На косъм от нов ад! Линейка с експлозиви в Хановер

Полицията предотвратила нов атентат на мача в Германия
Обновена: 18 ное 2015 06:29 | 17 ное 2015 22:22, Александър Попов
202

Снимка: Reuters

Полицията в Хановер е отменила контролата Германия – Холандия, защото в близост до стадион "HDI Арена" е открита линейка, пълна с експлозиви.

Шокиращата новина оповести Kreis Zeitung, където отбелязват, че навременната реакция на полицията е предотвратила нов кървав атентат в Европа.

Полицията в града потвърди, че са намерени взривни вещества, след което метрото в града е било спряно заради нова заплаха от атентати.

В района на съоръжението ченгетата са задържали и мъж от арабски произход, който е заподозрян в съпричастност за планираните терористични актове в Хановер.

"Имаше конкретни планове за взрив. Ключовата информация получихме 15 минути след отварянето на вратите на стадиона. Това е много сериозно", каза началникът на полицията в Хановер – Фолкер Клуве.

По информация на Deutsche Welle, автобусът с националите на Германия е бил посрещнат с полиция и изпратен на безопасно място.

Немският вътрешен министър Томас де Майцере също потвърди реалната заплаха от експлозия на стадион "HDI Арена" в Хановер.

"Налице е обща заплаха. Редовно получаваме сигнали за атентати, особено след нападението над Париж. Преди началото на мача сигналите зачестиха и това ни накара да го отменим. Информацията дойде твърде късно и за това не можехме да вземем решението по-рано. Сега не мога да кажа откъде дойде, защото това ще усложни работата ни в бъдеще", заяви той.

Според вестник Spiegel, германските власти са получили информацията за възможна терористична атака от външно разузнаване.

Мачът в Хановер трябваше да посети и канцлерът на Германия Ангел Меркел. В района около стадиона полицията вече задържа мъж от арабски произход, който най-вероятно е поставил експлозивите в линейка.

Футболистите на холандския национален отбор и цялата делегация вече лети към Амстердам. Това заяви президентът на Германската футболна федерация Райнхард Раубал.

"Това е тъжен ден за германския футбол", заяви Раубал. "Немските футболисти се завръщат по клубовете си, а холандците вече летят към Амстердам", добави той.


Всичко по темата четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: ГерманияХановер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
4
 
! Отговори
Чук преди 8 години
Стига сте писали глупости - няма намерена никаква бомба! Не остана една нормална медия в тая страна, всички копират като папагали скандалните заглавия без дори да проверят за достоверността им! Днес.БГ изгубиха поредния си читател.
122
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОК. Атентатите в Париж били отговор на френската намеса в Тунис, атентатите в Лондон заради намесата в Ирак, тези в Турция - заради Сирия. Какво е обяснението на джихадистите за една не само мирна, но и гостоприемна държава, която никого не е нападнала и не е продала оръжия никому? И една единствена бомба да гръмне в Германия, немците ще имат абсолютното законно и морално право да изколят всички до крак; най-голямото злодеяние е да помогнеш на човек в беда, а той да убие семейството ти.
121
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
следя РЕДОВНО коя държава къде изпраща армия и в какви конфликти участва. За Германия КАТЕГОРИЧНО мога да заявя, че не е подкрепяла ничии удари, не е разбутвали ничии режими и държави, не е изпращала контингенти в Сирия, Ирак, Египет, Тунис и където и да е, и по принцип немците са изключително дипломатични и неутрални спрямо руско-американо-френско-британските намеси по света. Германия прие 1 милион араби. Няма НИКАКВО ИЗВИНЕНИЕ за тероризъм-сега немците спокойно могат да отворят газовите камери
120
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са снимки от Лъвов мост, блокиран от "възмутени и спонтанни" български полицаи, дошли в извън работно време!!! С вас сме, мили полицаи!!!
119
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Юнкер каза да не сравняваме бежанци с ислямисти
118
3
 
9
 
! Отговори
1234 преди 8 години
До гения,написал или превел тази статия: "В района на съоръжението ченгетата (!?!?!!) са задържали мъж.." ..Неописуем полет на журналистическата мисъл! Ченгета,особено за германски полицаи, е хубаво да използваш само като си лафиш с приятели. Радактор имате ли или публикувате на сама глава? (в тоя случай снощна)
117
13
 
59
 
! Отговори
преди 8 години
Докъде доведоха САЩ мирната и спокойна Европа !
116
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците пък големи расисти !
115
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Призовавам за толерантност към горките терористи
114
5
 
33
 
! Отговори
Чехлю преди 8 години
Да отговорим на Тероризма с Толерантност
113
6
 
45
 
! Отговори
pepe преди 8 години
Оставете горките хорица намира! Те са просто едни изстрадали бежандци...
112
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел да си направи селфи с него, и двамата са еднакво вредни за Германия, така че ще им прилича да са заедно на снимка!
111
4
 
61
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ИСКАХТЕ ИСЛЯМИСТИ,ИМАТЕ ГИ.
110
11
 
6
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Тази статия е невярна, поне сменете заглавието да не заблуждавате хората.
109
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо пишете неверни неща и създавате фалшиви новини и сензации? Уважавам ви като медия, но в случая трябва да свалите тази статия и да я замените с вярна информация...
108
4
 
24
 
! Отговори
👳&#1 преди 8 години
Европа вече не е същата и никога няма да бъде. случва се необратим процес на ислямизация на най развитите страни в Европа. Ние не сме им цел N1, защото сме лесни , най много седмица ще издържим. Искам да забележите последните седмици $ спрямо ? . А лека ви нощ. 👳🏽💩
107
5
 
31
 
! Отговори
Бахур Бахар преди 8 години
До ЕднаЩе ти дам един пример от Германия. Две семейства "германски граждани" живеят едно до друго и децата си играят заедно. Едното е с немски произход, другото с турски. Турското дете престава да играе или контактува с немското и бащата на немското го пита дали не са го обидили с нещо. Отговорът е горе долу следния - не ме докосвай! Ти си неверник! Аз не трябва да общувам с теб! О алах прости ми, аз не знаех че не трябва да общувам с неверниците. О алах прости ми.
106
4
 
31
 
! Отговори
Бахур Бахар преди 8 години
До ЕднаЗащото исляма е религията на терористи-камикадзе. И е много лесно някой изповядващ тази лъжлива религия/политика да бъде вербуван да се самовзриви или изпозастреля "неверниците" просто трябва да му покажат сурите където "пророкът" заклева последователите си да избиват "неверниците" по всякакъв начин. Да проявяваш толерантност към такива зверове е все едно сам да си теглиш ножа. Отделно не искам ние да се смесваме с други раси, всяка раса да си стои отделно, без смесвания.
105
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак говорите глупости и доказвате некадърността на нашите медии. Чиста проба пропаганда и простотия :) никакви бомби не са намерени :) поне сверете с международната преса преди да се излагате така.А иначе лицемерието и интеграцията водят до това - съгласен съм.
104
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който си дроби попара с милиони мигранти, сърба терористични атентати, взривове, смърт...Жалко, че дъртата беззъба фенка на мачове и мигранти не са я оцелили на стадиона! Дано успеят втория път!