Марихуана срещу загуба на паметта

Съставки на леката дрога борят болестта на Алцхаймер при възрастните
24 ное 2008 07:43,
100
Марихуана срещу загуба на паметта
Марихуаната може да подобри смущенията в паметта при възрастните. Снимка: БГНЕС

Марихуаната може да подобри смущенията в паметта при възрастни и да пребори болестта на Алцхаймер.

Това шокиращо откритие е на учени от Университета в Охайо, съобщава АФП.

Според тях "някои съставки на марихуаната потискат възпалителните изменения и стимулират формирането на нови мозъчни клетки, което предотвратява влошаването на паметта с напредването на възрастта".

Учените са убедени, че ако се създаде легално средство, съдържащо тези съставки, може да се стигне до контрол над деменцията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 15 години
Защо само сравняваш с Холандия? Ние сме Българи и живеем в България!!! Не мислиш ли че преди да обиждаш хората които си пишат със съвсем приличен тон трябва да се замислиш дали си я купуваме и или гледаме ? Ти си нервният в случая и арогантен с хората! Какво става като се напушиш ли ? Ставаш по разговорлив, приятелски настроен и спокоен , усмихнат, имаш по голям апетит а след като те пусне или нишо или просто лягаш да подремнеш!!!! СПОКОЕН, УСМИХНАТ,ВЕСЕЛ, ПРИЯТЕЛСКИ НАСТРОЕН....ето тези неща мили българи против марихуаната като лично на мен ми ги осигурите когато изляза навън по улиците ше спра да пуша завинаги...А сега реалността....то се вижда ... псувайте ме колкото искате щом Ви харесва ... аз няма да го направя :) Успешна седмица на всички и малко по позитивно !!!
38
0
 
0
 
! Отговори
4140 преди 15 години
Ами пич май не си в час и 30 човека ти го казват тук - къде търсиш под вола теле и се опитваш да убедиш сумати хора тука, че това е много лошо нещо...запитвал ли си се защо толкова много хора в Холандия пият алкохол, а толкова малко пушат марихуана?!Ами можеше и да знаеш, ако беше ходил в северна Холандия през "лятото" - умираш от студ и трябва да се сгрееш с нещо - ФАКТ.Не казвам, че не е порок, но това е в пъти по-малкото зло от алкохола и само един умствено ограничен човек без да е прочел нищо по-въпроса може да твърди, че има физическа зависимост от това нещо....
37
0
 
0
 
! Отговори
4140 преди 15 години
Ами пич май не си в час и 30 човека ти го казват тук - къде търсиш под вола теле и се опитваш да убедиш сумати хора тука, че това е много лошо нещо...запитвал ли си се защо толкова много хора в Холандия пият алкохол, а толкова малко пушат марихуана?!Ами можеше и да знаеш, ако беше ходил в северна Холандия през "лятото" - умираш от студ и трябва да се сгрееш с нещо - ФАКТ.Не казвам, че не е порок, но това е в пъти по-малкото зло от алкохола и само един умствено ограничен човек без да е прочел нищо по-въпроса може да твърди, че има физическа зависимост от това нещо....
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пуша 10 години, когато искам нипуша-тревата не престрастява-не пия и непуша от пристрастяваштите титунови цигари.легализация
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преди да лъжеш хората те питам защо като е безвредна и лековита едва 5% от Холандците я пушат? А близо 50% пият? И то при положение ,че алкохола им е 5 пъти по-скъп от тревата като цена!! Освен това опиши действието на тревата? Сигурен съм ,че всеки който пуши редовно и с ръка на сърцето признае ще го каже. Че му става нервно като няма трева и точно тези нерви го карат да си купи нова а не чак толкова заради "блаженството" което изпитвал. Недей да лъжеш и да зарибяваш хората.. Дори Джордж Майкъл и Роби Уйлямс признаха ,че са пристрастени към тревата .. А ти се правиш на железния наркоман дето него зависимост не го лови!!! *** дилър-наркоман. Хора не го слушайте и не се лъжете.
34
0
 
