Васил Божков предава акциите на Левски на премиера Борисов

Те ще бъдат връчени в 9:00 часа в Министерския съвет
Обновена: 13 май 2020 08:19 | 13 май 2020 07:58, Александър Попов
288
Васил Божков предава акциите на Левски на премиера Борисов
Снимка: БГНЕС

Васил Божков и мажоритарният собственик на акциите във футболния Левски обявиха официално на кого ще бъдат предадени. Ето какво гласи официалното им съобщение. 

След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“, настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

"Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му. Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на "Левски", който неведнъж е заявявал своята готовност да се "погрижи" за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

Още по темата
След като премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите –  оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят "Левски" без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на "Левски". Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК "Левски" за усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик в 9:00 ч. в Министерския съвет. 

 

Още новини за Левски четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
15
 
! Отговори
Христин преди 4 години
До АнонименБожков - премиер!....Народа трие билетчета от Индия.
178
3
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
До Анонимен 178 Благодарско! Гледам го Сашо и не вярвам ушите си, слушам го и не вярвам на очите си! Плътна мъгла! Какво ли се покрива с тази буря в чаша с вода!?
177
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахах, гавра с Борисов и далаверите му. Ясно е, че времето на Борисов е преброено. Сега да видим дали другият играч - Божков ще започне контра офанзива. Някой ще изгори по линията, да видим кой от всичките бандити.
176
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза че единстмвената телевизия която ще предаде истинската картина не манипулирана е само Евроком. Божков иска да направи за смях довчерашния си приятел ! Мисирките тръгнаха след Сашо Диков да го линчуват !
175
7
 
12
 
! Отговори
Аха, преди 4 години
картината взе да се избистря!? Божков играе с Горанов, дава акциите на Боко, може вече да се връща в България, пак ще му дадат хазарта. Не е важно колко книжки си прочел, важно е каква мутра си станал!
174
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора гледайте Евроком !
173
0
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
До Ами сегаГрешиш! Все тая е дали ще или не ще ги приеме! С тази буря в чаша вода се постига отклоняване вниманието от нещо много по-важно!
172
0
 
9
 
! Отговори
Лазберете най-сетне преди 4 години
Професионален футбол без корупция не става. Никой, особено хората които имат пари няма да ги хвърли за футбол ако не може да ги възстанови и умножи по друг начин т.е. чрез корупция. Затова уличат ли някой проспериращ бизнесмен в корупция обикновено след него изпада във фалит и някой футболен отбор.
171
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков - премиер!
170
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАНе сте ли много в една смяна бе и Тонката и Странджата ? Ще трябва да поработите хи извънредно малко..
169
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единия учил висша математика, другия завършил пожарникарската школа. Хаха в коя нормална държава премиер се занимава с частен футболен клуб, който практически е фалирал. Хаха гаврата с баце продължава, сега е ред на ревльото да се появи отново. Евтин сапунен сериал, в който частник милиардер си прави гаргара с пишман политик.
168
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаА ти кога ще разбереш колкото и да лижеш след твоята партия и работодател следите остават...Направи си операция на езика и го оголеми ,малък е да премахне всичките л ...а след работодателя ти !
167
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
За акциите - незнам, а и не ме интересуват... - аз се моля само за едно... - дрОгарЕте да продължат мандата на кака Корни с още 5 години... - за доброто на България...
166
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква разлика има между математическа гимназия и училище за пожарникари, а?!?Време е Божков да нправи партия, с прехвърлянето на акциите си осигури едни 10% гласове, най-малкото ще е един от много малкото интелигентни политици в България, а и имунитет ще си осигури...
165
4
 
15
 
! Отговори
Маитап бе Уили преди 4 години
Ако БСП дърпаха конците на Черепахата, сега щяха да са най-богатата партия в БГ, а не пред фалит.Май, май проблемът е във властимащите другари.
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 164Е дали ще е на Тонката или на Бойко все тая ,единия е на екрана ,другия зад екрана бъ рше след него !
163
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора,Черепа се гаври с Левски,не е ли време да го подпукваме ниеТрол, като толкова искаш, хващай другите гербери и отивайте в Дубай да го подпуквате :)
162
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП колкото и да се напъват с това ръководство на Нинова, Жаблянов и т.н. русофили национални предатели ще вървят надолу и надолу. Единственият шанс на БСП е да скъсат пъпната си връв с Русия и да станат социалдемократическа партия от западен тип. Такъв обрат обаче не може да направи никой от тая сталинистка партия.
161
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛЕВСКАРМай не си левскар а само един скапан гербер ! Мъчиш се да изманипулираш *** но и в Левски има умни хора дали ще ти се вържат ?
160
11
 
3
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Най-добре Винету да вземе вече скалпа на Черепа, или каквото е останало от него, и да се свършва.