Стоичков бил много зле след мача с Англия, плакал вечерта

Легендата убеждава англичаните, че не сме расисти
16 ное 2019 18:38,
54
Стоичков бил много зле след мача с Англия, плакал вечерта
Снимка: архив Булфото

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю за британското издание "Дейли Мейл", в което отново коментира расистките прояви на българските фенове по време на евроквалификацията с Англия (0:6).

"Сега съм много щастлив, защото съм в моя Маями. Но в онази вечер се почувствах много зле. Плаках, защото трябваше. Моята страна е хубава. Играл съм на този стадион много пъти и никога не съм чувал расистки обиди. Никога. Този проблем не съществуваше. Всичко това стана заради една групичка тъпаци. Българите са скромни, отнасят се с уважение към другите нации. Гордея се с моята страна, горд съм, че съм играл за нея. Твърде много се говори за този инцидент, нужни са мерки", коментира Стоичков пред изданието.

Българският национален отбор сега не е добър. Тъжно е, но е истина. В миналото имахме играчи с характери, които играеха във водещи първенства като Бербатов в Англия, Балъков в Германия, Мартин Петров в Англия и Германия, Трифон Иванов в Испания и Австрия и Стилиян Петров в Шотландия и Англия, казва Стоичков.

"Сега националният ни отбор изживява труден период, но това важи за целия български футбол. Нямаме добри играчи. Клубните ни отбори също са слаби. Нямаме нито един футболист, който да играе в някое от водещите пет първенства в Европа. Спадът не е от вчера, но не знам точно каква е причината. В края на краищата, аз съм в Маями", каза още Стоичков.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Добре би било прокуратурата в България (дано изберат нормален главен прокурор) да привика Стоичков и да го поразпита за връзките му с братя Илиеви и ВИС. Все пак беше в много топли отношения с тях и призоваването му в качеството на свидетел и/или обвиняем би могло да допринесе доста в разкриването на купищата неразкрити престъпление от периода 1994-2006 година, че и след това!
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Поли от СимитлиМоже да е имал среща с дявола....??!!!!А сериозно -моето голямо уважение към един голям футболист!
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
той и преди мача беше много зле!
36
2
 
4
 
! Отговори
карай мерцедеса преди 4 години
бат Ице, ние тука шъ съ упраим някак си.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесен си там във Америка.Тук имаме много диви селяни значи като почнеш от таксиметрови шофьори,мутри,бизнесмени,разни звезди и свършиш с политиците.Там в Америка си забележителност.Тук ще си един от многото.
34
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО ХРИСТО СТОИЧКОВ, ЗЛОБАРИ!!!
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак пък толкова вътрешно да го е приел,чак пък такива драми в неговата душа,хайде на някой друг да го разправя.Човекът който не спираше да псува по терена,се изкара е гати нежната душа.Пълни глупости.Той и дисидент и репресиран от комунизма се изкарва в книгата си и в интервюта.В което разбира се няма нищо верно.Обаче никога не споменава как с Любо Пенев навремето бяха рекламни лица на ВИС-2.Много избирателна памет има
32
0
 
4
 
! Отговори
Vako преди 4 години
Нас Булгарята само Диктартура ни оправя
31
0
 
1
 
! Отговори
Нямте ли срама преди 4 години
ами ти анонимем 30закосеняло мисленевсеки мойе да живее където си искатова да не ти е комунизъм със затворени границисъдници сте вие нищо друго
30
2
 
13
 
! Отговори
Голям Футболист преди 4 години
беше но въпреки всичко си остана един *** и задръстен ппомак,който ожени дъщерите си за ррезняци
29
2
 
2
 
! Отговори
shitkata преди 4 години
До Анонимен а такива , кат теб за кво са ни ?
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя дето псуваше като каруцар по терена и извън него, който наричаше журналистите *** и за когото България била само място за почивка.... е всичко друго, но не и българин, така че няма за кво да реве.. и ако го е направил то бе по една телизия и явно с комерсиална цел.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селяндурник.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После гледал в тубата клипа с Боби, дето друса кючек, и му спряли сълзите.
25
8
 
31
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Клоун! Слава на Бога, че си в Маями. Там вече е изградено етно мнозинство от хора с ниско IQ и твоето място e там. Ти не си Българин и никога няма да бъдеш. Ти си един жалък родохулец, неблагодарник и отцеругател. Освен това си лъжец, измамник и шарлатан, който кара кола като пиян обущар из улиците на София и страната със синя лампа, естествено незаконна, паркира на забранени места с незаконен пропуск и има поведение и език на нerъp от гето. Стой далече от България!
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно е да си в Маями , друго е на село накъде около Харманли.Пази Боже - сляпо да прогледа.
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой тоз " моя Маями.." ,нали е голям родолюбец???? И реално не е ли от си..*** маала боже ,боже , ще ме накара да си купя книгата му ,какви ли "бисери" има в нея ??,макар че е редактирана от онова прилепало "памука" ,чието истинско амплоа е ибрикчийството
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ице , мини на зелева чорба -готова е......
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Модерния ляв е същият патриот като Казийски, ГриШОУ и бербатOFF"Така поставени кавичките, излиза като да си фен на изброените. Ама май искал на патриот да ги поставиш
20
3
 
18
 
! Отговори
Харманли преди 4 години
Модерния ляв е същият патриот като Казийски, ГриШОУ и бербатOFF. Потърсете едно негово изказване преди десетина години, в което казва, че България нищо не му е дала. Помнете историята, за да не ви напомня тя на вас!