Нова зараза с ешерихия коли стресна Франция

Този път жертви на бактерията са 10 души от Бордо
25 юни 2011 08:31,
43
Нова зараза с ешерихия коли стресна Франция
Снимка: Reuters

Зърнени кълнове са в основата на ново хранително  отравяне, причинено от бактерията ешерихия коли. Този път жертви на бактерията са 10 души от френския град Бордо, предаде Франс прес.

От тях пет продължават да са в болница. Първите бактериологични изследвания са показали, че при  двама от пациентите инфекцията е причинена от ешерихия коли,  произвеждаща шигатоксини от щама O104. Същият щам беше открит и  при болни по време на епидемията в Германия.

Засега разследването на заразата в Бордо е показало,  че седем от засегнатите 10 души са били на празник в градчето Бегл, близо до Бордо. Там в увеселителен център шестима от тези  седем души са похапнали именно зърнени кълнове на 8 юни. Продължава разследването за произхода на зърнените  кълнове.

Още по темата

Миналата седмица няколко деца в Северна Франция се  заразиха с рядък щам на ешерихия коли след консумация на телешки бургери.

Германия съобщи за нов смъртен случай от опасния щам на бактерията Ешерихия коли, с който броят им достигна 44,  предаде Асошиейтед прес. Националният център за контрол на болестите обяви, че 43-ма  са починалите в Германия, епицентъра на заразата, и 1 в Швеция.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: бактерияешерихия коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ли е новия "свински грип"? След още малко сплашване предстои да пуснат и ваксини и печалбите да завалят.
40
2
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
естествено, че целта е да няма прости пазари с истински плодове и зеленчуци - а всичко да минава през хипермаркета - да е във вид на паста - в кутия - минало през завод - и пълно със всякакви химикали и отрови - ета и консерванти - за да може да ви тровят и убиват по-бързо.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
posledno? Kulnove? Krastavici? Xapvaite mruvka na skara s mnogo bira i vsi4ko 6te si e ok!
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май целта на тези статии е да досъсипят и малкото останали зеленчукопроизводители,единствената полза от статията е всяване на масова психоза.Ще има болни,като ЕС нареди всичко да е опаковано,да ,ама в опакованите продукти при влага и топлина се развиват всякакви гадости,забравихме простите пазари,където бабите с напуканите ръце ни продаваха истински зеленчуци,сега ядем химия и отрови,но пък в лъскави опаковки и от лъскави магазини!По-добре ли сме?
37
3
 
1
 
! Отговори
Bai Ge4o преди 12 години
Tiq sa posraa...hahahahahha....drisliuvci
36
1
 
4
 
! Отговори
Ей преди 12 години
Нова зараза с КАДАФИ коли стресна Франция.
35
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
Осама е виновен ! :)))) Бой!
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
21, ти си или по-скоро не дочиташ докрай: от 10 заразени само при двама бактериите произвеждат н'ам къв си токсин от щама н'ам кой си. При останалите 8 сигурно произвеждат нещо друго;)
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** КАТО НЯМА ХЛЯБ ЯЖТЕ КЪЛНОВИ , ЧОВЕК ОТ ПРОСТОТИЯТА СИ ПАТИ
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не престанат да кълват тезе семена и техните кълнове?Не разбраха ли че е по безопасна една Флинкстоунска пържола отколкота тази пилешка храна?
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в допълнение на предните коментари - резистентността е резултат от генна мутация, което също е характерен процес при живите организми...при микроогразнизмите жизненият цикъл е значително по-кратък, което обуславя по-лесното и бързо проявяване на въпросните мутации
30
2
 
12
 
! Отговори
26 преди 12 години
така е,прави си.бактериите имат способността на свикват,даже някои от тях свикват на препарати - нарича се резистентност.
29
2
 
16
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
да, веднага обясняваме. при прекомерна непрвилна употреба на антибиотици всички бактерии стават резистентни. най-лесното нещо на света е да се появи нов щам бактерия или вирус. изобщо няма нужда от лаборатории.
28
5
 
11
 
! Отговори
saki преди 12 години
Тия пък не се спряха, да набиват зърнени кълнове. Кебапчета и кюфтета - това е истината.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако искате се смейте, но аз от години мия със *** краставиците и доматите , дори домашно произвоство.Семената, които се използват за кълнове не могат да се третират с препарати и дори да се промиват старателно, предвид дългото време за култивиране на кълновете , останалите спори на бактерии имат прекрасни условия да се развият и да се размножат. А другите зеленчуци ги консумирана непосредствено веднага след измиване.
26
9
 
6
 
! Отговори
д-р преди 12 години
"Това не е ли ГМО?" ГМО-тата съществуват от поне десет хиляди години. Всички плодове и зеленчуци са плод на хилядолетна селекция - те не са естествени продукти! Всичко е ГМО!
25
6
 
11
 
! Отговори
д-р преди 12 години
Някой може ли да ми обясни как в природата се появява щам, който е резистентен на 8 класа антибиотици??????????????// ---Чети биология и ще разбереш! Това е естествен процес. Дивотиите с илюминати, тайни ционистни лаборатории са за необразованите. В природата има естествени процеси на адаптиране към средата.
24
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой може ли да ми обясни как в природата се появява щам, който е резистентен на 8 класа антибиотици??????????????//
23
6
 
12
 
! Отговори
redordead преди 12 години
ами да бехте муали праджоли и шопска салата с рикия, сега хем щехте да сте живи и здрави, хем доволно наядени -а вие рупате някви измислени кълнове и после ривете...
22
4
 
16
 
! Отговори
инспектор от агенция преди 12 години
коли се въди но този щам е създаден в лаборатория и направен силно токсичен.