БСП загубила заради своята слабост, не заради силата на ГЕРБ

Избирателите не се доверили на платформата на левицата
Обновена: 27 май 2019 09:30 | 27 май 2019 09:30, Камелия Цветанова
95
БСП загубила заради своята слабост, не заради силата на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцедепутатът Красимир Янков призна, че загубата на БСП на евровота в неделя е заради слабостите на социалистите, а не заради силата на ГЕРБ.

ЦИК брои, при 61,24% от протоколите: ГЕРБ - 30,77%, БСП - 25,01%

"В БСП тълкуваме загубата си на евроизборите именно като загуба, но БСП може и да бъде първа политическа сила и го доказва в отделни райони. В Добричкия район, за който аз отговарям и съм ангажиран, сме първа политическа сила. Това показва, че при мобилизация на местните структури може да се получи победа", коментира той пред bTV.

Според него резултатите от вота показват отлив на гласове от управляващата партия, което показва, че ГЕРБ върви надолу.

Големият извод - българите не видяха ясна алтернатива

"Но проблемът е слабостта на БСП и грешките, които допуснахме", призна Янков.

Тепърва предстояло червените редици да направят анализ и да  предприемат конкретни действия и мерки за недопускане на повече грешки и отстраняване на слабостите.

Красимир Янков смята още, че загубата изборите за евродепутати се дължи и на липсата на доверие и на подкрепа за това, което е предложила БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
8
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До мак Явно на "народа" му харесва "статуквото" и хич не се чувства измамен, излъган , ограбен. Ходи си по чужбини и курорти, харчи си парите, които уж съвсем ги нямало, гласува, колкото да не е без хич. Най-добре се живее в държави, където не си познават политиците, не ги забелязват и почти не им слушат глупостите. Защо? Защото политиците им си вършат работата, без да крадат, без да режат лентички, без да се возят охранявани от "народната любов". Кога ли и нашата държава ще стане такава?
61
13
 
9
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Спечели партия "Kaтун", която прибави своите 5% към гласовете на ГРОБ, и така от равен резултат стана победата. Доста извратено е обаче, че 50те лв които получиха братята, са откраднати от нас, и са дадени, за да се открадне още повече... А на БСП не им трябва нова програма, а нови лица, нова насока, и шут на станишевците, герговците, комунистите и прочее.
60
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До расате 60Хо-хо-хо............че КАКВО КАТО СА ОТ АЗИЯ бе?? Че ОТКЪДЕ ИДВА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА БЕ?? Че нали преди 5000 години источните цивилизации са били върха на всичко? За арабската и за персийската цивилизации да не говорим! А пък са индианците, маите и ацтеките също!! Къде се бутате еуропчетата в ИСТИНСКИТЕ цивилизации!? Вие сте едни контрабандисти, които убиват местното население и му крадът достиженията на науката, техниката, медицината! Но нищо, сега руснаци и китайци ще ви разкажат играта
59
3
 
18
 
! Отговори
вгз преди 4 години
Решетников отново загуби избори в България! :) :) :)
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
откакто се помня БСП все губи избори
57
4
 
11
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Анонимен 46 Загубени гласове, проценти, бла, бла... Това беше битка на живот и смърт за крушовишката ***. Нищо друго, освен победа, не я устройваше, смазващо предимство пред ГЕРБ, поне един глас повече. Тя претърпя разгромяваща загуба и трябва да си я признае, ако има чест и доблест, нещо абсолютно непознато за всеки комунист и комунистка. Те властта могат само с кръв да я вземат, най-добре с помощта на окупационна армия.
56
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44"Не познавам нито един симпатизант на БСП, но бих искал да му кажа колко е заблуден"...И аз не те познавам, НО СЪЩО БИХ ИСКАЛ ДА ТИ КАЖА, ЧЕ НЕ САМО СИ ЗАБЛУДЕН, НО И СИ НЕКОМПЕТЕНТЕН! Геополитиката така се е изменила и продължава да се изменя със светлинна скорост, че ти и твоите "авери", със стари, закостенели капиталистически маниери ОТИВАТЕ НА ***!!! Страните се развиват, а вие се радвате на гласовете на неграмотните роми или дпс-ари! Е, ще управлявате още малко и после?
55
3
 
