Даниела Дариткова сяда на стола на Цветанов като шеф на ПГ на ГЕРБ

Александър Йорданов пък е човекът на СДС в листата на ГЕРБ
Обновена: 28 мар 2019 12:38 | 28 мар 2019 08:58, Красимир Ангелов
171

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Даниела Дариткова ще бъде председател на Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание, съобщи премиерът Бойко Борисов. По думите му Дариткова е компетентна, с добро излъчване, с авторитет в партията и член на Изпълнителната комисия.

Още по темата
"Човек с качества и най-вече който може да контролира групата в добрия смисъл на думата. До края на деня ще кажа кой ще замени госпожа Цачева, защото искам да направим всички проверки, за да не излезе нещо, с което да връщаме кандидатурата", подчерта премиерът след срещата с представители на ръководството на СДС.

"Наложени бяха тежки санкции, каквито в никоя партия не е имало. Всеки си извади поуки, а от санкциите стана ясно какви са моите. Утре сутрин вероятно ще се гласуват оставките", заяви още премиерът.

"Не знам какво е толкова интересно откъде е дошла тази атака. Има безспорно неща, които ние като си говорихме с Цветанов и всички останали, преценихме, че не изглежда красиво. Мисля, че Цветанов доста надълго обясни вчера за всяко едно нещо откъде и как е дошло. Много бих искал да видя нотариалните актове на всички съседи в тази сграда, защото като говорят 2000-5000 евро кв. м, едно е да обявиш такава цена, друго е да купиш на такава цена", посочи Борисов.

По думите му дали Цветан Цветанов остава в ГЕРБ е работа на структурите, на ръководството на партията. "Структурите си го искат. Едното е държавната работа, другото е на ПП ГЕРБ, която припознава Цветанов като един от важните за нея хора. Вярвам на Цветан Цветанов", допълни още министър-председателят.

По време на срещата между лидерите на ГЕРБ и СДС стана ясно, че бившият председател на парламента и бивш посланик на България в Скопие Александър Йорданов ще влезе на шесто място в евролистата на ГЕРБ. На последно място символично е главният секретар на СДС Илия Лазаров.Това стана факт, след като Борисов и Румен Христов подписаха споразумение за явяване с единна листа.

В него се записва ангажимент, че всички евродепутати от листата ще останат в групата на ЕНП през целия мандат.

"СДС ще даде всички сили за едно общо явяване", изтъкна председателят на партията Румен Христов. По думите му решението за избор на кандидатите е било трудно. "Имахме 15 номинации, 3-ма се отказахме", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
2
 
! Отговори
Жена Европейка преди 5 години
Ох, стига моля ви се с този Цветанов. Дайте нещо за насилието над жените!
54
4
 
15
 
! Отговори
ами сега преди 5 години
Даниела Дариткова ! Изключително противна жена,с никакво излъчване и да не забравяме-основен поддръжник на това да не се пуши в заведенията. Бойко пак назначи жена ! То не беше Румяна,Цецка Лилянка,Десиславка,сега Даниелка....що за кадрови подход?! А онзи *** е продължител на плевнелиевщината...плюене по Русия и .....както се казва всичко руско е ......новичок !
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УАУ...структурите на ГРОБ си искали Цецо-крадецо...може би за да им прикрива кражбите и престъпленията и да ги учи от собствен опит как се придобиват евтини апартаменти...още предварително беше ясно ,че Боко ще прикрие Цецо и с неговата благословия ще го задържи като ценен кадър във фалшификациите на изборите...
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая е балдъза на Миро Мършата, а мъжът й е бизнес-партньор на Доган.
51
4
 
18
 
! Отговори
Ед преди 5 години
Ама разбира се че ще гласувам за Сашо Йорданов. Защо просто ГЕРБ не се закрият официално?
50
2
 
23
 
! Отговори
ДЕБЕЛИЯ САШКО преди 5 години
по известен в чужбина като продавач на пешкири, отколкото като посланник очевидно е ценен кадър за СДС и ще допринесе за търговийката на ГЕРБ. Може и той да се уреди с някой апартамент на Латинка, че нещо от пешкирите не можа да се замогне много. Нали по образование си е детски учител, от какво ли му увира главата. Само от кюфтета и пържоли и плоски кръчмарски лафове.
49
0
 
