Бременна бере душа в Бургас, откриха й А(H1N1)

Личният й лекар я лекувал "по усмотрение", сега е в реанимация
29 окт 2009 14:03,
85
Бременна бере душа в Бургас, откриха й А(H1N1)
Снимка: Булфото

36-годишна жена, бременна в шестия месец, е приета в бургаската болница в много тежко състояние, съобщиха за Dnes.bg от лечебното заведение.

Преди седмица жената постъпила с пневмония, а днес от Националната референтна лаборатория по грип и респираторни инфекции в столицата потвърдиха за наличието на вируса A(H1N1) у пациентката.

Магдалена Ботева постъпила в болницата на 22 октомври 2009 г. в 22,10 часа.

Разказала на лекарите, че е търсила личния си лекар, както и други медицински специалисти, които са й предписали лечение по свое усмотрение.

На 25 октомври обаче жената направила остър дихателен пристъп, вследствие на което е преместена в Отделението по интензивно лечение и реанимация.

Сега тя е поставена на командно дишане, контролират се изкуствено всички дихателни и кардиологични параметри както на болната, така и на детето.

Още по темата

За момента няма данни, че плодът е увреден.

Проведена е и консултация с републикански специалист, включени са пълният обем на антибиотично покритие, антивирусни препарати, включително и “Тамифлу”.

От МБАЛ Бургас твърдят, че се полагат максимални усилия за спасяване на живота й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Еfertita преди 14 години
Kak e *** ?Само мълчите и нищо не казвате за нейното състояние !Ако трябва няма да ядете, спите и пушите по 56 часа, трябва да бъдете до нея, да сте си избрали друга професия !
84
0
 
0
 
! Отговори
12358 преди 14 години
Идиотска държава!*** новини!*** коментари!Безпределна простотия! По какъв начин може да лекува един лекар, освен по своя преценка?Нали за това е лекар- да лекува според неговата преценка, а не според преценката на автомонтьора! И никой не е длъжен да ходи на лекар- при него се ходи по желание! Ако искате един лекар да изчезне от района ви, няма нищо по-просто от това да го оставите без пациенти - и той сам ще фалира! После ви остава да се надявате че на негово място ще дойде по-кадърен
83
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 14 години
ZA DA SE DOSTIGNE NIVOTO NA SOCIALISTICHESKOTO ZDRAVEOPAZVANE SHTE SA NUJNI 75 GODINI , AKO BALGARIJA OCELEE !
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МНого се отклонихте от темата.Повечето забравиха да пожелаят на жената скорошно оздравяване и живот и здраве на детето.Кой крив,кой прав-това никога няма да го установим ей така като си стоим пред мониторите. Господ да дава живот и здраве и това е.Другото е вятър и мъгла.
81
0
 
0
 
! Отговори
burgas преди 14 години
da wi kaja momi4eto go dokaraha do towa polojenie newejestwoto, uporstwoto i inata na burgaskite medici ot tazi bolnica, koito do posledno otkazwaha da powikat pomo6t ot drugo mjasto, wupreki, 4e ne mojeha da postawjat do w4era nikakwa diagnoza i wijdaha kak postojanno sustojanieto i se wlo6awa. a ako trjabwa da si kajem istinata, tja postupi w bolnicata na 19.10 sus sumnenija za pnewmonija, no na drugijat den "specialistite" ja ispisaha. towa e MBAL burgas - da ne se nalaga pomo6t tuk!
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дай Боже да сме здрави, всичко друго ще е наред
79
0
 
0
 
! Отговори
момченцето преди 14 години
самото пребиваване в бургаската болница си е много сериозна диагноза.не сам виждал друга болница в която от входа на спешното до моргата разстоянието да е20-30м.като конвейер за умиране!апак грижите за хората са...виждал съм възрастен човек на носилка придружен от децата си, 30мин. не могат да събудят рентгеноложката в 21.30 часа.егати медиците!
78
0
 
