Дрогирах се, напих се, разруших!

Ще запази ли публиката на Левски достойнството си?
Обновена: 1 юни 2015 14:01 | 1 юни 2015 13:22, Екип на Dnes.bg
116
Дрогирах се, напих се, разруших!
Снимка: Булфото

Вечерта на 30 май се превърна в поредната черна дата за Левски. Не просто загубихме купата, но и малкото ни останало достойнство.

Кризата в отбора е ясна - пари няма, а голяма част от футболистите нямат качествата да носят синята фланелка. Но има една дори по-ужасна криза, а тя е тази по трибуните. Това, което видях вчера за пореден път, ме отврати и отблъсна.

Още по темата

"Дойдох, видях, победих", е казал Юлий Цезар след пореден свой подвиз. Перифразирайки думите на великия пълководец, за част от феновете на Левски девизът трябва да е: "Дрогирах се, напих, разруших". Не е нормално на футболен мач, на който присъстват невръстни деца, да се пуши трева и да се шмърка от всички страни. То дори цигарите са забранени на стадиона, но все пак българите сме свикнали да НЕ спазваме ограничения, така че ароматите на трева се смесват с тютюневите изпарения. Пък на децата - майната им! Да не ги били водили родителите.

Провалили сме се в пореден мач? Нека си го изкараме на седалките! Те са виновни за всичко - за слабата ни игра, за липсата на мъжество, за съдията с различна сексуална ориентация, за факта, че чупещите ги са полуграмотни и абсолютно деградирали хора. Животинското и просташкото дотолкова е превзело синята агитка, че сцени, в които няколко (уж) левскари си разменят юмруци по време на мач, са нещо нормално.

Любимият син цвят все повече отстъпва по знамената, изместван от черно с черепи и кости, показвайки всъщност колко траурно е всичко в Левски.

Идиотски скандирания като: "Селяни, умрете" поглъщат велики рефрени като: "Въздушната шир на небето е синя". Нима нямаме песни, с които поколения левскари са израснали? Напротив, имаме, просто сред хората с празни глава и поглед е модерно да се желае смърт и омразата към другите да е над любовта към отбора.

Същите хора с празни глава и поглед, които събличат треньори и трошат седалки, обвиняват истинските левскари, че бягат от стадиона. Знаете ли защо го правят? Защото никой 40-годишен човек, израснал в сектор "Б" и видял велики победи на Левски, няма да доведе 10-годишния си син там. За да не се налага да го изнася панически от стадиона, защото се задушава от десетките димки и смес от тютюн и марихуана. Или просто защото не иска детето му да вижда как алкохолизирани и дрогирани типове блъскат и рушат в сатанинско опиянение.

Не, никой нормален привърженик не би желал детето му да асоциира отбора, носещ името на Апостола, с тях. Никой нормален привърженик не би желал неговото синьо поколение един ден да стане част от тях.

Впрочем, дали знаят тези, които трошат седалки и се бият в татуираните гърди, че са левскари, кой ще плаща зулумите им? Да, ще ги плаща НАШИЯТ КЛУБ, ще ги плаща ЛЕВСКИ, въпреки че в момента пари НЯМА и дори лицензът ни висеше на косъм.

За финал ще кажа само, че е жалко за хилядите нормални хора, пропътували различни разстояния, за да подкрепят Левски. За белокосата старица със синя фланелка, която сподели, че от 55 години ходи по мачове на любимия си Левски.

Отборът ни е преживял много трудности и репресии през годините. Опитвали са да ни смачкат и сломят по всякакъв начин, но Левски е оцелявал, окриляван от безкрайна синя любов. Всеки вражески удар по Левски е сплотявал и засилвал синята обич. Но няма по-лош и опасен враг от този, който е в дома ти.

Автор: Мария Христова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Левски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
2
 
! Отговори
Няма значение преди 8 години
Мдам,Имах малко свободно време и реши и аз да драсна някой коментар. Не че нещо ще променя, но ей така да се запиша.Донякъде съм съгласес със статията, освен с частта за марихуаната, която съм употребявал на няколко континента, но за агресия и дума не може да става. Но пък и авторката е права, че стадиона не е мястото за употребяването й.За чупещите седалки, които си мислят, че така помагат на отбора... Ами жал ме е за тях... Нали знаете магарето си показва магариите пред хората ;)
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 104Ами ти явно си ***, след като четеш и пишеш под тази статия.
87
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, колко мъка има на този свят, Боже!Футбола не е нито театър, нито опера, нито балет. В бизнеса 'футбол' има викане, има палене, има гърмене и има трошене, когато това се налага. Дръж си скъпите деца вкъщи и изобщо не стъпвай на стадиона. Няма място за балерини.
86
2
 
8
 
! Отговори
Rangel преди 8 години
Добра статия !!!!Аз съм на 40 и бях истински фен( Ференцварош, Глазгоу, дъртиловци , и боримировци и ред други тупани съм изгледал) ама истината си истина проблема на Левски е и примитивизма на голяма част от феновете. *** та дрънкат. Зарзаватчии и *** от всякакъв ранг а иначе да ги - видиш *** от МВР и МО дето люпят семки по улицата и псуват всичко дето им попадне пред очите.
85
10
 