15
 
! Отговори
расате преди 4 години
До макЗа кого да гласуват наказателно? За турската партия (ДПС) или за руската партия (БСП)?Не забравяй, че изборите са за български депутати в Европейския парламент. А Турция и Русия имат повече общо с Азия, отколкото с Европа.
54
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Я па ти.. 54Я па тоя, я па тоя...............прав си в едно, че на БСП не им трябва ясна, а ДРУГА ПРОГРАМА И ИЗРИТВАНЕ НА ВСЯКАКВИ станишевци, герговци и т.н!!!! И да престанат с това плещене за еуропски "ценности", а да се върнат към КОРЕНИТЕ СИ И НАРОДА СИ! Да ПОМНЯТ ОТКЪДЕ СА ДОШЛИ БЪЛГАРИТЕ (не от скапаната еуропка!!!!) а от Изтока! И да се обърнат към Изгрева, а не към Залеза на цивилизацията ни! ЗАЩОТО НАИСТИНА ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ, както е изчезнала и Римската прогнила империя!
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Импексова да подава оставка.Не става за тази работа.Просто не я разбира.
52
2
 
13
 
! Отговори
Збогом преди 4 години
гласовете за БСП са около 300 000, намаляват всяка година
51
1
 
11
 
! Отговори
Е...КОЙ ???? преди 4 години
БСП противопоставятп на Борисов само бити карти --сега ако изметат леля идва ред на Гергов , той в никакъв случай не прилича на електората си --може по дуиа да е втори Маркс но по доходи и възможности натрупани след 89 г въобще не прилича на електората си--хората от БСП се надяват на справедливост и възмездие като смятат ,че парите в новобогаташите са техните откраднати пари --дали е вярно или не те искат масов съд за всички такива....Станишен е бита карта ,ИОнчева говори Бойко не му дреме...
50
15
 
12
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Загубиха заради Станишев и Гергов които бламираха Нинова и подмениха нейната листа!
49
4
 
17
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 47 На БСП не им трябва ясна програма , а да се махнат от очите на българите.Ретроградна партия от която нямаме нужда. Вече им се наситихме.Есента Корнелия да кандидатства за кмет на Крушовица , ама дали и там ще я искат ?
48
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно очаквано. Какво толкова го коментирате. Няма кой друг, разберете го най-после................въпреки апартаментгейт. А ако не беше той ??? Къде е онази със злобното погледче - техноимпексова - пак се мушна в храсталака мишката. Отврат.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа е изморен от експерименти, революции и грандиозни идеи. Иска нещо простично, лесно за консумиране и без никакви рискове. На всички е ясно, че няма да ги стигнем американците, но поне да не ни настигнат индианците
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
46 БСП не е ли губеща - от 800 000 на 500 000 гласа? я се скрийте някъде.
45
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Апартаментчиците от ГЕРБ отказаха хората да гласуват и спечелиха изборите при гласували само 1/4 от имащите право на глас.
44
10
 
12
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
А каква наперена и весела беше Корделка с ония ми ти червени рози в ръка.....Истината е че половината от ръководството на БСП са гласували за ГЕРБ , а може би и самата Нинова.Те знаеха че ще загубят и отрано подготвяха почвата, да прехвърлят вината на други.Истината е една. Народа не ги иска в управлението.Есента още по голяма победа за Бойко.Най добрия премиер. Любимец на народа.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП трябваше да излезе с ясна програма, както и да се помири с АБВ в името на компромиса, а не да размахвма саби в стила "сам юнак на коня". Обсипаха патриотите с гнусни епитети. А с кого ще работиш утре. С ДПС? не виждаш ли, че народа не иска ДПс, заради тях ви изгони вееч на няколко пъти .Кой ще застане зад тях?