ЕС одобри 5 млрд. евро за оръжия в Украйна

Тва каза Жозеп Борел
13 мар 2024 20:52, Стела Стоянова
118
ЕС одобри 5 млрд. евро за оръжия в Украйна
Снимка БГНЕС, архив

ЕС одобри пакет от 5 милиарда евро за закупуване на оръжия за Украйна.

„Успяхме, имаме споразумение за Украйна. Фондът ще ни позволи да увеличим военната си подкрепа за Украйна с още 5 милиарда евро“, заяви първият дипломат на ЕС Жозеп Борел.

„Посланието е ясно: Ние ще подкрепим Украйна с каквото е необходимо, за да надделее“, допълни той. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: УкрайнаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
27
 
! Отговори
ЕС ЕС парадокс преди 1 месец
5 милярда за война от фонда за мир...Оруел е бил пророк!
56
7
 
1
 
! Отговори
До Буба преди 1 месец
Преди да тръгне за Москва направи изявление. В него си каза всичко...
55
6
 
14
 
! Отговори
ЗЕЛЕ преди 1 месец
КАКВИ 5 МИЛИАРДА ТОВА СА МИ ДЖОБНИТЕ, АКО СА ПО МАЛКО ОТ 50 000 000 000 ХИЧ НЕ МИ СЕ ОБАЖДАИТЕ
54
4
 
23
 
! Отговори
)(/ преди 1 месец
Дъртата деменция им заповяда и ЕС изпълнява.
53
4
 
9
 
! Отговори
Буба преди 1 месец
Н есъм го питал Пригожин, а тимо беше секретаркаи му записваше речите ли ? Айде по-сериозно,знаеме всички ,каква е причината,интереси на западните сили да раздобят русия, ако не вярвай има Googel и речи на приятелката ти Нюланд
52
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хаха,още 5 милярда на вятъра
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименДо 57- Едно врабче пита баща си . Какво е демокрация?Ами това сине е като отидеш в европейска държава и другите работят и ти дават пари.Е това не го ли дразни тия дето дават парите.Е дразни ги,но това е дискриминация
50
23
 
7
 
! Отговори
Чавдар войвода!!! преди 1 месец
Ррушняка требе да се ттрепе навсякъде!Да се ттрепе по въздух,да се ттрепе по земя,да се ттрепе по вода,да се ттрепе под вода,да се ттрепе под земя,да се ттрепе извън въздуха(Космоса),да се ттрепе извън Космоса,да се ттрепе във Вселената,да се ттрепе извън Вселената!Ттрепи бблатния ррушняк до корен и да се иизколи до крак,бре!Ако ще планетата Земя да експлоадира,ако ще живо същество да не остане,но ррушнячите/ррушнячките требе да бъдат иизбити!Идва май месец и НАТО влиза в Украйна!Ще започне!Да!
49
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като лошият мир е по-добър от всяка война що Путин не остави украинците да изтрепят рускоезичното население ами започна пълномощна война. За две години "специална военна операция" руснаците дадоха повече загинали, отколкото за девет години гражданска война в Донбас. Къде е логиката беее, смешници???
48
2
 
8
 
! Отговори
Веско преди 1 месец
До 54- къде си ти къде съм аз бе Zагубеняк. Аз гледам цивизилзационно,не преди някакви столетия. В 21 век бели хора да се трепят за парче земя,тухла ,мебел и някаква наЗи идеологияли ли защитаваш ,ти си само за фронта ако е така. Кво ми дреме преди 200 г какво е било,гледай качеството на живота сега,ама кво ти разправям на някакви сеLяни пRости.
47
11
 
6
 
! Отговори
До буба преди 1 месец
Трепали са бълхите на село. Пригожин вече ви обясни, че тия приказки за Донбас и прочее са пунта мара. Всичко почна, когато путин вкара зелените човечета и ФСБ в Украйна , за да отцепи източните области.
46
7
 
15
 
! Отговори
Buba преди 1 месец
До 48- Ти дали беше така активен последните 8-9 години,когато трепаха украйнци техните си украйнци,когато само веднъж месечно в 12 без 5 вечерно време и то между рекламите отразяваха тормоза на укро-назитата над хората,които искаха да живеят спокойно и да си говорят на майчиния си език,когато Порошенко с гръмката си фраза-нашите деца ще ходят на училище, а вашите ще се крият по мазетата,когато хиляди измряха,защото искаха вид автономия имир,къде беше бе миRизливко виртуален?
45
7
 
6
 
! Отговори
До 54 преди 1 месец
Аааа, имаш грешка: копейките нито са интелигентни, нито са хора.
44
1
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 1 месец
Даа, и руско-турска война не е трябвало да има. По-добре лош мир (да ни колят турците), отколкото война със султана, макар и справедлива.
43
11
 
4
 
! Отговори
До 51 преди 1 месец
За да има мир, Русия трябва да освободи окупираните територии. Простичко е за разбиране. Хайде, нали сте интелигентни съвременни хора? :)))
42
3
 
7
 
! Отговори
До 45 преди 1 месец
Абе навремето що Сталин не е преговарял с Хитлер направо да му предаде западната част от СССР и да не воюват??? Щеше да спести десетки милиони жертви. По твоята логика така е трябвало да направи, нали???
41
5
 
15
 
! Отговори
Мартин преди 1 месец
До 48- Освен слабоумните поляци и прибалтийските пудели друг трудно ще навиете да умира за сорос и останалата капиталистическа ***.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 48- Единствено политиците искат война да напълнят банковите си сметки. Никой народ не иска война и да бъдат избивани хората заради други интереси. Живеем в други времена и хората са много по-интелигентни. Всички по света комуникират и знаят, че трябва да има мир.
39
4
 
8
 
! Отговори
бяло знаме преди 1 месец
Ама тези 5 милиарда ще стигнат за 5 дена . После КО правите !!
38
4
 
8
 
! Отговори
До 45 преди 1 месец
Какво значи дипломатическо решение? Отиваш, заграбваш имота на съседа със сила и го караш да ти го припише с нотариален акт??? Ами няма да стане, война до дупка и престъпникът да си носи последствията.