Член на комисия от ДПС дава указания на роми за вот в Пловдив

БСП сигнализира за десетки жалби за нарушения
26 май 2019 11:27, Александър Попов
7
Член на комисия от ДПС дава указания на роми за вот в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП сигнализира за нарушения в първите часове на изборния ден в цялата страна.

Членове на СИК №80 в р-н Централен, в Пловдив, сигнализират, че член на комисията от квотата на ДПС дава указания на лица от ромски произход как да гласуват.

За рекламни материали на ДПС и ГЕРБ, поставени на по-малко от 50 м от избирателните секции, в училище "Пенчо Славейков", в Пловдив, сигнализират жители на р-н Източен.
 
Още в 09.00 ч. секретарят и зам.-председателят на СИК №83 в Русе пък са поискали членовете на секцията да подпишат черновата на протокола предварително, като единствено председателят на секцията, който е от квотата на левицата, е отказал, тъй като това е нарушение на ИК.

Сигнал от различни партии, че кметският наместник на с. Церовец, общ. Иваново, обл. Русе, насочва жителите на селото да гласуват за ПП ГЕРБ е получен от членове на СИК №18 в селото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Чини ми се, че вотът ще е манипулиран!Партиите имат богат опит в тая насока, хич не се учудвам на театрото с ромите.Те са примитивни, а на управляващите точно такива им трябват.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Което значи,че в закона за ИК с ЦИК и СИК липсват забраняващи алинеи,членове,точки,подточки за различните видове нарушения или тъй наречените санкции за нарушение,неизпълнение на поставените условия и поети задължения от ИК,СИК,ЦИК с нейните членове и управители на изборния процес през този ден,а туй един ден за който умуваха цял мандат депутатите от НС,че като ли на два пъти правиха раздумка за въпроса по организацията на труда като на планьорка за цяла седмица напред за туй важно мероприятие.
1
3
 
7
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Турско- индийска драма.!.