Борисов зове главата на Михайлов да падне заради позора

Било недопустимо да има расистки нападки и толкова лоши резултати
Обновена: 15 окт 2019 12:22 | 15 окт 2019 12:15, Камелия Цветанова
264
Борисов зове главата на Михайлов да падне заради позора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като извика на спешна среща министъра на спорта Красен Кралев и му разпореди държавата от днес нататък да преустанови всяко отношение с футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов като председател на БФС, премиерът Бойко Борисов и лично поиска главата на Михайлов.

Още по темата
"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз!", написа той в социалната мрежа Facebook.

Борисов определя падането на националните ни от отбора на англичаните като позорна загуба.

"Предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста.

Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", възмути се още Борисов.

Премиерът уточни след правителственото заседание, че ревизия на БФС ще установи дали има злоупотреби в централата.

"Резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление и ремонти направихме. Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортно министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз", заяви още Борисов.

"Вижте страшно преекспонираха нещата. Няколко олигофрени действително дадоха хитлеристки знаци. Публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София и не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация. Те да бъдат малко по-смирени в изказванията си, когато става въпрос за България. Виждате, че реакцията на държавата към тези, причинили всичко това, е мигновена. България е най-толерантната държава", подчерта министър-председателят.

Снощи България загуби от Англия с 0:6 европейската си квалификация, като загубата е рекордна за България в домакински мач.

Срещата два пъти беше прекъсвана заради расизъм. Дебютантът Тайрън Мингс беше обиждан, а второто спиране на играта дойде по сигнал на съдийската бригада. Преди началото на срещата пък феновете на гостите освиркваха химна ни "Мила родини", което обаче незнайно защо остана незабелязано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перуката си отива доброволно и и си запазва краденото .Това което трябваше отдавна да се случи е едно голямо разследване на БФС.То не се случи защото самата държава подкрепя измамите ,корупцията и хазарта! Михайлов си тръгва , КОЙ? ще дойде след него ? Бойко ще го избере ,всичко да продължи.
203
0
 
6
 
! Отговори
13 преди 4 години
Това си е гавра с всички треньори, които със собствени средства и малко дарения, тренират деца. В мизерия и с много лишения. Появи ли се талант задължително бяга в чужбина. Обвиняването на БФС е гавра и безотговорност, при положение че лично се разпорежда с целия ресурс на държавата и нищо не е направил, да тренираме футболисти. Той се изплю на треньорите и на децата които се мъчат с мизерни средства да постигнат нещо.
202
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главата на Перуци на дръвника, леле.
201
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перуката току що подаде оставка!
200
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата - президент НА БФС на мястото на Перуката!
199
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи тия когато ги карат да плашат протестиращи е добре, сега - не е. Е каквото си дробил това ще сърбаш.
198
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така нареченото златно поколение в българския футбол просра всичко коквото можеше да се просере. Време е да се измитат всички.
197
2
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Докато за теб Тиквондур и останалите 240 дупедати един мързел с нулев принос за обществото е по ценнен и му подарявате хиляди левове всеки месец само защото се е размножил, а в същото време се чудите как да се изгаврите още повече и да оберете и малкото останало на работещите расизма ще процъфтява! Отговори си на тези въпроси и се замисли дали след 5-10 години искаш да си начело на държава с граждани или начело на държава с 5 милиона "братя" които не плащат данъци, но реват за помощи!
196
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може ли само перуката му да падне и да му купят нова? Тази старата перука от колко десетилетия я носи?
195
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо защитавате кратунков бре ай човек напише нещо и веднага се трие
194
2
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Бай Тиквондур - замисли се защо българите станахме расисти? Замисли се какви ги надробихте и ти и всичките ти 240 дружки които закриляте мързелите и им изсипвате като мана небесна нашите данъци за да се размножават? Замисли се дали това не е резултат от ширещата се из нашата държава корупция, липса на прилагане на закони и защита на населението от набезите на любимите ти "братя"? Докато държавата се храчи в лицата на работещите за сметка на мързелите, българите ще стават все по големи расисти!
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сещам се за един панамски генерал- не му помна името35 години е служил на цруама нещо им накривил на американцитенападнаха и превзеха панама 89 година а той отнесе 40 годишна присъдаза трафик на наркотици и т.н.така е със слугите на краваршингтон и нашта слуга гледа да не стъпи на криво щото знаели сеатия плещения са за пред ба.лъ.ци.те
192
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашият народ не напразно казва :,,Два пъти мери един, път режи!,,И с право за да има време разумът да прецени .Така ще се спестят по малко разочарования от неудовлетвореността и срама .Особено когато става дума за важни дела за житейско поведение и постъпки."Човек принадлежи на обществото и е свързан с него и зависимостта е взаимна!
191
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Определено не съм очаквал денят да е толкова забавен след прегазването вчера.
190
1
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Лоша тактика на...треньора Балък-оофф.Ако се бе отказал да не изведе отбора(причини...бол),щяхме да паднем само 3 на 0...служебно.Сега след игра,още с 3 в...минус,че и расисти ни изкараха.Ама кога футболист е...мислил.
189
6
 
21
 
! Отговори
13 преди 4 години
Това вече е комично, да скапеш всички сектори на държавата и да прехвърляш вниманието върху БФС, там да подават оставки. Пародия.
188
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Исаме оставки, искаме оставки. искаме оставки щом подават оставки държавата е стабилна и върви напред към светлото бъдеще.
187
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Животът е твърде богат на примери, които показват че ,,поривът всичко зле управлява,,Емоциите са нашата сила ,но същевременно те са и наша слабост и предполагам у всеки от нас остава горчивото усещане за срам и съжаление .
186
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можеха да допуснат 8 парчета, като броя на изтребителите-победители дето САЩ ще ни ги донесат някога, а засега само сметката на васалите си. Това не е позорно, а демократично и евроатлантическо и победителско.
185
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде ще намерите поне една здрава клетка, че да се възобнови целият организъм. И добър лекар. Цялото ни общество се разлага по грандиозен начин. Но всички викат ура и пляскат като олиго*рени. Агресия, простотия, расизъм се толерират по просташки начин. "След дъжд качулка"