"София диша" отново затваря улици в София

Фестивалът се провежда за шести път
29 юли 2015 11:14, Петя Славова
11
"София диша" отново затваря улици в София
Снимка: София диша

Пет централни столични улици ще заживеят фестивален живот в общо пет тематични събития, посветени на екологията, визуалните изкуства, литературата, спорта, музиката и танца.

Малките пет кьошета, улиците "Ангел Кънчев", "Пиротска", "Цар Иван Шишман" и "Оборище" ще са тазгодишните свободни зони за срещи и изкуство на най-големия открит фестивал в София.

В шестото си издание "София диша" ще продължи мисията си да развива градския живот през лятото, предоставяйки сцена за различни жанрове изкуства. Заедно с тях ще бъдат представени и различни социални каузи и образователни инициативи. Традиционно е и предимството, което фестивалът дава на нови артисти, млади предприемачи и хора с иновативни бизнес начинания да срещнат многобройна и разнородна аудитория.

Благодарение на фестивала се развива и каузата за открити градски пространства в София, в които пешеходците, колоездачите, деца и родители, възрастни и подрастващи имат своето място за близко общуване, за среща с градската култура и за същински летен празник.

Поради големия интерес на участници от България и Европа, "София диша" ще проведе мащабно социологическо проучване, целящо да даде посоката на развитие и разширяване на събитието през 2016г., както и да улови всички очаквания и нужди на участници и посетители.

Началото на "София диша" тази година е на 2 август, от 16.00 часа до 22.00 часа, в района на улиците около Малките пет кьошета, а основата тема ще бъде екологията.

В рамките на първата неделя от фестивала ще вземат участие български производители на натурални продукти, сред които биоферми, производители на мед и пчелни продукти, производители на предмети и играчки от естествени материали. Голямата част от участниците са малки семейни компании, които ще представят екологични български продукти с ново отношение към природата или произведени чрез традиционни или забравени технологии и занаяти.

Така освен презентация на разнообразна продукция, през тази неделя ще случат и работилници – включително и за деца, като тази за направата на играчки от натурално зърнено нишесте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: София диша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато правеха тази простотия в самото начало затваряха ул "Шишман" за един месец!!!! Това удар по живеещите там, за бизнеса. Страхотен проблем! Стигна се да се прави подписка до Софийска община да се даде възможност на живеещите да зареждат магазините, да си паркират колите и стигат да гаражите си. Удара за живеещите е голям! Но кой се интересува. Важното е да се "усвоят" парите. Кой от СО някога в мислил за проблемите на живеещите? Общинарите така са се отделили от хората и не разбират проблем
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цяла София е в на места абсурдни ремонти, това не стига, а ще затварят и още улици!
5
0
 
6
 
! Отговори
Страхотно... преди 8 години
Добре че няма да съм тук. Пак да не мога да си стигна до личния гараж. Омръзна ми от тия клошарски истории дето само ми пречат свободното придвижване по пътното платно с автомобил.Какво диша София? - миризмата на прокиснала бира от наклякалите по тротоарите клошове. Не ни ли стига *** на Слваейков?
4
4
 
3
 
! Отговори
Катя преди 8 години
До АнонименТова изказване само по себе си говори за това какъв селянин си,независимо от това,че София ти е родния град,както става ясно от коментара.. Такива мероприятия трябва да се подкрепят,а не да се оплюват от някакви прости и ограничени хора!
3
1
 
2
 
! Отговори
колкесо преди 8 години
софиа ми диша прадниата
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо триете, истината е това!!! ЕДИН МИЛИОН ЕВРА са парите които отпуска ЕС. Два милиона ли харчи Едрева за един месец? Определено не! А с останалите пари, какво правим? Гепим. И е така.
1
0
 
9
 
! Отговори
диша? преди 8 години
Не се диша бе хора....егати жегата :)