0
 
! Отговори
ubica преди 15 години
V GURCIQ OD OKOLO 300 GODINI SE POSTOQNO SPOMENAVA J I SE PU6I TAKA I VA6TA KATO SE DORAYVIE I MAHNETE JIVOTINSKITE SI INSTINKTI T.E. EVOLUIRATE V HORA MOJE I MALKO PO RAZLI4NO. V SIN CITY KOLKO VI E BIRATA.
33
0
 
0
 
! Отговори
до 27 преди 15 години
Абе човек аз какво казвам а ти какво отговаряш??? За лайката и ментата говоря хипотетично. Каква анстиненция? за какво говориш? Аз лично нито пуше всеки ден нито пък да речем го правя докато съм на работа.Просто така разпускам, вместо с бутилка ракия и бой над жената както правят поне 60-70% от хората в БГ.За това време нито съм имал абстиненция нито съм вземал наркотици, не казвам други защото марихуаната за мен не е наркотик!!!! Никой не се интересува за нещо което коментира ...поне прочетете и не се срамете!!! Оставете ни да си пушим на спокойствие а Вас които не ви харесва не го правете!! Не си мислете че хора като нас стоят до училищата и зарибяваме децата ви....Това го правят мутрите и политиците.Алкохолизирайте си се , чалгеейте си , слушайте управляващите и си бъдете ОК, но не ми говорете глупости за Марихуаната....А децата ... и Вие трябва да им обръщате внимание не винаги друг да е виновен за това което правят, защото виуновни са родителите... Децата на които им се обръща внимание се разбира кои са , но за съжаление те не са много....Ей Хора болен народ станахме и ако продължаваме така скоро ще се самоунищожим!!!! Не съм против никой, не искам и някой да е срешу мен!!! Всеки живее както сам прецени...е поне аз така правя...Със Здраве...
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОТ АЛКОХОЛ И ЦИГАРИ УМИРАТ МИЛИОНИ ДУШИ ПО СВЕТА. ОТ КАНАБИС НЕ Е УМРЯЛ И ЕДИН ЧОВЕК. ДОРИ ПУШЕНЕТО НА КАНАБИС НЯМА БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ С ПУШЕНЕТО НА ЦИГАРИ, ЗАЩОТО КАТРАНИТЕ В ОБРАБОТЕНИЯ ТЮРЮН СА МНОГО ПО ВРЕДНИ ОТ КАТРАНИТЕ В КАНАБИСА, ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО В ТЮТЮНА ИМА РАДИОАКТИВНИ И ХИМИЧНИ ЕЛЕМЕНТИ, КАТО РАДИИ, КОЙТО Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА РАК НА БЕЛИЯ ДРОБ. ЦИГАРИТЕ РАЗБИВАТ СЪРДЕЧНО СЪДОВАТА СИСТЕМА И НЕРВНАТА СИСИТЕМА, А В ТРЕВАТА НЯМА НИКАВИ ТОКСИНИ, НАИСТИНА КАТО СЕ ПУШИ СЕ ПРИЕМАТ КАТРАНИ НО ТЕ СА БЕЗОБИДНИ ЗА БЕЛИЯ ДРОБ В СРАВНЕНИЕ С КАТРАНИТЕ В РЮТЮНА, ТОВА Е НЕОСПОРИМ ФАКТ.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Брато, недей да преписваш своите абстиненции на останалите. Това, че на теб ти се свива стомаха като няма джойнт си е твой проблем. На мен ми се свива като няма за ядене :) Като няма няма, голяма работа. Ти сигурен ли си, че само джойнт пафкаш ? Да не ти се свива стомаха за някой друг *** ? Като има пафкаш, като няма не пафкаш. Всичко си е до човешката психика. Явно можеш да влезеш в толкова сериозен филм, че чак тялото ти да започне да го иска :D както е модерно да се казва сега ....OMFG !!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
papaya преди 15 години
и жжжжшшш са се сбием .. сишкишшшш ви ... хлц .. пребием ееечш полудех от тоя коз еее ц... хлц
29
0
 
