Кристиано Роналдо арестуван за изнасилване

Португалският национал Кристиан Рoналдо, играч на Ман Юнайтед, е задържан в сряда по подoзрения за участие в изнасилване. Той е разпитан в "Скотланд ярд", след което е освободен.
20 окт 2005 15:55,
Кристиано Роналдо арестуван за изнасилване
Скотланд Ярд подложи крак на Кристиан Роналдо
Португалският национал Кристиан Рoналдо, играч на Ман Юнайтед, е задържан в сряда по подозрения в изнасилване. Това съобщи британската новинарска агенция Press Association. 20-годишният футболист  игра  за Юнайтед за последно в мача от Шампионската лига с Лил (0:0) във вторник вечер. 
 
Английската полиция получила сигнал от неизвестна дама, че на 2 октомври е била изнасилена в апартамент на хотел "Сандерсон" в Лондон. Според информация от Скотланд Ярд извършителите са били 2-ма мъже, които завели жената в хотела след гостуването на Ман Юнайтед на Фулъм (3:2). Досега е арестуван само един "около 20 годишен" младеж, който е разпитван в неназовано полицейско управление. От клуба на футболиста отказаха всякакъв коментар.

Подобни обвнинения са често срещани в английския футбол. През юни холандският играч на Арсенал Робин ван Перси (21г.) изкара две седмици в ареста заради подобно обвинение. Случаят още не е приключил. Неговият съотборник вратарят Греъм Стак също бе обвинен, че през септември миналата година е изнасилил 22-годишна жена, заедно с колегата си Руфът Беверет от Плимът.
 
През март 2004 г. девет играчи на Лестър бяха арестувани в испанския курорт Манга по обвинение за изнасилване на две момичета. В последствие обвинени са трима футболисти - Пол Диков, Кийт Гилеспи и Франк Синклер. Следствието е прекратено, след като момичетата изненадващо оттеглят обвиненията. Оказва се, че те са заподозрени в проституция.
 
През септември 2003 г. трима играчи от Висшата лига на Англия са обвинени в изнасилването на 17-годишно момиче. Инцидентът станал в хотел "Гросвенор Хаус" в Лондон. Двама от футболистите се състезават в Нюкасъл - Киърън Дайър и Тайтъс Брамбъл. Третият Карлтън Коул играе за Чарлтън. Случаят е приключен през януари 2004 г., като и тримата са оправдани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание