Александрина Пендачанска открива Аполония

Фестивалът в Созопол ще събере хора на изкуството от 30 август до 8 септември
28 авг 2012 14:02, Петя Славова
2
Александрина Пендачанска открива Аполония
С концерт на оперната прима Александрина Пендачанска ще се открие Аполония. Снимка: Булфото

За поредна година Созопол ще се превърне в лятна столица на културата. Между 30 август и 8 септември градът ще е домакин на Празниците на изкуствата „Аполония“ 2012.

Очакват ни доста културни събития и арт атмосфера, обещават организаторите. Общо 67 разнообразни и интересни прояви включва 10-дневната програма на феста.

Амфитеатърът на града ще бъде домакин на общо 9 концерта, с първия от които – на 31 август, ще бъде официално открит и самият фестивал. На сцената в този ден ще излезе световно известната оперна прима Александрина Пендачанска, която ще зарадва българската публика със своите изпълнения в акомпанимент на пианиста Людмил Ангелов.

Официалното откриване на „Аполония“ ще бъде съпроводено с връчването на традиционните награди. Специалното отличие тази година ще бъде за Белослава.

На 31 август ще стане известен и авторът на снимка от предишни издания на фестивала, който ще спечели голямата награда във фотоконкурса „Моята Аполония“.

Над 35 оригинални снимки, запечатали незабравими моменти от фестивалните събития от 1984 г. насам, са получени за участие до момента, а приемането им продължава до 29 август включително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхотна е
1
2
 
0
 
! Отговори
Б.Борисов преди 11 години
Я, Иван Костов да не се е върнал на власт.