Биткойн стигна $72 000: След поколение ще е начин на разплащане

Според Димитър Георгиев все повече хора започват да приемат тези валути и да ги използват
Обновена: 12 мар 2024 22:08 | 12 мар 2024 20:45, Анисия Иванова
56

Биткойн (BTC-USD) достигна до нови върхове. Цената на валутата достигна $72 000, а цените ще продължат своето покачване.

"Рекордно е наистина поскъпването. Дори в момента се търгува на цена от $72 000. Една от конкретните причини да стигнем тези нива е, че преди известно време САЩ позволиха да бъде създаден фонд, който да привлече публиката. Преди всичко се търгува биткойн, но предстои да се увеличи търсенето и на другите", заяви анализаторът на международни пазари Димитър Георгиев в ефира на "България сутрин".

Според него сме достигнали точката на пречупване и все повече хора започват да приемат тези валути и да ги използват. Това е и голямата причина да поскъпва - тя вече е добре приета, а търсенето ѝ само ще продължава да расте. Тепърва се очаква да поскъпва още.

"Представите се обръщат с всеки изминал ден, възходът на биткойн е добър повод да обърнем внимание на това, че повечето неща са измислени истории - всичко останало съществува единствено в съвкупното ни въображение. В този смисъл валутите, държавите, религиите са измислени истории. Разликата във валутата е, че тя е в много начален етап на вярване в нея", добави Георгиев.

В близкото бъдеще се очаква хората да започнат и да плащат с валутата. В момента този вид плащане не е масово използван, но предстои да се превърне в нещо познато на всички.

"След едно поколение това ще е най-нормалният начин на разплащане, но ще мине време, защото биткойн все още се приема от публиката. Трудно е - вчера беше 60 000 долара, днес е 72 000, това би затруднило разплащането, но с времето ще бъде прието и като разплащателно средство", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Георгиев сподели, че най-лесно с валутата можем да се сдобием чрез борсово търгуван фонд (БТФ), вместо чрез физическа покупка, тъй като тя би била по-рискова.

"Най-лесно чрез борсово търгуван фонд се купуват. Не препоръчвам физическата покупка на биткойн от тези, които не разбират, тъй като рискувате да загубите парола или достъп. Също така не може да бъде официално прехвърлен на друг човек. Борсовият търговски фонд на САЩ е най-добрият вариант за закупуване", подчерта анализаторът.

Все по-голям процент на приемственост ще има в дългосрочен план, а сред валутите се очаква биткойн да поскъпне най-много.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Биткойн и подобни преди 1 месец
щу бъдат забранени от ЦБанки за обикновените хора. Ще остане само за елитите, а всичко друго преминава на пряк контрол от ЦБ. За ЕЦБ предвиждат 50 евро на ден, до 3000 евро депозити,следене в реално време на всяка транзакция от ЕЦБ, коментира се сключване на договори само с определени търговци, умни градове - да не можеш да харчиш извън град, квартал и т.н.. Дори се е обсъждало да се харчат за определено време. Проф. Вебер каза, че крайната цел е чип и тотален контрол. Кешът е свобода.
40
0
 
1
 
! Отговори
Хахах преди 1 месец
Доста се посмях на коментарите. Необразовани хора, които хал-хабер си нямат от блокчейн технологии коментират за биткойн... хахахаха
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Банкеръ, защото златото и среброто са бавно ликвидни :) Когато има криза никой не иска да купува на висока цена :) Криптото може да се продаде на цял свят и винаги ще има търсене. За златото ти трябва различен тип пазар. В момента и фиатните пари са базиран на "вяра". Ако си банкер... то щеше да го знаеш :)
38
0
 
1
 
! Отговори
ьаьааьаь преди 1 месец
До А. СмитБиткойна е създаден от правителството на САЩ за да ливидират стойността на парите, които те сами създават, като печатат пари от нищото във фед и ги раздават на всеки в САЩ разни банки. .. . Това а нещо, като черна дупка за парите. които трябва да бъдат унищожени в един момент.
37
0
 
