Оперираха двете момчета, ударени от ток в "Орландовци"

По-малкото дете е с 90% изгаряния, състоянието му е критично
23 сеп 2010 15:57,
55
Оперираха двете момчета, ударени от ток в "Орландовци"
Снимка: БГНЕС

В „Пирогов“ бяха оперирани двете момчета, които обгоряха от прекъснат кабел на жп прелеза в кв. „Орландовци“, съобщиха от болницата.

По информация на проф. д-р Огнян Хаджийски състоянието на по-малкия пациент – 8-годишния Васил, остава критично. При него са отстранени две трети от изгорялата кожа. Момчето е постъпило в клиниката с 90% изгаряния.

Още по темата

На другия пациент – Емил на 17 години, също е отстранена некрозиралата кожа, която е около 40%. Пациентът е в процес на стабилизация.

Смята се, че е извършен опит за кражба на кабелите, заради което са пострадали двете момчета.

Имало е срязан кабел на носещо въже с 25 хиляди волта напрежение, вследствие на което е провиснала другата част на кабела на около 1,20-1,30 м височина. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: момчетаПирогов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Всички коментари отразяват истината!Зорлем гюзелък олмаз!/На сила хубост не става/!Народа най пасле трябва да се осъзнае!Тая пасмина е ОПАСНА ЗА БЪЛГАРИЯ!
47
1
 
5
 
! Отговори
Ринго преди 13 години
едиствен шанс за *** да се избелят е тока .Пипат жицата горят яко и после ги белят като печен кестен .
46
1
 
7
 
! Отговори
doc. N. Kaloyanov преди 13 години
MNOGO DOBRE SA SI GO POLUCHILI ***! TIA BOKLUCI IZOBSTO NE TRIABVA DA GI LEKUVAT I DA HARCHAT PARITE NA DANAKOPLATCITE!
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо дъртите циганье на са предупредили чаветата,че ще крадат жица,та ги панира айшето?????
44
1
 
8
 
! Отговори
aerts преди 13 години
Ееееееееееееееей искам *** да стана,ще си живея безплатно на тоя свят.
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И да се надяваме, че един ден българската инжинерна мисъл ще изработи такъв ток, че като *** пипне жичката, така да се усили, че ташаците да му светнат като новогодишни лампи, ярко, премигващо и му опекът ромското семе на пуканки, а га вагинална ромка пипне жичката, токът така да се усили че да ий светнат яйчниците като фенерчета на разузнавачи от полицията...Пирогов мирише на скара
42
2
 
14
 
! Отговори
555 преди 13 години
При такова изгаряне е опечено живо а къде е полицията да провери кой ги е изпратил да крадат не стига че не плащат ток , жиците крадат а само за това ще се говори колко са пострадали.Да бе мирно седяло не би чудо видяло.п.п Тъй като полицията тях ги пази те да им дават цвете
41
2
 
14
 
! Отговори
gtf преди 13 години
а за нас няма направления ..щото касата плаща да лекува крадливите *** - браво г-да управляващи - браво ....
40
2
 
18
 
! Отговори
Евала преди 13 години
Колко ли здрави осигуровки са платили родителите им, че да заслужат подобно лечение? Ако моето дето бръкне в контакта и му се случи същото ще получи ли същото отношение за без пари въпреки че всеки месец стотици левове данъци и осигуровки?
39
2
 
16
 
! Отговори
ЕДИН 2 преди 13 години
90 %всеки ден са само за ***.*** държава *** новини.Такава огън да я гори от четирите края...
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо са ги оперирали, бе , те дали са здравно осигурени?Публикувайте ЕГН-тата да види народа, дискриминиран от манггали за кого отиват здравните му вноски.
37
2
 
26
 
! Отговори
ангел преди 13 години
докога тая случка ще бъде описвана така сърцераздирателно? "двете ДЕЦА" "пострадалите ДЕЦА".... все едно са били под кабела, за да помагат на старици и да коват къщички за птици, и прочее добри дела, а лошия кабел ги е нападнал и изгорил. но истината е една - опитвали са се да крадат кабел, затова са се изпекли. а едното "дете" е 17 г. *** с две чавета - така пише по нормалните новинарски сайтове.
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно ми е защо не съобщават истината в такива ситуации. Няма какво да се лъжем - не съм чул човек с 90% изгаряния да е оживял, камо ли дете.За съжаление това дете е пътник и лекарите няма какво да направят. Смъртта му ще лежи на съвестта на родителите му, които са го подучили да краде кабели. Ако въобще те имат съвест
35
0
 
42
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
А че *** са виновни две мнения по въпроса няма! Обаче хайде да си зададем и един друг въпрос кой изкупува металните отпадъци без да спазва някакви правила, без да се интересува от произхода им и като държавата не иска да сложи ред в този бизнес така ще бъде *** ще режат кабели, ние балъците ще ги плащаме на монополите а някой друг прави добри пари. В този бизнес са замесени и политици. Така че това е истината,защото ако този бизнес не се толерира от държавата няма да има такива случаи!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми ти бе,ще им го платиш както им плащаш и всичко друго.
33
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ай сега тия двамата Тока и Волта да си понесят наказанието за посегателство срещу малцинството, как така ще ги удрят безпричинно
32
1
 
34
 
! Отговори
... преди 13 години
Интересни новини, в България само за *** и *** проблеми се говори, явно ние, ентическите българи, сме малцинство. Не ме интересуват ***!! Интересно е кой ще плати лечението им?
31
1
 
26
 
! Отговори
манго преди 13 години
Нема страшно Айшето,заредил съм вече другото,това *** щом не може да краде качествено не става за нищо.
30
1
 
7
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Хубав виц.Макар, че прилепите са полезни животни.
29
1
 
22
 
! Отговори
Лекар преди 13 години
Не мога да им помогна. В тъмното съм и не мога да стигна до болницата, а и там е тъмно. Да си ходят в къщи да се лекуват. И да проверат имат ли здравни застраховки, защото не трябва да ги лекувам на вересия. Трябва да си купя хляб за довечера.