Заразата с ешерихия коли може да е тръгнала от Египет

Проучват внос на сминдухови семена от страната
Обновена: 30 юни 2011 07:27 | 30 юни 2011 07:25,
25
Заразата с ешерихия коли може да е тръгнала от Египет
Снимка: Reuters

 Европейските здравни служби проучват дали заразата с опасната бактерия ешерихия коли в Германия и Франция не може да  бъде проследена до семена от сминдух, внесени от Египет или през 2009, или през 2010 г., предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

 
Европейският център за предотвратяване и контрол на заболяванията и Европейската служба за безопасност на храните обявиха в съвместен доклад, че "все още съществува голяма несигурност относно това дали сминдуховите семена са причината за всички случаи на разболели се хора".  
 
Според доклада е възможно доставка от сминдухово семе от 2009 г. да е свързана със заразата във Франция, а друга  доставка от 2010 г. - с огнището в Германия.
Още по темата
 В текста се  признава, че теорията за сминдуховото семе не обяснява смъртния случай в Швеция, където вследствие на зараза с бактерията почина жена, която не е консумирала заразени кълнове.  
 
Световната здравна организация (СЗО) счита заразата във Франция за отделна от тази в Германия, но признава, че от осемте случая във Франция в три е регистриран същият щам, като в  Германия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: ешерихия коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
Обиколил съм доста страни по света, виждал съм страхотна мърсотия в Индия и Пакистан, но мърсотията, която видях в Кайро няма равна на себе си. Повече в бедни и гладни държави не ходя, живота е кратък и човек не знае, откъде ще му дойде. Не се очудвам, ако заразата е дошла от Египет!
24
0
 
0
 
! Отговори
Тази зараза , преди 12 години
е като отхвръкналата цепеница . Обикаля , обикаля и баш където трябва ....заразява.
23
0
 
6
 
! Отговори
МЕХАНИЗАТОР преди 12 години
А, браво - заразата излезне от Европата - след това да направи завой на изток в Азия, после към Америка и накрая в Австралия и Океания. Имате 2 месеца за процедурата!
22
0
 
8
 
! Отговори
мда преди 12 години
то не бяха краставици от Испания, бобови кълнове от Германия, сега семена от Египет... утре кой знае какво ще е на ред, може би нещо от Занзибар ?а дали могат да се проверят лабораторните опити тук-там ?
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичките примитивни култури издигнали не-къпането в култ чрез обрязване пръскат зарази !
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тръгнала е от някоя западноевропейска лаборатория, която съществува с парите на данъкоплатците. Първо ще умрат някои, после други ще са тежко болни, но ще оцелеят, после е пуснат лекарството в продажба и накрая ще се ваксинираме. Айде, завъртяхме няколко милиарда долара!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе, тръгнала от Луната, та затова там няма живот - измрели са горките от щама. А никой да не си мисли, че може би причината е в Германия все пак...
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Известен факт е че *** (***-турци-араби) разпространяват всякакви зарази !!!!
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма начин това да е дело на западняците! Абсурд. Или са българите виновни, или са останалите източно европейци, или ако съвсем пък няма начин да се оплюят дежурните виновни, то е дело на араби!
16
2
 
9
 
! Отговори
Бай Танас преди 12 години
Ако Беха шпитали Кучкаря,веднага щеше да им каже откъде е тръгнала - Станишев или Костов :) може и от Тройната Коалиция,ненам
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде стига са търсили някой извън тях.......да се научат да си мият ръцете след тоалетна.................това с немската хигиена е останало в миналото......абсолютни мърльовци са
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ясно че е тръгнала от някоя *** държава с нулева хигиена. Тази бактерия се съдържа в изпражненията.
13
2
 
6
 
! Отговори
леП преди 12 години
май е от пръцкането на митьо пищова ,пък ако е хапнал и бобец ето ти гранде зараза
12
2
 
12
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
Е как може да е от Германия или някоя друга от "Великите" сили... Нали някоя втора категория държава трябва да изяде лай*ата. Такава като България, Испания, Португалия или даже трета категория - нищо, че е още по-далеч.
11
0
 
10
 
! Отговори
an преди 12 години
ПЪРВО ОБВИНИХА ИСПАНСКИТЕ КРАСТАВИЦИ КОЕТО СЕ ОКАЗА ЛЪЖА. СЛЕД ТОВА НЯКАКВИ КЪЛНОВЕ. СЕГА ПЪК СМИНДУХ ОТ ЕГИПЕТ. НА КРАЯ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ИЗВЪН ЗЕМНИТЕ СА ЗАРАЗИЛИ ВСИЧКИ ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ЗЕМЯТА. МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВИТЕ КАКВИ *** ВЗИМАТ ХИЛЯДИ ЕВРА ЗАПЛАТИ ЗА ДА СИ ИЗМИСЛЯТ ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ.
10
0
 
6
 
! Отговори
мен преди 12 години
живееща навън, българите може и да сме толкова лоши, колкото казвате, но все пак тук ешерихия коли няма...
9
0
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 12 години
Е такива като тебе до последно ревяха,че Сергей Антонов е замесен в атентата срещу папата".Лудата крава","свинския" и "пилишкия" грип,както и тая ешерихия не са българско изобретение.А ти ако си в държава където не искат да знаят за нас мен това не ме касае.
8
8
 
1
 
! Отговори
jiveesha navan преди 12 години
VSE PAK SME NACIONALISTI NALI,AMA DOVERIHA NI SE,,,NE STAVA ME BE HORA,KOLKO PROSTOTII PRAVIM OT NESHETA TA,,,,NO AKO GERMANIQ SE E DOVERILA NQ NQKOI,VQRVAITE IMA STRANI NE ISKAT DA ZNAQT ZA NAS...ZASHOTO IMA HORQ PRAVQT SI TOVA KOETO IM HARESVA ....NARODA SI JIVEE V SAN
7
7
 
1
 
! Отговори
jiveesha navan преди 12 години
EDNO NE KAZVAT V BG...NOVINITE TYK KAZVAT CE SEMENA IMA VNESENI I OT BG I OT ROMANIQ...TAKA CE NE SE ZNAE...DORI PODOZIRAT CE E BG
6
5
 
20
 
! Отговори
no name преди 12 години
Швабите първо най-категорично установиха,че заразата е от краставиците внесени от Испания.И след като съсипаха бизнеса на всички зеленчукопроизводители в ЕС,решиха,че е бобените зърна,после кълнове и т.н.Сега арабите им виновни.Абе дето казва първия Ал Кайда ще да е.Най-силната икономика в ЕС се ***.Както казва третия,факт е че нашето здравеопазване е на европейско ниво.Ако не е виновен Египет какво ще правиш Ангела?Трябва всички засегнати да поискат компенсации от Германия за нанесени щети.