦИЯТА. Германия започна, но като окупирана държава там бързо смачкаха протеста. Във Франция е друго.
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма как премиер-хомосексуалист да се справи със ситуацията в страната!
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-сетне да се отрази тази новина. Много подбрано се показват новините по водещите медии в България.
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Франсетата пак мирно я карат. Вече трябваше да са изкарали чиновниците от службите и да ядат бой.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Младия премиер Габриел Натал по-бързо да удовлетворява желанията на тия запотени здравеняци фермерите, не искаме безредици у Париж!
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Mocьo Гилoтeн - npeзиgeнт!
13
1
 
29
 
! Отговори
Колю преди 2 месеца
А ние кога или сме по доббре от франнсетата
12
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей, добре че се сетихте да драснете 2 реда за тоя протест, че то иначе всеки ден новини за протеста в Башкиро нещо си дето не бях го чувал и не го знам къде е, взе да дотяга.
11
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Протестите са срещу безумията на ЕС. Вчера даваха по една телевизия как горят знамето на ЕС. Има стачки и в Белгия, за което тук споменавате само между другото, в края с едно прибавено изречение.
10
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нашите глупави медии си говорят за еврозони, шенгени и разни лиготии, а реално Шуман, Аденауер и Де Гол са създали един селскостопански същз с 54 % от парите за земеделие.Това е Европа, колкото и да не им харесва на разни *** по медиите.Впрочем сумата култура касае земеделието, култивирането на земеделски култури и почви.Уви, днес групата предатели докопали се до власт в ЕС ни продават на меркосур.ЕС е територия, на която си дават среща руски, арабски , американски лобита, а ЕС е слаб.
9
12
 
17
 
! Отговори
Varg преди 2 месеца
Браво,скоро капитализма ще рухне.Комунизмът е бъдещето на света.
8
2
 
65
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Протестите са заради вноса на евтини и долнопробни храни от Украйна.Днес.бг не изкривявайте истината,имаме телевизори и интернет!
7
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво. Долу укрофашистлият режим на Макарон!
6
3
 
41
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 2 месеца
СЛЕДВАЩИЯ ЕТАП Е ИЗГОНВАНЕ НА МИ.ГР.АН.ТИТЕ И Х.ОХ.ЛИ.ТЕ И ИЗБИСВАНЕТО НА ЕВ.РЕ.ЙС.КИ БАНКЕРИ ПО УЛИЧНИТЕ СТЪЛБОВЕ ТАКА СЕ ПОСТЪПВА С ПАР.АЗ.ИТИТЕ.......А ДАНО ГО ДОЖИВЕЯ...АМИН
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бре! Ти да видиш.Чакай още някоя година и ще забележиш неусетното пребоядисване