Знаме на "Велика Албания" със Сърбия до Ниш взриви мача

Освободен е задържаният брат на албанския премиер, който е гражданин на САЩ
Обновена: 15 окт 2014 14:16 | 15 окт 2014 09:19, Елка Василева
186

Снимка: Reuters

Знаме на т.нар. Велика Албания „взриви“ мача от евроквалификациите между Сърбия и Албания в Белград.

На въпросното знаме е изображението на картата на „Велика Албания“, както и на Иса Болетини и Исмаил Джемали, които първи през 1912 година издигат албанското знаме.

Картата на „Велика Албания“ обхваща Албания, Косово, част от Черна гора, Санджак, Южна Сърбия до Ниш, Западна Македония и част от Гърция, посочва РТС.

Още по темата

Малък безпилотен самолет с въпросното знаме се появи над стадиона в 41-ата минута на мача, при което избухнаха безредици на терена и мачът беше прекратен.

По подозрение, че е организирал и ръководил инцидента със знамето на „Велика Албания“, във ВИП ложата на стадиона „Партизан“ беше задържан Олси Рама – брат на албанския премиер Еди Рама. Малко по-късно обаче американският гражданин Олси Рама е бил освободен, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.

Според очевидци при задържането си Олси Рама показал американския си паспорт и заявил: „Аз съм американски гражданин и нищо не можете да ми направите“.

У 45-годишния Олси Рама е било открито дистанционно, с което той лично е управлявал безпилотния самолет, на който е било закачено знамето.
 
Според „Блиц“ заедно с Олси Рама са били задържани и останалите членове на албанската делегация, намирали се във ВИП ложата на стадион „Партизан“. И те също са били освободени, тъй като според източник от сръбското МВР „не е можело да им бъде осигурен защитник поради стачката на адвокатите“. Според източника прокуратурата ще реши допълнително кака да процедира в случая.

След прекъсването на мача в Белград албански фенове обкръжиха сръбското посолство в Тирана, пише на сайта си вестник „Вечерне новости“.
 
Според сайта на „Коха диторе“ полицията се е намесила и е направила жива стена около дипломатическото представителство.

Веднага след прекъсването на мача между Сърбия и Албания фенове на албанския национален отбор се събраха и празнуваха в много градове в Косово, в албанската столица Тирана и в македонския град Тетово, съобщиха албански медии.

Няколкостотин албанци празнуваха по улиците на Тетово, а в центъра на косовската столица Прищина хиляди албанци гледаха мача, след което продължиха да празнуват.

Големият инцидент стана по време на очаквания за подобряване на отношенията между Сърбия и Албания, като за 22 октомври е планирано посещение на премиера на Албания Еди Рама в Белград, като това ще е първото посещение на албански премиер в Сърбия от 70 години насам.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: СърбияАлбаниямачзнаме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
12
 
6
 
! Отговори
rambo преди 9 години
да кажем да на православната вяра да на велика югославия да на ссср да на гдг да на великия китай да на беларус и казахстан да на латинска америка и индия.да на армения и киргизия.да на социализма при който всички бяхме равни и нямаше безработица.да на ленин сталин тито и маодзедун.долу капиталистите експлоататори от сащ европа и нато за койта ние сме бели роби и им работиме за жълти стотинки и сме безработни а те трупат милиарди на наш гръб като ни експлоатират.вън от българия сащ европа и нато
76
15
 
23
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
Сръбоманските кучета вият на умряло. Скимтете *** нещастни, за да видите какво е да ти крадят от земята, за която са умирали дедите ти. Вие като измислихте македония бяхте голяма работа, ама Бог гледа и връща не всекиму каквото е заслужил. Каквото повикало такова се обадило....
75
16
 
28
 
! Отговори
peshko преди 9 години
Сърбия е най- големия враг на България от съседните страни - албанците и те не са стока ,но поне имат респект и уважение .
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да пребъде великата балканска простотия! Животни.
73
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойковия приятел Ердоган ще ви направи шеф някой ден шиптърин. И *** пушки ще ви оправят барабар с жените ви. Това ви чака! Продължавайте да мачкате православието, да виете срещу Русия е да се подлагате на американските *** и нигери!
72
5
 
