БСП загубила заради своята слабост, не заради силата на ГЕРБ

Избирателите не се доверили на платформата на левицата
Обновена: 27 май 2019 09:30 | 27 май 2019 09:30, Камелия Цветанова
95
БСП загубила заради своята слабост, не заради силата на ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцедепутатът Красимир Янков призна, че загубата на БСП на евровота в неделя е заради слабостите на социалистите, а не заради силата на ГЕРБ.

ЦИК брои, при 61,24% от протоколите: ГЕРБ - 30,77%, БСП - 25,01%

"В БСП тълкуваме загубата си на евроизборите именно като загуба, но БСП може и да бъде първа политическа сила и го доказва в отделни райони. В Добричкия район, за който аз отговарям и съм ангажиран, сме първа политическа сила. Това показва, че при мобилизация на местните структури може да се получи победа", коментира той пред bTV.

Според него резултатите от вота показват отлив на гласове от управляващата партия, което показва, че ГЕРБ върви надолу.

Големият извод - българите не видяха ясна алтернатива

"Но проблемът е слабостта на БСП и грешките, които допуснахме", призна Янков.

Тепърва предстояло червените редици да направят анализ и да  предприемат конкретни действия и мерки за недопускане на повече грешки и отстраняване на слабостите.

Красимир Янков смята още, че загубата изборите за евродепутати се дължи и на липсата на доверие и на подкрепа за това, което е предложила БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като процент от действителните гласове ГЕРБ запазват резултата си от предишните евроизбори, а БСП има очевиден напредък - от 18,935% през 2013, сега БСП има 24,59% от досега преброените гласове. Като абсолютен брой подадени гласове за партия, големите губещи са ГЕРБ и ДПС.
41
11
 
9
 
! Отговори
мак преди 4 години
Печели котилото апартаментаджии и други подобни. Печели заради примирение. Хората на герберска хранилка са ясни, но останалите вместо да гласуват наказателно, се отказват, като че ли е нормално властта да краде кой откъдето свари. герб напоследък съвсем се самозабравиха, но пак печелят благодарение на негласувалите. Както стоят нещата, ще управляват вечно.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не познавам нито един симпатизант на БСП, но бих искал да му кажа колко е заблуден
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз платформа не видях. Видях някакви Лозунги от типа "Ние можем" и "заедно към промяна". Не стана ясно какво ще се променя, кой ще го променя, защо ще го променя и какво може? Ако допуснем че инвестициите в страната са числото Х (5 милиарда) как ще увеличиш, как ще ги разпределяш? Не чухме мнението на Нинова дали ще спре субсдиите за депутати и къде ще ги насочи? Вместо това чуехме много "лаене". Излезе от Парламента и допусна други хора да решават съдбите на левия избирател.
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красавицата от Крушовица сега ще направи изявление с париотичен патос и ще призове за всенароден бунт срещу европейското иго
37
3
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
На евроизборите през 2009-та активността беше 39%, през 2014-та активността беше 35,84%, а сега 26,22%. Май надеждата в хората за промяна съвсем угасна.
36
3
 
12
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 28 Корнелка се скри в Крушовица. А остовка не искайте. Комунист оставка не подава.
35
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До Анонимен...и няма да видят.
34
2
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Гнусен старозагорски предател!
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** победи Алеко...жалко за България...
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Христос е водил евреите из пустинята докато умре последния роден в робство. И на България ще й трябват поне 50 години да умре последния роден през социализма (че сега се живее по-дълго) за да дръпнем напред.
31
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-жа Йончева научи по трудния начин, че с подхвърляне на записи на подслушани записи няма как да се спечели народната любоФ
30
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП била имала платформа за тези избори?Не видяхме платформа. Само мръснишки номера. Отвратително!
29
5
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Нинова с простот..ита си , с измислените компромати и нечестни удари под кръста , подари избора на Борисов.Заслужава Борисов да я заведе в най скъпия ресторант и да я почерпи.Ако Нинова беше рекла: Борисов постигна много , но ние сме амбицирани да постигнем още повече и да надградим постигнатото ,резултата щеше да е друг.С наглостта си отблъсна симпатизанти .Но има нещо страшно. Станишев каза че предстои много дълбок анализ за причините за провала.Причината е една. Другарката Нинова.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че те и платформа ли имали? Що не я казаха поне. А то само апартаменти къщи острови...
27
7
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
''отлив на гласове от управляващата партия, което показва, че ГЕРБ върви надолу.''Това може да го каже само тъмно червен!Както винаги,не си гледат в тяхната паница,а в паницата на другия.
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oставчица, нещо? Корнелке? Къде си ***?
25
4
 
8
 
! Отговори
Koрнелия преди 4 години
ОСТАВКА !!За мен.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
електората на цоциалистите съвсем се спихна
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във вашата листа нямаше никакви личности освен Елена Йончева. Вие не излязохте да ни кажате, кои хора ще са ви министрите Кирил Добрев - аналога на Цветанов ли? не, мерси, ако целта е да имаме цар, имам се султан. не предложихте своя концепция, а някакви лозунги. Слушам Елена Йончева, че като ви изберем, доходите на другия ден ще станат огромни. А откъде парите? ако има нереализирани пари - цитирай някакви доклади ЕВростат, НСИ....обясни как ще ги реализираш...