17
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Алооо заблуденият, а тези които тези дни подадоха оставки нали и те са комунисти бе, какво от това, че биле от ГЕРБ, нали са клонинги от БКП ? Нито един казва комунист не си е подал оставката, КАКВО БЕЗУМНО ТВЪРДЕНИЕ ! България страда защото народът и е като този тип - БЕЗУМНО ЗАБЛУДЕН !
48
0
 
15
 
! Отговори
ДОКАТО ЦАЦАРОВ преди 5 години
е гладен прокурор няма нищо да се промени. Но има време. Наближава смяната му. Апартаментите остават тук, за разлика от парите в офшорките....Ще има КОНФИСКАЦИЯ
47
0
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Добре че включиха в листите си Сашо Йорданов,че то СДС-то умряло...умряло,ама ГЕРБ покрай него може и да...живнат,защото са още по...утепани.
46
9
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
На общинските и парламентарни избори ще привлечем и осъаналите десни партии, които ще са разбрали вече, че направиха голяма грешка, че не се обединиха... - горката Нинова - пак ще бъде бясна...
45
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От сега нататък ще гласувам за БСП ! Никакви патриоти повече, а герб ни разказа играта за 10 години
44
6
 
13
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Корумпирани типове като тоя трябва да се лишават от свобода, не от постове!Кръгна нула за борба с корупцията. По Румъния въздишаме вече! Престъпници!Корупция се бори и с повишаване стандарта на живот!! Когато нацията е богата, хората са по-малко склонни да дават подкупи.И Румъния която така много обичате да давате за пример е вече с по-голяма корупция от нас. Комунистите в Румъния дойдоха на власт и таковаха държавата.
43
1
 
22
 
! Отговори
D преди 5 години
Ясно е, че ЦЦ здраво държи ББ в ръцете си и здраво го изнудва. Знаят си кирливите ризи и всеки си трае да не изгори.
42
2
 
22
 
! Отговори
ВЕЧЕ Е ЯСНО преди 5 години
Даже и най-отявлените герберски фенове и защитници прогледнаха. ГЕРБ е НАСЛЕДНИК на крадливото СДС. И всичките приказки на ТИКВАТА, че те били други, с нов морал.... АЛА БАЛА, Нали седнахте заедно да делите остатъците от баницата. И ИВАН КОСТОФФ поканете. Той може на много да ви научи. Как се съсипва всичко и се краде като башибозук
41
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОЛУ ГЕРБ ОСТАВКА И НА БОЙКО
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"НЕ щем раССия и докато пази някакъв баланс (въпреки, че вече му личи завоя) ще го избират ... поеме ли ку-рс към масквА - ще бъде свален!"А ти тия крадци за заподноевропейци ли ги взимаш? Умен си колкото болните русофили.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40ГЕРБ падат твърдо от власт и не защото аз го казвам, а защото САЩ го иска.Въпрос на време е.--герб падат, ама никой не идва ... 60% - НЕгласували - пълна ДЕлегитимация ... на т.н. Цяло!
38
2
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
ГЕРБ падат твърдо от власт и не защото аз го казвам, а защото САЩ го иска.Въпрос на време е.
37
21
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Не са едни и същи... - БСП защитава своите престъпници, а някои от тях са, дори водачи на листа...
36
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До стига бе 27Този парламент да се разпуска и да има избори.--и да дойде масковската Тръба ли ?НЕ ги щем бля-довете бе, пич - разбери го това! не го щем тоя руски ботуш!в тубата знаеш ли колко клипчета има на руССки милионери, които си правят каквото си искат по морето, държат се нагло, нахално и надменно ... като слон в стъкласки магазин!НЕ щем раССия и докато пази някакъв баланс (въпреки, че вече му личи завоя) ще го избират ... поеме ли ку-рс към масквА - ще бъде свален!