Нова зараза с ешерихия коли стресна Франция

Този път жертви на бактерията са 10 души от Бордо
25 юни 2011 08:31,
43
Нова зараза с ешерихия коли стресна Франция
Снимка: Reuters

Зърнени кълнове са в основата на ново хранително  отравяне, причинено от бактерията ешерихия коли. Този път жертви на бактерията са 10 души от френския град Бордо, предаде Франс прес.

От тях пет продължават да са в болница. Първите бактериологични изследвания са показали, че при  двама от пациентите инфекцията е причинена от ешерихия коли,  произвеждаща шигатоксини от щама O104. Същият щам беше открит и  при болни по време на епидемията в Германия.

Засега разследването на заразата в Бордо е показало,  че седем от засегнатите 10 души са били на празник в градчето Бегл, близо до Бордо. Там в увеселителен център шестима от тези  седем души са похапнали именно зърнени кълнове на 8 юни. Продължава разследването за произхода на зърнените  кълнове.

Още по темата

Миналата седмица няколко деца в Северна Франция се  заразиха с рядък щам на ешерихия коли след консумация на телешки бургери.

Германия съобщи за нов смъртен случай от опасния щам на бактерията Ешерихия коли, с който броят им достигна 44,  предаде Асошиейтед прес. Националният център за контрол на болестите обяви, че 43-ма  са починалите в Германия, епицентъра на заразата, и 1 в Швеция.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: бактерияешерихия коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
14
 
! Отговори
чичо Гошо преди 12 години
Всичкото това е от манията по "здравословно" хранене: кълнове- мълнове, трици-мрици, тичинки-мичинки... кво ли не измислят, само и само пари да се вадят. Пък и 100пъти писаха, че колито се е завъдило при кълновете заради благоприятните условия /висока температура и влажност/, но те продължават да хрупат.
20
0
 
16
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
"Този път жертви на бактерията са 10 души...при двама от пациентите инфекцията е причинена от ешерихия коли". Сеа аз ли съм *** или ...
19
1
 
3
 
! Отговори
инспектор от агенция преди 12 години
във ес няма никакъв контрол и проследяемостта на храните е само на книга със регламенти с които можеш да отидеш до тоалетната .
18
8
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
mrete i bez tova ste 7 miliasrda .
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а изследванията показват,че пръсканите продукти с препарат на медна основа нямат зараза.така че,по-добре да се пръска,щото ешерията ще ви такова мамата...тука в България здраво се пръска и затова няма гафове,обаче в чужбина не е таказатова купувайте българското,щото не се знае на какво ще попаднеш.
16
3
 
3
 
! Отговори
Бактерия преди 12 години
Сега ще ви разкажем играта!
15
2
 
1
 
! Отговори
nonstop преди 12 години
kak vse novi i nepoznati prez predni godini virusi i wampove sega se poqvqvat i ubivat? otgovorat e pove4e ot qsen. laboratorni probi i opiti koi znae i kakvo li ne owe.........tova we e apokalipsisat.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е ли ГМО?
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И накрая ще останат племената, хищниците, плевелите и вирусите ! Защото разумът им се свежда до храна и размножаване.
12
0
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Не е толкова страшно, ако мислиш с главата си. Но все пак е по-добре да си информиран, нали? После - ти решаваш.
11
0
 
8
 
! Отговори
бЕдНяК преди 12 години
Абе ще разберем, че живеем в "рая" на Земя-та (България) и че нас не ни бива (завистливи, мързеливи и страхливи), ама дано не е късно (като ни изкупят земята под носа).
10
1
 
14
 
! Отговори
Един преди 12 години
Силата на информацията е много силна днес. Сега се разпространяват такива новини, които да всяват смут и да защитават нечии интереси. Винаги е имало такива случаи, но сега започнаха да се създават истерии.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В човешката цивилизация племената унищожават империи с научни постижения и култура. В растителния свят плевелите унищожават културите.Питам се, защо всички народи изучават в училище истотия,биология и зоология,а не си вземат поука и решават адекватно проблемите?Всъщност зная отговора-популизъм,който води до задоволяване на безграничната човешка жажда за власт и пари!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напишете: Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето и като почетете, ще ви станат ясни много неща. Поздрав най-сърдечен!
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да забранят произвоството и консумацията на кълнове . Какво толкова?! Това са модерни изгъзици и без тях сме пораснали.
6
2
 
14
 
! Отговори
32 преди 12 години
А бе верно тея не спряха да си експериментират с всякакви вируси... много долни !!! накрая ще има ВАКСИНА....НОООО тя ще струва майка си и бащата си,ама няма как трябва да се купи,че болестта е опасна.
5
1
 
18
 
! Отговори
мим преди 12 години
служим за опитни мишки на някоя изследователска лаборатория.всички тези нови болести,ги пускат за да си правят бизнеса.болен си-отиваш на лекар-чичко доктор ти изписва лекарства-купуваш ги,цената им е много висока,но за здраве не се скъпим,и т.н.
4
7
 
12
 
! Отговори
voodoo преди 12 години
Хитлер го е казал на времето.Нисши и висши раси.Погледни Како на полето,ако не се праска нисшите плевели унищожават всичко.
3
8
 
13
 
! Отговори
простичка кака преди 12 години
Интересно защо никога няма пукясал някой *** от тези "страшни" заразни болести !? Щото вирусите и бактериите също се гнусят от тях, що ли!?
2
3
 
27
 
! Отговори
E. Coli преди 12 години
Живей екологично - *** от насиране!