Реал Мадрид е новият клубен световен шампион

Белите победиха с 2:0 аржентинския Сан Лоренсо на финала
Обновена: 21 дек 2014 08:44 | 21 дек 2014 08:39,
6
Реал Мадрид е новият клубен световен шампион
Снимка: архив Reuters

След като през пролетта стана крал на Европа, сега Реал Мадрид се качи и на световния трон. Белите победиха с 2:0 аржентинския Сан Лоренсо на финала и спечелиха световното клубно първенство, играно в мароканския град Маракеш.

Още по темата

Тимът на Карло Анчелоти не блестеше толкова, колкото в други мачове, но въпреки това имаше превъзходство през целия мач и не остави в нито един момент съмнения в победата си.

В герой за Реал се превърна Серхио Рамос, който вкара решителния първи гол в края на второто полувреме. Той се разписа и в полуфинала срещу Крус Азул. Така защитникът на белите се превърна в ключова фигура за успеха на тима през тази година, след като именно той вкара драматичния изравнителен гол на финала на Шампионската Лига срещу Атлетико Мадрид.

След почивката Гарет Бейл добави втори гол, макар при него да имаше голяма вина вратарят на аржентинците Себастиан Торико.

Това бе 22-ра поредна победа за Реал Мадрид. Тимът печели първи трофей от турнира в сегашния му формат, но общо 4-ти от интерконтиненталните турнири.

Още за двубоя четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е честно! Моралният световен шампион трябваше да е "Мура". Само този отбор успя да победи друг един морален световен шампион Цура Общата още известна като Цуца Безродната Комунистка
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакаме сър Стенли(Марко) Ройс....ще раздават специални *** да не забрененяват барца и параходец,като Реал ги опне!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Hala Madrid !!!!!!!!
1
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реал стана световен шампион,а Рязанград спечели купата на ДПС:д