Футболът влиза в протестантските църкви в Германия

Световното първенство, на което страната ще е домакин идното лято, ще бъде предавано и в много от немските протестантски църкви
13 дек 2005 17:21,
Футболът влиза в протестантските църкви в Германия
Според немския епископ Волфганг Хубер футболът има място в църквата. Снимка: Corbis
Феновете на футбола в Германия ще могат да следят любимата си игра на световното първенство, на което страната ще е домакин догодина, дори и в църкви и манастири, съобщава агенция ДПА. Агенцията цитира изявление на председателя на висшия съвет на протестантската църква в Германия епископ Волфганг Хубер пред немско списание.

„Футболът има отношение към живота днес във всичките му аспекти и има място там, където човек и Бог са най-близо един до друг“, заявява епископът пред „Супер Илу“ и допълва „изконната цел на църквата е да събира хората, защо да не го прави чрез футбола“.


Началото на инициативата е било тазгодишното лято, когато немската протестантска църква си осигурила безплатно правата за предаването на срещите от световното първенство. Оттогава досега стотици църкви са се записали за предаването на мачовете, а до началото на турнира се очакват много повече желаещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание