16 държави от Азия гостуват с изкуството си в София

Третото издание на фестивала ще е на 15 юни в Борисовата градина
21 май 2019 23:46, Петя Славова
2
16 държави от Азия гостуват с изкуството си в София
Снимка: PR

Третото издание на превърналия се вече в традиция ежегоден фестивал на азиатската култура ще представи традиционно изкуство и култура от 16 държави от континента на изгряващото слънце и ще се състои на 15-ти юни от 10 до 20 ч. на лятната естрада и прилежащите алеи в софийската Борисова градина.

Фестивалът тази година е посветено на благородната кауза на фондация "За Нашите Деца" -  сигурна семейна среда за всички деца и подкрепа на родителите още от първия миг. Средствата от събитието  организацията ще инвестира в подкрепа на уязвими семейства в риск от раздяла и ще спаси от изоставяне поне 15 деца в ранна възраст.

Фестивалът под надслов "Магията на изтока" и тази година ще предложи повече от богата и пъстра програма с танцови изпълнения, музикални, театрални и бойни изкуства на лятната естрада. Изложбените шатри на всяко посолство ще предлагат сувенири-уникати, аксесоари, екзотични храни и напитки, средствата от продажбата на които ще допринесат за благотворителната кауза. Атрактивната програма ще бъде допълвана от зона за йога и релакс, уроци по традиционни източни танци, ателиета по рисувана коприна, древни настолни игри и много други активности,  в които всеки може да се включи свободно.

Фестивалът е с вход свободен, но насърчава посетителите да участват в благотворителната томбола като закупят билетче, с което помагат за това по-малко деца да бъдат изоставени от своите родители и да прекарат първите години от своя живот в самота и изолация, далеч от пълноценна грижа и обич.

Посетителите, закупили билети, ще имат възможността да спечелят награда от многобройните партньори-дарители на фестивала, сред които и най-голямата награда – двупосочен билет за двама до азиатска държава по избор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Мл. преди 4 години
Най-лошото е, че под прикритието на този фестивал у нас ще се намърдат разни татари, башкири и незнам си так каквири,поканени от руското посолство за да показват на "македонските" журналисти как "Българи" празнували татарския Рамадан във "Волжка" България и да помагат на анти-Българската пропаганда в Скопие и Белград.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бойкоборисовата градина :))