Пушачите на канабис по-често с психически разтройства

Нервност, меланхолия, тъга или раздразнителност мъчи потребителите на марихуана
5 окт 2010 21:10,
15
Пушачите на канабис по-често с психически разтройства
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хората, които пушат канабис, имат два пъти по-често проблеми с психическото си здраве от онези, които не употребяват този наркотик, показва публикувано днес изследване на Холандското централно статистическо управление, цитирано от АФП.

Хората с недобро психическо здраве са два пъти повече сред употребяващите канабис, отколкото при останалите, посочва в комюнике статистическото управление.

Според изследването, извършено между 2007 и 2009 г., са били анкетирани 18 500 души. Една пета от мъжете, пушещи канабис, се оплакват от психически смущения, срещу 10 процента при непушещите.

Същата пропорция се наблюдава и при жените: от психически смущения се оплакват 28 на сто от пушачките на канабис и 14 процента от жените, които не ползват наркотика, отбелязва статистиката.

Тя сочи също, че мъжете (6 процента) по-често употребяват канабис от жените (2 процента).

Най-често пушещите канабис се оплакват от нервност, меланхолия, тъга или раздразнителност, подчертава статистическото управление.

В Холандия употребата и притежанието на до 5 грама канабис, продавани в притежаващите общински лиценз заведения, са разрешени от 1976 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
34
 
! Отговори
nabludatel преди 13 години
Ей тия кратуни прости кой пак им плати да плюят бати и интелектуалните ***,аз познавам трима дето пият хапчета по лекарски разписания и не ги бива за нищо ,канабиса сваля кръвната захар и следтова ти се яде сладко това е всичко,ми гледАЙТЕ НЕШЪНЪЛ ДЖИОГРАФИК филма се казва супер трева за болните от рак дето им се подобрява и дето тия с трансплантации качат кила от ТХК то.Да ходат се обесят нейде
14
0
 
32
 
! Отговори
ER_Dr преди 13 години
Сред хората, които ползват антидепресанти по лекарско назначение, диагнозата "депресия" се среща много по-често, отколкото сред останалите, които не ползват.Защо е така? Докога ще се мълчи за тоя факт?Никой не казва...Пак юдейски конспирации :)))))))
13
0
 
34
 
! Отговори
П преди 13 години
Никъде в статията не видях, че именно марихуаната е ПРИЧИНАТА за тези симптоми и версии за психясване. Много е лесно, когато *** изкривяват всяко изследване. Освен това, когато се посочва изследване то трябва да се спомене дали е официално, представително, каква възрастова група и т.н. Само за последно искам да попитам: Марихуаната ли ви е крастата?
12
2
 
39
 
! Отговори
Godlike преди 13 години
Нормално! Има си и по-добро обяснение. След употреба се изпада в състояние на забавени реакции и се нарушава пространствената-времева ориентация. След определен период на консумация и злоупотреба, организмът се приспособява към това състояние и ако консумиращият наистина се чувства по-добре извън реалността, мозъкът му отказва да приеме нормалното състояние.
11
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зарежете тази марихуана бе хора, това си е наркотик.Аз си праскам по две кутии синьо виктори на ден/от китайското менте щото дъни по яко/ вечер си капвам и по малко ракиика/бутилка, най много бутилка и половина/ , след това две три малки мастики за капак и си спя като момченце.И съм здрав като бик, мисля да доживея до 45 години даже!
10
1
 
39
 
! Отговори
junkpaper преди 13 години
факт е, трябва да намалим наркотиците.
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иха, този на снимката каква бабанка е захапал... Искам и аз такава!! :)
8
4
 
45
 
! Отговори
защото преди 13 години
защото спиртните напитки водят до интоксиккация и до нарушаване на притока на кислород до келтките, най-вече в мозъка. и защото да си пян чичко е отврат :)
7
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съвсем нормално е пушачите на канабис да имат психически разтройства - те виждат света точно такъв, какъвто е, без розовите очила на повечето хора(не говоря за българите, които сме си черногледи).
6
2
 
57
 
! Отговори
наркотик тц. преди 13 години
Истината е че в България всеки втори е с психическо разтройство и това далеч не се дължи на наркотик а на борбата за физическо оцеляване в държавата България
5
7
 
56
 
! Отговори
ELIXIR преди 13 години
horata koito si pafkat sa edni ot nai-spokoinite i lejerni tipove - vsi4kite usmihnati i s rumeni buzki :) mislq 4e e kraino vreme da posledvame primera na Holandiq :) Legalize it!! :)
4
2
 
53
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Ама то грандиозно откритие от световна величина. Подобно нему открих и аз:Пиячите на бира пикаят по-често от другите - непиячи.Къде и кога да ида да си получа Нобеловата награда?
3
6
 
43
 
! Отговори
Румен Кашилски преди 13 години
А ве тия хора защо не пият домашна гроздова?!!!
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
haha te tuka sa si vsi4kite psihoproblemni -tova s kanabisa e samo za da si namerjat izvinenie
1
2
 
53
 
! Отговори
депресиран преди 13 години
Нервност, меланхолия, тъга и раздразнителност...имам..да пробвам с канабис...може да ми мине....