Борисов зове главата на Михайлов да падне заради позора

Било недопустимо да има расистки нападки и толкова лоши резултати
Обновена: 15 окт 2019 12:22 | 15 окт 2019 12:15, Камелия Цветанова
264
Борисов зове главата на Михайлов да падне заради позора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като извика на спешна среща министъра на спорта Красен Кралев и му разпореди държавата от днес нататък да преустанови всяко отношение с футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов като председател на БФС, премиерът Бойко Борисов и лично поиска главата на Михайлов.

Още по темата
"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз!", написа той в социалната мрежа Facebook.

Борисов определя падането на националните ни от отбора на англичаните като позорна загуба.

"Предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста.

Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", възмути се още Борисов.

Премиерът уточни след правителственото заседание, че ревизия на БФС ще установи дали има злоупотреби в централата.

"Резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление и ремонти направихме. Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортно министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз", заяви още Борисов.

"Вижте страшно преекспонираха нещата. Няколко олигофрени действително дадоха хитлеристки знаци. Публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София и не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация. Те да бъдат малко по-смирени в изказванията си, когато става въпрос за България. Виждате, че реакцията на държавата към тези, причинили всичко това, е мигновена. България е най-толерантната държава", подчерта министър-председателят.

Снощи България загуби от Англия с 0:6 европейската си квалификация, като загубата е рекордна за България в домакински мач.

Срещата два пъти беше прекъсвана заради расизъм. Дебютантът Тайрън Мингс беше обиждан, а второто спиране на играта дойде по сигнал на съдийската бригада. Преди началото на срещата пък феновете на гостите освиркваха химна ни "Мила родини", което обаче незнайно защо остана незабелязано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
7
 
! Отговори
pipo преди 4 години
Към автора: - Оправете ли правописните грешки, преди публикация, МОЛЯ!!!
163
1
 
3
 
! Отговори
до шматка преди 4 години
Боби Михайлов нямал честност и морал, а кой го тури за шеф на БфС тогава ако лъвовете бяха били щеше ли да кажеш, че Боби Михайлов нямал честност и морал ? Погледни се кой си един форумен *** и погледни кой е Боби Михайлов. Боби Михайлов е най-честният човек на света, изгледай му мачовете и погледни колко голове спаси навремето и то от дузпи и ни докара до 4-ти в света - абсолютно сам.
162
0
 
5
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 170Може би си прав но е видно че ако Боко не му я поиска няма кой друг.В БФС са се оплели като свински черва и всеки пази гърба на другия.От БФС няма да дойде такова искане и средователно няма да има и промяна.Е кой да му я иска
161
0
 
0
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До ЗнайкоКъде отиде бе човек.Какъв алкохол и цигари.Направо ме срази с този коментар.Тук говорим за профи футбол.По твоята логика виновните са на полето щото сеят тютюн.Нека тях да накажем
160
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би Михайлов наистина трябва да подаде оставка, но от къде накъде Борисов ще му я иска!? БФС не е политическа организация и не се финансира от правителството и не е подчинен орган на правителството. Борисов няма никакво право да иска оставката на който и да е от БФС.
159
0
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Ирод Антипа към Саломе: "Пожелай, каквото си поискаш, съпруго моя, ще ти го дам" - "Добре, скъпи съпруже, искам главата на Йоан Кръстител на поднос";))) А-хахахахахахаааа... Велик си Сауле, нищо еврейско не си забравил и не ти е чуждо! Какво щях да правя, без теб;))) М-да;)))
158
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предизборни глупости. Сякаш Михайлов не си укрепи властта именно при управлението на Герб. Баце пак се прави на недоразбрал. Трябва нещо да стане видно за всички та да се сети да поиска нечия оставка. И всичко това, за да спечели някой глас в повече.
157
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това трябваше да стане още преди 10 години.От както е дошъл Михайлов,националният отбор пропада със скоростта на светлината.Златното поколение излезнаха големи хаймани и далавераджии като ръководители.
156
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво служи МВР ? Набити английски фенове ? Расистки коментари от трибуните ? Hабити и ограбени селяни по селата, набити командоси по улиците на една европейска държава, гей-паради шестват по центъра на столицата. Умрели английски фенове от дрога посред бял ден, умрели и подменени боссьори и още може да се изброява до утре. Боби Михайлов не е виновен !
155
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бобито здраво се е оял и окопал.
154
0
 
7
 
! Отговори
Тошко Петков преди 4 години
КОЛКО ПЪТИ ДА ПОВТАРЯМ, ЧЕ ВСИЧКО ИДВА ОТ "лече-боболече" (пак се гласи за кмет, малко ли му са парите от бфс), "коща-барабоща" и "перукен". Бойко се сетил ? Ами преди това, къде беше вече толкова години ???
153
0
 
12
 
! Отговори
Koko преди 4 години
Провикна се ПеруциБойче не я давам, МуциИма още работа баяда цедя от фенската раяИ ако мога малката Перукада я побутна там и тукаТа не се дава лесно оставкавиждал ли си поп да хвърля килимявка ?
152
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Че Боби не е на мястото си е вярно, но човека на снимката по-горе също носи голяма вина за състоянието на футбола и спорта като цяло.
151
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Михайлов е казал, че няма да подава оставка! ахаххахаха
150
0
 
12
 
! Отговори
ModernPeugeotDriver преди 4 години
Когато публиката е съставена от 2/3 хулигани, *** и лепилари, какво очаквате? Защо хората не ходят на дербитата на Левски - ЦСКА? Защо не водят децата си? Именно заради тези по-горе дето ни лепнаха подобно позорно петно, че сме расисти.
149
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това беше планиран сценарий от страна на англичаните. Просто преиграха. По техните терени и трибуни се случват къде къде по-грозни сцени и прояви на расизъм. Смешно е заради едно подвикване да се спира мач, разбирам да е скандиране всеобщо по-бива. Снощи расизъм просто нямаше, имаше дотолкова колкото във всяка една среща...много се преекспонира с тази тема
148
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто на работещите започна много да им писва държавата да краде 50% от изработката им за да храни готованци!Като ви е писнало - ей го къде е Парламента, отивате пред него. Само дето нещо не ви виждам.
147
2
 
4
 
! Отговори
Знайко преди 4 години
До шматкаЩе ти кажа Боби Михайлов не е виновен за състоянието на футбола виновни са тези, които продават алкохол и цигари на футболистите и на лица под 18 години Масово се продават тези неща и МВР си затваря очите и така е поне от 30 год насам. Едно време не се продаваха алкохол и цигари никъде на малолетни и на спортисти.
146
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пратят Боби Перуката консул в някой държава, нали така правят със съгрешилите?!? Пацо Терасата консул в Испания със заплата от стотина хиляди евра годишно ...
145
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквата ни икономиката, такъв ни е футбола