Шест деца във Франция се заразиха с ешерихия коли

Яли замразени хамбургери, чието месо се оказало заразено
Обновена: 16 юни 2011 15:01 | 16 юни 2011 13:40, Елка Василева
8
Шест деца във Франция се заразиха с ешерихия коли
Снимка: Reuters

Шест деца са настанени за болнично лечение в северния френски град Лил, след като яли хамбургери, чието месо се оказало заразено с рядък щам на бактерията ешерихия коли, предаде ДПА, позовавайки се на информация от френските здравни власти.

Според лекуващите лекари състоянието на децата, които били приети в сряда с кървава диария, към момента е стабилно. Три от тях са били поставени на диализа, посочва АФП.

Най-малкото от тях е на 20 месеца. Всичките са от различни градове в Северна Франция и нямат връзка помежду си, освен че са яли дълбоко замразени хамбургери от марката "Стейкс Кънтри" (Steaks country), разпространявани от германската верига магазини "Лидл".

Производителите на хамбургерите във френския град Сен Дизие, който се намира на половината път между Париж и Страсбург, са разпоредили изтеглянето на всички продукти от заразените партиди.

Месото в хамбургерите е било доставено от Германия, съобщи ДПА, като цитира френския производител на сандвичите фирмата SEB.

Още по темата

Тя заяви, че всяка партида се проверява за наличие на бактериална зараза на излизане от фабриката. Според фирмата е възможно да е имало проблем с повторно замразяване по-късно.

Медицински източници казаха, че досега не са открили връзка с щама на ешерихия коли, който отне живота на 38 души, 37 от които в Германия, и разболя хиляди други, посочва БТА.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
германофил преди 12 години
Крайно време е Германия да излезе от ЕС, за да преустанови диверсионната кампания, която се води срещу нея от всички злобни и некадърни държавици, като една от тях е Франция. Германия трябва да спре да плаща сметките на т. нар. " победители " във 2- та Световна война. Германия е велика държава, която обаче е под злобното влияние на много пропаднали държави!!!
6
0
 
3
 
! Отговори
Петре преди 12 години
Егати бруталната ***.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
spokoino spokoino,vie bulgarite nqmate kakvo da qdete sus sedmici,edva li shte se zarazite skoro
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-малкото от тях е на 20 месеца. Браво бе! С хамбургери го хранили!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ешерихия коли ешерихия беси
2
3
 
6
 
! Отговори
Гол в самолета преди 12 години
И защо трябва да си мислим, че наистина има такава бактерия?
1
0
 
5
 
! Отговори
гошо от почивка преди 12 години
РЕСПЕКТ....МЕИН...