4
 
! Отговори
и аз да цвъкна преди 8 години
1) Доста неграмотно написана статия 2) Страх ме е да заведа сина ми на такова мероприятие точно за да не ни пребият разни "фенове". Иначе емоцията да си на стадиона е голяма, но уви моят син няма да я усети
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошото е, че простотията бива толерирана. Обитателите на географските ширини, където се случват въпросните прояви нямат потенциал да се превърнат в човешки същества.
83
5
 
3
 
! Отговори
бачо Кико преди 8 години
абе което си е така - така си е, ама марихуаната да ти е проблема, в половината свят вее изобщое не се счита за дрога, но авторът явно е възпитаван по комунизма и все още си мисли, че "реколтата на сатаната" е виновна за всички световни проблеми
82
1
 
9
 
! Отговори
Митко преди 8 години
Think, ти си много *** да оправдаваш тия, които чупят седалки, бе. Ти къщичка за пиленца строил ли си, че да рушиш, безполезно същество такова?
81
0
 
6
 
! Отговори
ОМГ преди 8 години
До Think Това, че някой е изразил личното си мнение, което мислят всички, които не се припознават в агитките не значи, че е видиш ли вече ***. От липсата на уважение страда дори любимия ви Левски. :)
80
8
 
6
 
! Отговори
Think преди 8 години
ОМГ , първо не съм чупил. Изглежда си доста слабоумно същество , щом не си го разбрал.Не си вникнал пък изобщо в темата.На мача , както и на почти всички мачове си отивам със семейството.Сядам далеч от тези агитки!Нямам намерение да се занимавам с плиткоумно същество като теб.Не съм казал нито , че съм собственик , а пък с билетите даже няма какво да коментирам.Точно обратното , в труден момент един истински фен на отбора , трябва да помага всякак на отбора си.Просто слаба журналистка..това е!
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е това агитка??За мене това са наркомани и алкохолици.Такива агитки да не се допускат до стадионите!
78
2
 
7
 
! Отговори
ОМГ преди 8 години
До Think - ти нормален ли си бе човек? Значи, щото си ходил на мач (т.е. си дал пари за билети), или си дарил някви пари те прави едва ли не собственик на стадиона и теб ти е кеф да си чупиш вече щото шеф!? Иначе честито, припознахме те в статията!:) Я кажи, каква е таксата да се друсаш на стадиона? :D
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"подвиз" - интересна дума, а какво означава?Да не би за "подвиг" да става дума....
76
28
 
4
 
! Отговори
Think преди 8 години
МАРИЯ ХРИСТОВА , направи услуга. Спри да пишеш , да се правиш , че разбираш от футбол и че си голям запалянко на тази игра и още по-малко на фен на Левски ! Левски не заслужава такива като теб. Не знам ти на колко мача си ходила...Колко пари си давала , дарявала и т.н.Да си фен на даден отбор значи да си от едно семейство.ДА УВАЖАВАШ , всеки , като човек.От там нататък всеки решава дали да чупи седялки или да излезе ядосан от стадиона.Ясно е , че ти не ставаш за нищо.Учеща стажантка!НАПУСНИ !
75
3
 
5
 
! Отговори
Фен преди 8 години
Нито ФК"Левски",нито ЦСКА са имали истински привърженици, а само отвратителни и дрогирани ***,които отиват да се сбият , а не да гледат футбол!Жалко,че след тези мачове, пострадват сериозно и някои истински любители на футбола! А какво прави полицията, та не прибира хулиганите и след един хубав бой , да ги вкарат в затвора?
74
3
 
14
 
! Отговори
левскарка преди 8 години
Когато мъжът ми плачеше за загубата, аз го успокоявах - "Не си вдигай нервите за тези,това не е нашият "Левски". А иначе имахме желание да отидем на мача, НО като видяхме ордите,които пристигаха се отказахме категорично. Това не са фенове, а ***. Крайно време е в българския футбол да се приложи английското правило,за да могат хората дори с бебета да посещават стадионите.
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Също е редно да се запитаме и какво прави полицията и защо така допускн толкова димпки и барут и наркотици на стадиона.
72
7
 
9
 
! Отговори
Само Левски! преди 8 години
Много точно го каза. Евала за статията.Само Левски!
71
4
 
29
 
! Отговори
ЦСКА преди 8 години
Уважаеми левскари,не осъзнавате ли, че с тази омраза няма да стигнете до никъде? Че когато има силен ЦСКА има и силен Левски?А случайно да знае някой вас, че Апостола не е мразил никого?Петните името му, не заслужавате да сте превърженици на клуб с неговото име!
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големи смелчаци са тия на снимката, ама само като са по стадионите!Като им скръцне със зъби някой ром, тичат да го прегръщат, за да не го разсърдят!