0
 
! Отговори
legalize it преди 15 години
За пример ще дам Боб Марли и цялото му семейство никой от тях не е импотентен даже доста се размножават, никой от тях не губи мисълта си и правилните думи точно обратното, никой от тях не е умрял от рак на белите дробове, никой от тях не е лежал в клиника за психични отклонения и най-накрая спрете с тоя майнд контрол и оставете хората сами да преценяват кое е добре за физическото и психичното им здраве LEGAL
28
0
 
0
 
! Отговори
PITT преди 15 години
номер 1, 9 и приятели, да вземете да влезете в час, стига демагогия и инсинуации. С всяко нещо ако се прекалява води до увреждания - и телевизията вреди на нервната система, и то повече от джойнта.И хаха ще има бум от шизофрения ... то по тази логика целия свят вече да е супер шизофренясал, особено в амстердам и калифорния! То които си е луд - и с джойнт и без джойнт се тая :)
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Брадъре това го прави всеки тревоман след 1 - 2 години пушене .. Почва да ги меши ,за да засили ефекта това се дължи на фалшивата ни трева. Ако те напушваше яко нямаше да погледнеш алкохола. Обаче тревата има един много гаден ефект тъй наречената абсненция ,която е психическа и се проявава във нервност. Тоест тревомана бърза като се прибере от работа бързо да свие ,за да се отпусне от тази нервност. Която се засилсва всяка минута преди края на работния ден и всеки час ,който те приближава по-бързо до вкъщи те прави още по-нервен. А да не говорим да се прибереш и да видиш ,че ти е свършшила и почнеш да търсиш и не намериш никъде, тогава идват и кошмарните нерви , някой хора дори не могат да заспят , почват да въртят телефони да търсят трева да се молят за фасче ето това е абсненцията при тревата гадна и не изчезва за ден и два. Аз съм я спирал за месец но нервите не спират и тялото ти все я иска. Стомаха ти се свива. Който не е пушил хич да не я почва .. Повярвайте ми половината тука дето ви обясняват ползата от тревата се вече яки наркомани ,които като я хвалят сякаш го правят ,за да успокоят себе си но първо ,че заблуждават и себе си но и ви приканват едва ли не да пропушите всички. Това също е черта на наркомана сякаш да не е сам в теглото си а иска да завлече всички .. Не пушете и не пълнете гушите на дилърите. В Холандия едва 5% от населението пуши трева защото знаят колко е вредна, много по-вредна от алкохола и цигарите. Но Холанците го знаят .. То ако беше толкова лековита всички Холандци щяха да я пушат но уви 47% пият алкохол но едва 5% пушат трева. Когато са я легализирали за момент пушещите са скочили до 7% но след година пак са станали 5%.. Това са фактите .. Всичко друго са свободни съчинения на наркомани и дилъри, за да ви вземат парите. 20-25лв. за грам!!! Да не продавате злато ?
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 18- колега.. в сф 1гр "холандец" (не са напразни кавичките) е 30 лв..... до 19- колега, зарежи ти да няма пробл;ем с краткотрайната памет и като не си напафкан... и понякога ми пречи.. ама пък хората са измислили органайзерите :) иначе съм на мнение и че те прави мързелив и без много воля за доста неща и това до като си във възраст, в която трябва да се развиваш оказва влияние на реализацията ти.. ама в крайна сметка всичко си е до човек... на 29 години съм почти, имам прилична работа, приличен живот и му влагам и допълнителна радост с благинката за която говорим от около 13-14 години :)
25
0
 
0
 
! Отговори
R. преди 15 години
Аз също пуша козец над 9 години и нямам никакви проблеми от тук споменатите от хора които не са я пробвали дори. Работя адски отговорна работа, завърших висше и средно образование с много добър успех и т.н. по ваште приказки трябваше вече да съм мега *** или мъртъв , но уви екстра съм си и ще си пафкам колкото поискам защото тук става въпрос за чист природен продукт, по чист и от водата която пием да не говорим за друго !!! Искам да попитам всички разбирачи следното : Ако изпуша една цигара от мента или Лайка и ми подейства по същият начин като марихуаната и тях ли трябва да забранят????
24
0
 