56
 
! Отговори
I преди 9 години
Тука българите викат "България на три морета", македонците са за Велика Македония, сърбите за Велика Сърбия, албанците за Велика Албания, гърците не са по-малко Велики. Еееей много величия на тоя мизерен Балкански полуостров.... И един "американски" гражданин на име Олси Рама. Егаси "великолепието"... :x
71
3
 
26
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Освен,че първи издигат албанското знаме през 1912 година, Иса Болетини и Исмаил Джемали написват декларация за независимостта на Албания на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК...
70
12
 
26
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 9 години
Србе на врбе! Македония е българска!
69
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** защо сте изтрили турчина. Да видя какви ги говори предател на България.
68
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ангелeee angel angel mnogo si malak da kazes ovakvi dumi,mamkati na tebe
67
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименZiveli Albania i Kosovo
66
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сърби, Албанци, Българи и прочем, ДИВИ МАЙМУНИ БАБАЙТИ ОТ ПАМИР...........ДОБРЕ ВИКАТ В ГЪРЦИЯ, "ЖАЛКИ СЪСЕДИ"!
65
10
 
14
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 9 години
ИСКАТ ГРЪЦКИ ЕМИ..ХАИДЕ ЕЛАТЕ АЛВАНАКЯ..АЗ ОБИЧАТ АЛБАНЦИТЕ, НО АКО СТЕ ТОЛКОВА СМЕЛИ, ОБЯВЕТЕ ВОИНА НА ГЪРЦИЯ.ГРЪЦКИТЕ ПРОФЕСОРИ И ВОЕННИ ИМАТ ПЛАН ЗА ВАС..ИМАМЕ ПЪЛЕН ПЛАН ЗА НАШИТЕ ЗЕМИ В ЕПИРОС И ИЛИРИА ГРЕКА.ХАИДЕ, ОБЯВЕТЕ НИ ВОЙНА.
64
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не разбрах защо на "американските" граждани нищо не може да им се направи, според албанеца Рама. Те са с някакъв депутатски имунитет ли?
63
2
 
11
 
! Отговори
onz преди 9 години
не знам дали да се притеснявам за мюсулманския реваншизъм в подем, или да ми е драго че "брача славяне" са яли калая.
62
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимка 8 е истината! Мамицата им шиптарска!!!
61
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като казвам, е "раят" на мохамеданите е земен и ме трият.Защо?Това са факти.Няма книги в техният "рай". Има само ядене и лежане.Съвременните ислямски "богослови" спорят дали жените отиват в "рая" след смъртта си, защото никъде не се говори за такова нещо в Корана. Според Корана "раят" е само за мъже.
60
9
 
6
 
! Отговори
Не са си доиграли преди 9 години
Балканските инфантили.Олси утрепа Волката по инфантилизъм,тъпизъм и дребно хулиганство.От илирите можем да се поучим само в едно-при тях не религията е етноопределящата,а обратното-общата им религия е Аз съм албанец и това е важното и определящото.Такава национална доктрина е печеливша за малки народи ,обградени от съседи шовинисти,асимилатори,фашизоиди и расисти.Така се оцелява-сербез народ.Ние като сме много културни,толерантни и възпитани,та какво спечелихме дотук-хроничен геноцид над нас .
59
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Албанците са били велика нация едно време, когато са били православни.Но идват турците и насила и помохамеданчват. И от тогава албанците са едни ***.Иначе са се борили много против турците, колели са турци като за световно. Даже националният им герой е християнин, който е колил нашественика.Но сега вече те сами са минали на страната на врага.За жалост.Ето това е пример как една добра нация може да се развали под влиянието на исляма.
58
2
 
27
 
! Отговори
2013 преди 9 години
До Бънди 66: Бънди, да сравняваш даването на въздушно пространство за Косово с вероломно обявяване на война (сръбско-българската) е просто смешно. А ние заставаме на страната на Германия във войните точно заради агресивната политика на Сърбия и Гърция на Балканите, особено по отношение на българите в Македония.