БСП иска държавата да бъде собственик на летище "София"

Нинова се закани да спре концесията
10 май 2019 13:37,
148
БСП иска държавата да бъде собственик на летище "София"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Летище София се развива добре. Кое е европейското в това то да се отдаде на концесия на Турция? БСП ще продължи усилията да спре тази концесия. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщава Агенция Фокус.

Още по темата

Повод за думите й стана отварянето на пет оферти за концесията на Летище "София". Най-висока като предложено концесионно възнаграждение за държавата се оказа петата и последна оферта на френската Aéroports de Paris Group. Тя оперира трите летища под бранда Paris Aéroport и участва в надпреварата чрез консорциум между компаниите "Еърпортс Де Пари" ЕС.ЕЙ и "ТАВ Хавалиманларъ Холдинг" А.Ш. Тя предлага годишно концесионно възнаграждение от 32,8 млн. евро и общи инвестиции в размер на 903 млн. евро.

"Твърдението, че държавата може да бъде лош стопанин, за нас не отговаря на истината. Факт е, че вчерашните кандидати, чиито оферти са отворени, са държавни фирми. Фактите за Летище "София" са, че в последните години се увеличават приходите с над 20% и стигат до 168 милиона лева. Печалбата расте с 10% и е почти 13 милиона лева годишно. Расте и потокът от пътници, увеличили са се със 7%", коментира Нинова.

Тя беше категорична, че БСП предлага на българските граждани политика, при която стратегическите обекти на страната ще се управляват от държавата, няма да се приватиризират и няма да се дават на концесия.

"ГЕРБ раздават всичко, което е държавно, което може да носи приходи и да служи за благото на народа. Ние ще пазим тези обекти като държавна собственост и те ще се управляват така, че приходите от тях да отиват при народа" - изтъкна Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
9
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Тази приватизаторка, която източи Техноимпекс изведнъж почна да милее за държавното...
90
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия средната работна заплата е 3800 евро.В България-400 евро.Гарантирано от ГЕРБ.Какви концесии,какви магистрали,какви 5 лева.Всичко е пунта мара/според премиера/.
89
2
 
12
 
! Отговори
агнешко мълчание преди 5 години
Странно е мълчанието на безбройните патриотични уж партии, формации и коалиции.
88
3
 
7
 
! Отговори
До 73 преди 5 години
Не се знае дали комисионните са жалки.Може да са доста тлъсти.
87
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винету,прочети поне още една книга и може малко да ти светне.
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно преди избори да направиш подобна глупост трябва или много да си алчен или много да си глупав или и двете.
85
4
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 87. Не приемам акъл от наивници.
84
8
 
14
 
! Отговори
Винету преди 5 години
БСП пет пъти в прехода бяха на власт. Знаем какво направиха и как им свършваха управленията. Някой да е забравил?
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 84. Там е работата, че няма да бъдат оставени специалистите да работят, не ти ли е ясно?
82
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп да си ходят в Русия, стига са ни тровили живота.
81
4
 
7
 
! Отговори
.. преди 5 години
До 77Държавата не е добър стопанин когато имаме на ръководни постове по министерства пожарникар, физкултурник, секретарка и други подобни светила. Винаги пред България стои проблема, че знаещите и можещите не им се занимава с напъните на някакви партийни недоносчета, които освен за политика за нищо друго не стават. Та в този ред на мисли ако се оставят специалистите да работят в това число и летище София може да има много изненади.
80
6
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 79. Разбира се, че не е все едно дали е държавата или частник. Доказано е от историята и практиката, а не от мнението на червен галошш като теб.
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите искат да лапнат тлъста комисионна като за последно.Дреме им,че разпродават държавата.Дреме им на кого ще я продадат.Нали станаха милионери и милардери,а мат'ряла кучета го яли.
78
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 74. Защото няма мотивацията на частника, ей затова. И то е доказано от историята. Примерите са хиляди.
77
3
 
5
 
! Отговори
Minuva42 преди 5 години
Ето няколко примера, колко добре се стопанисва:1. Рано сутрин две чистачки седят на пейка при заминаващи пътници и обсъждат на висок глас колко са им *** началниците и как най-добре се симулира работа.2. Отменен полет, автоматично пречекиране за следващия. Багажа се захвърля на никому неизвестно място. Те не могат да се занимават с багажа на всеки пътник...?3. Един либийски самолет, целия надупчен стоя на гейт месеци. Първото нещо което виждат всички пристигащи. Като на война.
76
1
 
7
 
! Отговори
До 65 преди 5 години
Алоуууу,изнервения,не е все едно дали държавата или частник е собственик на стратегически обект.И дори не е все едно дали частника е от Франция,Германия,Англия или Турция.Не е все едно ясно ли ти е гл.пако?
75
5
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 75. Ама то е ясно, че *** разбира от всичко. Особено пък от футбол и политика. И затова сме на тоя хал.
74
7
 
4
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 5 години
До Анонимен 62Защо пък на мен да не ми пука, дали раздутия щат и безхаберието на летището ще се останат. Искам хубаво обслужване и приветлив персонал. Сега има само нагласени хора и десетки търтеи, които се хранят от народните пари. Държавата никога не е била добър стопанин и това се вижда навсякъде на летище София. Трябва да се изрине това място и всичко около него, за да заприлича поне на нещо. Точно за това трябва да се даде на концесия. В крайна сметка не сме благотворително дружество.
73
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 73. В тези 10 години слагаш ли 2013-2014?
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Фидане,що не си гледаш пенсията и да оставиш политиката за тия,които разбират от нея.