0
 
! Отговори
до 9 преди 15 години
Moi ti mai vaobshte ideq si niamash nito ot ceni nito ot nishto svarzano s marihuanata!!! Edin joint sadarja katrana na okolo 3-4 cigari ot tiutiun, a ne na edna kutia (20)Za cenite niama da govorim zashtoto aobshte ne si v chas!Samo shte ti kaja che v Amsterdam cenata na gram marihuana varira ot 8 euro nagore!~Az ne pusha cigari, no 3-4 pati godishno si ispushvam po edna cigarka s marihuana. Az sam za LEGALIZACIA na trevata! Alcohola e mnogo po-upasen, no svobodno se prodava, sledovatelno e logichno i trevata da se prodava legalno, a ne mutrite da q prodavat i vatre da slagat kakvi li ne drugi narkotici samo i samo da zaribiavat decata!
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сигрен ли си, че причината за нервите е тревата ? Аз като напия се бия , като се напуша се хиля, a като се напия и напуша пак се бия :D
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха ха ха ти да не си дилър ,че праскаш такива лъжи? До Холандия с евтини авиокомпании вече може да се лети и за 100 евро. Сигурно даваш доста повече за трева . *** и провери щото аз съм ходил и съм пушил и струва 1евро грама - говорим от ръка от хора ,които гледат! А в Кофи шоповете е 2 евро цигарата и то ти предлагат в табличка няколко вида и като дръпнеш 2 пъти направо устните ти се събират високо над венците устата ти става толкова суха ,че направо не можеш да си изсмучиш и 2 капки слюнка. А главата ти изтръпва все едно са ти били 10 зъболекарски упойки. Такова качество не бях кусвал в България. А и още нещо Дори и да препушиш няма да ти се завие свят !! Това ми бе най-странното от нашата при препушване получаваш нещо като все ено си препил с алкохол гадене.. А от холандската само изтръпваш но си свеж като ряпа и можеш спокойно да си караш кола. Разликата е огромна. Тук което продават за Холандец изобщо не е холандец а просто по-хубава трева с повечко карабиноли но Холанската е съвсем друга като усещане . Освен това като си купиш главите не са като нашите на рехави листенца а са плътни и целите са като все едно заляти с лак. Все едно са полепнали кристали по тях. И трудно се пуши най-добре е да не се свива с цигара или ако се свива да и сложиш някакъв тютюн щото подчти не гори. Не говорете празни приказки като не сте ходили. Ако отидете веднъж ще разберете колко сте прецакани тук и как за 10 пъти по-висока цена пушите 10 пъти по-ниско качество а в Америка има такива мексикански селекции ,че просто ще превъртите ако ги пробвате отивате направи в друг свят и по 3-4 часа не излизате от филма.
21
0
 
0
 
! Отговори
Rumbeti преди 15 години
Az pusha ot 12 godini i s pametta nqmam problemi , no s nervite imam. Osobenno tejko e kato se pushi i se pie ednovremenno, neshto koeto prawq ot 11 godini :) Vsi4ko e do 4ovek, na men opredeleno mi skapwa nervite trevata, ama az pak si q pusha i nqma i da spiram :D
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОТНОСНО ЦЕНИТЕ...... АМА ИЗБщО НЕ СИ В ЧАС С ЦЕНИТЕ В САщ И ХОЛАНДИЯ И НА ДВЕТЕ МЕСТА СЪМ БИЛ......МОЖЕ ДА УМНОЖИШ ПО 5 ТВОЯТА ПРЕСТАВА.... А ОТНОСНО ДВЕ НАПУШВАНИЯ=НА ДВЕ КУТИИ ЦИГАРИ??????? ОТ КЪДЕ ГО ИЗМИСЛИ ТОВА... ИКАК ТОЧНО НА ДВЕ НЕ Е ИЛИ НА ТРИ:)WTF??