Хапвайте на воля филийки с дебел слой масло

Високите дози наситени мазнини не били вредни за сърцето
21 май 2011 11:42,
69
Хапвайте на воля филийки с дебел слой масло

Може спокойно да мажете вашите печени филийки с дебел слой масло, то няма да навреди на сърцето ви, пише британският в. "Дейли експрес".

Учени от университета Браун в Роуд Айлънд опровергаха общоразпространеното мнение, че високите дози наситени мазнини в менюто ни причиняват сърдечни удари.

Научен екип, ръководен от Стела Аслибекиян, изследвал 3630 костариканци на средна възраст и установил, че дори и тези, които пиели по литър мляко на ден и изяждали половин кило сирене, не проявявали увеличен риск от сърдечносъдови заболявания.

Изследователите стигнали до извода, че хранителните съставки в останалите храни от дневната ни дажба обезвреждат по някакъв начин нежелателните ефекти на наситените мазнини, съобщава БТА.

При все това д-р Аслибекиян предупреждава, че наситените мазнини не са за подценяване и никак не са безвредни. Но ако не се прекалява с тях, те могат да бъдат неутрализирани от калция, витамин D, калия и магнезия, включени в хранителния ни режим. Според нея трябва винаги да се отчита сборът на храните, включени в дневното ни меню, а не само отделните компоненти в него.

Изследването установило, че дори при хората, които консумирали до 593 грама наситени мазнини дневно, не бил отчетен риск от сърдечен удар, което потвърдило тезата за "неутрализирането" им от останалите храни, пише вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
1
 
! Отговори
Ya! преди 12 години
Tia *** sa si pravili opiti s kostarikanci!? Tuk si praviat opiti s nas kak vliyaiat vtvardenite maznini-izpolzuvani ot proizvoditelite na sladki bokluci-che sa po-evtnini ot kakaovoto maslo-izpolzuvano prez totalitarizma! Ta nishto chudno armenskata Mengele da e prava-do niakude!
64
4
 
4
 
! Отговори
мен преди 12 години
Ужас. Направо с мас да ни бяхте посъветвали да си мажем филиите.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Учени" като тези трябва да бъдат наказвани, защото само объркват хората, които и без това вече не са в ред. Един ден - забранено, друг ден - яжте на воля! Какви са тези глупости, бе, алоуууу??????? Всичко трябва да се яде, но с мярка, като се избягват храни, към които организмът има явна непоносимост.Аман от платени драскачи, тези нямат грам ум, камо ли отговорност.
62
1
 
3
 
! Отговори
учЯн преди 12 години
Добър ден господа "РАЗБИРАЧИ"! Олиото което са употребявали нашите деди е било 10 пъти по-малко като количество при днешната консумация,също и с глюкозофруктозния сироп(тогава дори не е съществувал) Почти всички продукти в магазина са бъкани с тях + още 10 Е-та. А не можах да разбера някой иска да каже, че сега хората живеят по-дълго щото са по здрави ли..не бъркайте спешната медицина и лечението на елемнтарни симптоми със по-доброто здраве-преди са умирали масово от най-обикновен грип или темп!
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 57Овчи, правиш ли разлика между наситени и хидрогенирани мазнини?
60
4
 
9
 
! Отговори
Доган сопола преди 12 години
и аз хапвам филийка със свинска мас с уиски!
59
1
 
8
 
! Отговори
Учен преди 12 години
Сакате ли да имате бело лице ката мажко дупе,употребевайте крем "Младост"!
58
3
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
статията се отнася за зомбитата и дебелаците . ям си всичко и ми завиждат абитуриентите - в пенсионерският клуб ми казват "младеж " :)
57
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Царю, молим се на Вас! Спаси ни, Ваше Величество, не издържаме вече, плачем горчиво, старци се молят Богу горещо, зьа спасение! Царю, ела и прогони българоубийците, както прогони Костов преди 10 години. Ваше Величество, Царю Симеоне, в Теб ни е надеждата!!!
56
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-идиотска статия не съм чел от доста дълго време!Не знам какви са тия "учени", но знам че 593 грама маргарин (примерно) са към.... 4200 калории. Ако трябва да консумираш и друга храна, която да неутрализира наситените мазнини, говорим за масивен калориен прием, гарантиращ такова наддаване на килограми, за които и сумист би завидял.Та как точно няма риск от сърдечни удари, ако си 200 кила?
55
4
 
13
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
да, изобщо не е имало рак, преди 100 години средната продължителност на живота е била 50 години... така са си умирали от здраве
54
1
 
14
 
! Отговори
:(( преди 12 години
Най страшното ще дойде когато изчезнат пчелите, не заради меда, просто природата се губи без опрашване. ВСИЧКИ СРЕДСТВА ЗА ВРЪЗКА ЩЕ НИ ДОКАРАТ ФАТАЛНА РАЗВРЪЗКА !
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най - добре е нищо да не ядем, едно време хората са живели по добре защото не са имали такива подобни информации, а сега днес пише това не било вредно, утре еди какво си пък било вредно и т.н. докато ни засипват с подобни глупости и ни се уврежда съзнанието ще има и болести
52
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обожавам препечена филийка с масалце и чаша хубав китайски чай !
51
2
 
7
 
! Отговори
Николай преди 12 години
до 501-во олиото не е измислено преди 100 години, а си съществува още от древността(не слънчогледовото разбира се)2-ро захарта е много по-вредна от мазнините, дори от наситените3-то храната рядко може да бъде канцерогенна, особено ако не е обработвана с разно препарата(ако ще и да е мазно свинско)4-то и преди 100 години е имало бол случай на сърдечни заболявания и редки случаи на рак
50
3
 
25
 
! Отговори
аз знам преди 12 години
Яжте свежи плодове и зеленчуци, прясна риба на скара и ядки. Другото учените да го ядат. :)
49
7
 
5
 
! Отговори
Маста,маслото преди 12 години
Животинските мазнини са вредни, затова преди 100 год(преди олиото,захарта) не е имало случаи на рак и сърдечносъдови заболявания :)
48
2
 
5
 
! Отговори
там преди 12 години
...и обилно ръсете сол в/у филията с масло,защото други учени и това са /ще/побликуват скоро..
47
2
 
31
 
! Отговори
масло преди 12 години
Много ми е интересно от какво ще е това масло когата няма крави,няма овце,няма мляко.Мога да ви кажа че който консумира чисто мляко и чисо сирене и чисто масло живее до дълбока старост.Нашите дядовци и баби само с това са приживявали и за това са имали дълъг живот ,а сега мреме като мухи защото ядем разни продукти с добавки и организмат ни се трови бавно но сигорно.Защо трябваше да ни заблуждават че е вредно маслото и маста,за да си продават маргарина с разни добавки от соя и какво ли не .
46
6
 
2
 
! Отговори
S. преди 12 години
A-ha, hapvaite na volia filiiki s debel sloi maslo i pak taka, na volia, shte se prevarnete samite Vie v edni dbeli filii s takova kolichestvo mas, che...I da ne se davat za primer izsledvaniata na kostarikancite, zashtoto ima ogromno znachenie v koia chast na sveta jivee chovek i hranata, koiato konsumira. Mnogo otdavna e dokazano kakvo, koga, po kolko i kak da se iade, za dostigane na otlichno zdrave. Koeto e nerazrivno svarzano sas sport.