В ЕС ни виждат като жертва на дипломатически игри

Стратегията ни за Шенген се подобри, смята Ева-Мария Попчева
12 фев 2024 15:13, Анисия Иванова
25

Стратегията на България по темата с Шенген се подобри. Вижда се правителство със стабилност. Затова има тази частична победа. Когато човек погледне на картата, установяваме, че на нас не ни върши огромна работа това, че влизаме в Шенген относно граници по вода или въздух. Нашите граници с ЕС са основно по земята. Това каза евродепутатът от Испания Ева-Мария Попчева за предаването "Брюксел 1" с водещ Милена Милотинова.

България все още не използвала изцяло капитала си, смята евродепутатът: "Обмисля се дали да се поддържа този натиск върху Австрия и Холандия, или се чака, защото се знае, че няма да се промени нищо до изборите. През есента ще има избори в Австрия. Трябва да се работи върху общественото мнение. Имаме големи български общности, особено в Австрия. Нека австрийските партии да имат становище по този въпрос", призова Попчева от ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ между България и Австрия има голям обмен по отношение на бизнеса.

"Стратегията на Румъния е по-агресивна, по-решителна. Те разбраха по-добре от България играта. Става въпрос за вето. Започнаха да играят с възможностите си и да използват влияние. Това за нас трябва да е урок", коментира евродепутатът.

Във връзка с избора на седалището на една от европейските структури Попчева уточни, че той ще бъде направен по обективни критерии и не е добре да се намесва Шенген.

"Ние сме виждани в ЕС като жертва на тези дипломатически игри и вето на австрийците. Имаме добро положение тук. Казусите са различни и е трудно да се вземат мерки", подчерта тя.

Според нея безмитният внос е нещо нормално. "Трябва не само земеделските продукти от трети страни да отговарят на санитарни изисквания. Трябва да направим еко такса", твърди евродепутатът.

Попчева също така обяви, че ще се кандидатира отново за ЕП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Наслушах се на преди 3 месеца
вицове в това интервю. "Стабилно правителство в България" - нито е българско, нито работи за българите. "Евро депутат от Испания" - демек, не е наш депутат. Като каже "ние", Испания ли се има в предвид или България, че ги посмесихме малко? И ако Ана-Мария Попчева "може да бъде лоби за България в евро-парламента" защо да я избират испанците? А ние можем ли да пратим още малко булки по чужбината и да превземем ЕП? А после просто да си живуркаме на евро-субсидии...
23
0
 
3
 
! Отговори
Политик преди 3 месеца
В ЕС, и не само тама, виждат България не като жертва на политически игри, а като държава управлявана от мафиотски структури, но са го казали по принципа "бий самара, да се сеща магарето".
22
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 18 "ЕС се управлява от неадеквати. " - дет САМИ си ги избирате да ви управляват, при това с 85% мнозинство.
21
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 17 "Тези в брюксел откровено се гаврят с България":- така и трябва! Всеки трябва да се гаври с про'с'таците дет гладуват за евроатлантизъм! ПП. Тиквата ви го каза, че само за мачкане ставате, нали?
20
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
"Вижда се правителство със стабилност" - разбрахте ли бе, про'с'таци европеидни!? Така ни вижда ЕС, нищо че у нас се говори за предсрочни избори. Пък и последният доклад на ЕС казва, че у нас няма проблеми с: 1. пазенето на границата, 2. корупцията 3. върховенството на закона. Факти, про'с'таци, факти,!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като стане Тръмп президент че бъдат само европейци ,без евроатлантици,да стягат гащите ПП и ДПС ,и герба ,че паднем от смях ,сега се карат кой да ходи в сащ ,щот после сащ през крив макарон че гледат )
18
4
 
5
 
! Отговори
BGexit преди 3 месеца
ЕС се управлява от неадеквати. На изборите - BGexit.
17
2
 
7
 
! Отговори
Исак преди 3 месеца
Тези в брюксел откровено се гаврят с България. Интересното е кога ще се усетят да изчезнат с добро докато могат. Май няма да се усетят , щото имат големи липси.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние сме жертва от самото начало. Да не мислите, че сме нужни за нещо друго?
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само приказни *** остана в този Брюксел
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те може и да ни виждат като жертва , въпроса е ние дали се виждаме като жертва и до кога . Не ви искам Шенгена , слагакте визи за влизане в България , пълен бойкот на всичко Австрийско и бизнеса им да напукса държавата ни . Ако ние не се уважаваме , как да искаме и другите да ни уважават
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България се намира на такова място в географията, че нема начин просто все някой да е заинтересован от нас, просто няма начин :)))
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
РУСКА ШПИОНГА В ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ако в България - А добре. И на Автрия плащали с рубли. Мкеееееееейййййййй ... ти да не си гееееййййй?
10
1
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 месеца
Тролчева и другите като нея сериозно са се нассрали... Края на мандата иде и нов няма да има... Към бек ту България и тука на борсата..
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДРЪТИ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЗМИИ НО ВЕЧЕ С ИЗВАДЕНИ ОТРОВНИ ЗЪБИ ХАХА
8
7
 
2
 
! Отговори
Ако в България преди 3 месеца
Политиците имаха желание, вече да сме в шенген. И с евро в джоба. Но явно някой плаща и тук и в Австрия с рубли, зй да ни държат във въздуха и с шнорхел. И това скоро няма да се промени.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Територията ни е такава ЕС, все жертва на некой, нема миг спокойствие :)) Погледнете къде е разположението на България на картата и тогава говорете :))
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Испания вече не иска социалисти.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КО РЕЧИ МАГАРИЯ ТРОЛЧЕВА НА ЧЕРВЕНИЯ МЕДИЕН НУЖНИК?