Васил Божков предава акциите на Левски на премиера Борисов

Те ще бъдат връчени в 9:00 часа в Министерския съвет
Обновена: 13 май 2020 08:19 | 13 май 2020 07:58, Александър Попов
288
Васил Божков предава акциите на Левски на премиера Борисов
Снимка: БГНЕС

Васил Божков и мажоритарният собственик на акциите във футболния Левски обявиха официално на кого ще бъдат предадени. Ето какво гласи официалното им съобщение. 

След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“, настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

"Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му. Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на "Левски", който неведнъж е заявявал своята готовност да се "погрижи" за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

Още по темата
След като премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите –  оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят "Левски" без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на "Левски". Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК "Левски" за усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик в 9:00 ч. в Министерския съвет. 

 

Още новини за Левски четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мнoгo eлeгaнтeн хoд нa Чeрeпa. Изключитeлeн финт и пишмaн футбaлeрa Тиквaтa ocтaвa c пръcт у гЪccc! Нaли иcкaшe дa пoмaгa, нo coбcтвeнocттa нe билa яcнa. Eтo ceгa вeчe e coбcтвeник, хaхaхa. Дaвaй Тиквo мутрeнcкa дa видим кaквo щe прaвиш, хaхaхa! Шaх и мaт...
198
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков има милиарди и не е опрял до някакви си 20 милиона.Само че никога няма да преглътне факта, че двама тъ пи милиционери от Развъдника в Симеоново откраднаха и разпродадоха Колекцията му, събирана 30 години.Който се е занимавал с колекционерство на каквото и да е, знае за какво говоря.Не всичко е пари, все пак.
197
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрата от Банкя надмина и ментора си Тато, обсеби всичко в държавата. Носят му на крака всичко де що имат хората, така са носели ацтеките жертвоприношения на кръвожадните си царе за да не ги убиват
196
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама Борисов, пада ти се! Като не вкара този череп-скелет в дрангулника, сега ще си измива ръцете с тебе. А и държавата щял да осъди. Само че няма да плащаш ти. а ние данъкоплатците!
195
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та, какво бе обещал на Тити?
194
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 190Не знам докога ще демонстрирате невежеството си? Божков е с две висши, при това не са купени. Математическите си способности е демонстрирал още като ученик във Велинград. После на Магурата и покер масата.На Борисов бележника като ученик в средното училище е шестица от горе до долу. Преподавател във висше училище и доктор! Явно не четете много, но със сигурност сте активни в оценките си без покритие.
193
23
 
9
 
! Отговори
ОПАААААА преди 4 години
Чета и не вярвам колко злоба и ехидност се лее.Един самозабравил се ченегесар математик забогатял и сега върти с милиардите си медиите.Осъзнайте се ,той се подиграва с футболен клуб Левски, а вие го адмирирате.Търсите под вола теле.Поканете го за Президент или министър председател.Баси тъпотата.Искате гладиаторска битка -получихте я.Черепа си череп.Това не вярвам да му се размине с колкото и милиарда да е заграден.С държавата няма как да се шегува.След този глупав ход ,държавата ще го намери.
192
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдааа, народа си иска билетчетата и бляновете по внезапното забогатяване. Голям праз че човека убил двама трима и изнасилил 10 -20 жени. Това да му е кусура.
191
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадец на 700 милиона, убиец и изнасилвач вместо да е в затвора си прави шегички с Премиера на държавата.Егати държавата, егати прокуратурата и полицията. Прокуратурата нарочно го пусна да се измете вместо да го арестува. Гарван гарвану око не вади само му взема сиренцето от човката. Влезеш ли в лигата на свръхбогатите си недосегаем за закона.
190
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега собственикът е подходящ и държавата вече може да помага.
189
0
 
15
 
! Отговори
Жалко преди 4 години
А можехме по Севда ТВ да гледаме епизоди как Баце *** с джипката, а отзад Севда припява: Бойко шампион, шампион.
188
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков спазва традициите да се прехвърлят фалиращи фирми на социално слаби хора, неполучаващи заплати и нямащи къщи в Барселона. :))))))))))
187
3
 
20
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Отборът на всички власти отново ще бъде спасяван от държава и лично от мутрата премиер! Подхождате си .. ръка за ръка с държавата и мафията.. само върнете името на Апостола, че сигурно го е срам от вас ! Едни други не ги спасиха , а си платиха всичко по закон ..
186
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам измамник ли е Божков ама е тарикат,а такива където са прочели само една книга в живота си пък била тя и ,,Винету,, могат да управляват и да се прават на важни само пред *** ИЛИ.А мачът ми се струва ,че току що започва,досега Божков загряваше.А пък лизача Тити и на футболния отбор от Подуене присвоил си името но Васил Левски държавата с нищо не им е длъжна.Ако нямат мангизи да не занимават българският народ,на нас не ни пука дали Ники Михайлов ще си вземе заплатат и ще заведе Лозанова на
185
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Божкоооооо!
184
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов каза, че има един проблем, който пречи да се помогне на Левски и това е собствеността. Е, сега ще има възможност да се разпореди със собствеността така както пожелае. Би трябвало да е щастлив.
183
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаврата е голяма! Интересно, как се чувстват феновете?
182
0
 
12
 
! Отговори
12 тона фурми преди 4 години
Много е скромен! Преди години бе спечелил анкетата на зрителите и се отказа.Сега му прехвърлят акциите на отбора на народа и пак се отказва.
181
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жестоко!!......Черепа с едип ход свали лицемерната маска на Тиквата...Просто брилянтно!...Това е един от първите премахвания на пластове скриващи задкулисието, не само в Левски...Едва ли някой се съмнява, че Божков е прав като посочва истинския собственик на Левски, който/ах какво съвпадение е чистичкия и приятен министър-председател/...Нещо което се знаеше от АБСОЛЮТНО всички в България...Тиквата все повече ще губи такива мачове отсега нататък...Уморените коне ги убиват нали!?
180
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черепа се подигра много здраво с Тиквата и паленцето му Гешефт.Ама математическата гимназия не е развъдника за милиционери в Симеоново, откъдето са се пръкнали последните двама.