1
 
! Отговори
сам банкман фрийдман преди 1 месец
Дайте си смотаните долари, евра, и левчета на мен, аз ще ви дам модерните биткойни, етерчета, коинчета и т.н. Вашите пари, в моите ръце, на сигурно място.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След едно поколение, никой няма да е чувал за биткоин. Само икономисти изучаващи история на икономиката ще са чували за него.
35
2
 
5
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 1 месец
Паричните пирамиди имат кратък живот.Рухват.
34
2
 
7
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Младежите си измислиха пари и си плащат с тях помежду си.Добрия въпрос аджеба е защо не си плащат с диаманти или злато примерно?Отговорът е елементарен просто нямат нито злато,нито диаманти.Срещу биткойн не стои никакъв актив,само юнашко доверие между притежателите му.То и с повечето валути е така.Само Швейцарския франк мисля има някакво обезпечение със злато.
33
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре биткойни от колкото дигитално евро с което ще контролират парите ни 1е и самите нас.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дрън дрън дрън
31
0
 
7
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 месец
До реалистПовечето ми познати станаха зомбита - вкараха между 1000 и 10 000лв и 24/7 се зомбираха да гледат "какво става". Това е за хора, които имат едни пари дето не им трябват и могат да играят с тях: "Пари при пари отиват" и "Money makes money".. Вкараха си паричките, които очевидно биха им потрябвали за нещата от бита и живота, и стана еднаа.... Да имаш излишни 100 бона и да те боли г-н Отвес - ок, но когато си "на дъното" да почнеш да си играеш на трейдър... живи и здрави.
30
0
 
18
 
! Отговори
Голем специалист тоз преди 1 месец
Този е страшен. Значи биткойна е сигурно само нагоре, той гарантира? Въпросният биткойна беше на тези нива преди 3 години, това не го казва този криптокрал? После за два дни се срина от 60 хил долара на 20. Да предположим, че имаш 120 хил и послушаш този специалист и купиш 2 биткойна! После последва това, което вече се е случвало. От 120 хил ще имаш 40. Та такива специалисти следва да внимават. В Турция много инвестираха в крипто и после имаше самоубийства и убийства. Та, хайде по-спокойно, а?
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Битите коне не вършат работа.Само златото винаги е имало стойност и ще има!
28
2
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 1 месец
Имам си някакви декари земя. При тотален срив на койни, електричество и т.н. аз ще се изхраня. Вие си яжте койните и златото.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хазарт е за тия които, кълват на въдицата. Всъщност има картел между производителите на видеокарти как да си вдигат акциите и са си пуснали софтуер на който с малко мистерия балъците кълват и ги финансират.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е хазарт. Гледаш и нищо не зависи от теб.За това и ще изгорите.
25
0
 
25
 
! Отговори
реалист преди 1 месец
По-лошото на тия пари, че зарибяват младите как ще са мултимилиардери на 22г. без да си мръднат пръста. В един момент, когато има заплаха за долара, просто ще му натиснат копчето.
24
0
 
6
 
! Отговори
По същество преди 1 месец
Не човек. Няма да е. Забрави. Оръжие да ми сложиш на челото, няма да плащам с някакъв биткойн.
23
0
 
16
 
! Отговори
А. Смит преди 1 месец
Биткойн и разни други подобни убиткойни са една голяма измама,от която ще спечелят само тези,които в последния момент, при най-висока цена, разпродадат виртуалната си ,,валута",т. е., едно въображаемо, голямо НИЩО.Да ви напомня на финансова пирамида.Само че прикрита като борсова стока.Какво стои зад тези ,,валути"?Злато, стоки, обществен договор? Да, те вероятно ще изтрият много нули от пуснатите като цифри милиарди долари,емитирани от ФЕД за световния оборот.С което САЩ изнася вътрешна инфлация
22
1
 
14
 
! Отговори
Инвеститор преди 1 месец
За мен това е балон без стойност и покритие. Ако щете вярвайте. Всеки си преценява за себе си. Ще се спука този балон както преди се спука.