Природозащитници: Разширяват просеката на лифт в Банско

"За да остане природа в България" е подала сигнал до прокуратурата
12 юли 2010 19:20,
3
Природозащитници: Разширяват просеката на лифт в Банско
Снимка: БГНЕС

Започнало е разширяване на просеката на съществуващ четириседалков лифт в ски зона "Банско" в Национален парк "Пирин", съобщиха от коалиция "За да остане природа в България".

С решение от 24 юни 2010 г. Министерство на околната среда и водите разреши подмяната на лифта с три пъти по-голям капацитет, без задължителните оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) и без оценка за съвместимост с европейската екологична мрежа Натура 2000, от която е част Пирин, се посочва в съобщението.

В законовия срок коалицията "За да остане природа в България" е обжалвала решението на министър Нона Караджова проектът да се осъществява без екооценки.

Природозащитниците припомнят, че МОСВ съгласува реконструкция на лифта в рамките на съществуващата просека и без изсичането на нови дървета.

Още по темата

"За да остане природа в България" е подала сигнал до прокуратурата за нарушението в Национален парк "Пирин".

Организацията обявява, че ще изпрати и допълнителна информация до Европейската комисия, която вече започна наказателна процедура срещу България заради изграждането на други две ски съоръжения в Пирин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Валентин преди 13 години
Тези природозащитни организации не са нищо друго освен шайка лигльовци, защитаващи чужди интереси. Къде бяха те когато предо време горя Пирин...Лесно е да се говори, когато гърлото ти е сито, а джобовете пълни, но никой не пита местното население как живее!
1
0
 
3
 
! Отговори
Байчо преди 13 години
Сечете *** - сега ви се е паднало ! Такава анархия може да има само в тази държавица потънала в корупция !