0
 
! Отговори
gendoff преди 14 години
Божееееееееее, колко глупости се пишат от какви ли не невежи.Ами не си плащайте осигуровките, като не искате. Никой в България не ви задължава да го правите. Само че не питайте после защо болниците изглеждат зле, защо докторите са демотивирани, защо няма направления и т.н. Когато лекарите излязат на протести, не гледайте като мишки през прозорците, а излезте да ги подкрепите - те се борят И за вашите права. И престанете да *** майки по форумите, да стреляте, да съдите до дупка пред компютъра!
77
0
 
0
 
! Отговори
хх-хх преди 14 години
Ей, умната с бъдещите майки! Дано се оправи жената и да роди здраво силно дете!
76
0
 
0
 
! Отговори
Neutralna преди 14 години
До 75Щом пиша значи съм жива. И да ти кажа че имам и други заболявания. Само че имам и дух и нерви. Та май и господ ме пази-не знам. Ако искаш да знаеш съм и пенсионер. Така че плащам 2 осигуровк. Едната държавата като пенсионерка и другата като едноличен търговец. Работя и не се оплаквам. С тази пенсия не стига и за лекарства. Другото за храна. Това е. А личниятс 4-5хил заплата Иначе добре че са болниците. Тези лекари хем с малки заплати и най-натоварени,а само те ако могат спасяват хората.
75
0
 
0
 
! Отговори
borman преди 14 години
DO 71 -TI SIGURNA LI SI CHE SI JIVAA DO OSTANALITE---MNOGO E PRAV 73 KOMENTARITE V PO GOLIAMATA SI CHAST SA MEJDU VESTNIK ,,TRETA VAZRAST'' I MLAD PINSIONER SE OPITVA DA KAJE NECHTO
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
73, няма да е зле и ти да си напънеш своя
73
0
 
0
 
! Отговори
лекия преди 14 години
изумявате ме, форума стана тийнпроблемс, смотани лапета и млади майки които си седят по цял ден в къщи и гледат децата.....само като чета коментарите ми става ясно що за мало..ум.ници сте всики, бахси ***, пишете най безсмислените неща които някога съм чел, напънете ги малко тези мозъци бе
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 69 Да си измие ръцете, точно както лекарите си измиват своите при "лекарска грешка"!
71
0
 
0
 
! Отговори
Neutralna преди 14 години
Няма какво да се пращате в чужбина и да говорите че щом тук си плащате осигуровките може където искаш да отидеш. Може ама ако си платиш. Това означава че осигуровката става излишна. Пример-дори и тук в същото болнично заведение да отидеш на специалист без направление ти искат пари. Колкото за личните лекари вече смених 4 . Благодарение на 1 останах без бърек. 2 не позна инсулт. 3 за две години не ми измери веднъж кръвното въпреки инсулта. Сега не знам при 4. Страх ме ел ? осигуровки имам-здравни
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Парите за здравеопазването са орязани, представете си как ще се дават талони за специалисти. Много хора се постараха , че да се стигне до това положение, личните лекари имат най - малка вина!!!
69
0
 
0
 
! Отговори
ааааааааааа преди 14 години
пише се кожодер,не кожудер.първо си научи правилно да пишеш,после си измий ръцете когато говориш и пишеш срещу лекарите.аман от многознаиковци
68
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 14 години
няма талони защото ги ограничава здравната каса,а нея-правителството.не търсете виновни там,където не са!
67
0
 
0
 
! Отговори
до 64 преди 14 години
Да, ходил съм. И знаеш ли защо все няма талони??? ами защото тия *** от НЗОК ги дават под бройка. Знаеш ли, че лекар с 1500 пациента има право на 50 талона за 3 м.? Като се изредят бабушкерите, които си бъркат във всяка дупка к'во остава? едно НИЩО. Не лекарите са виновни - виновни са от НЗОК, тия ***, дето по цял ден пият кафенца и взимат по 2000+ лв. заплати. А личния ти лекар като няма талон заплаща всичко от джоба си... ама и това не знаеш. Всичките сте едни плямпала по форуми.
66
0
 
0
 
! Отговори
отвратена преди 14 години
Дано оцелеят майката и бебето. Трябва ли да се съмняваме винаги в личния си лекар? Няма достатъчно информация за този грип, бърка ли го с обикновенна настинка, защо? Колко дни трябва да е човек с висока температура и задължително ли е да я има? В къщи кашляме като разпрани, но темп. нямаме.

Спонсорирани публикации