Двойките са от недоспиване

Според проучване, по-малко от 9 часа сън влошават успеха в училище
Обновена: 31 окт 2011 11:14 | 16 сеп 2011 23:53,
3
Двойките са от недоспиване
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ако детето спи по-малко от девет часа, то това ще се отрази отрицателно върху успеха му в училище. Липсата на сън се проявява най-зле в математиката, съобщи  MedDaily.

Учени от автономния университет в Барселона, провели изследване с участието на 142 ученици от началните класове. Те изяснили по колко часа спят децата, а след това анализирали успеваемостта им в училище.

Оказало се, че 6-7 годишните трудно решават дори най-елементарните аритметически задачи, ако са спали по-малко от девет часа. Освен това децата имали проблеми и граматиката и способността да възприемат  информация.

Авторите на проучването са на мнение, че недоспиването при днешните деца е свързано с "присъствието" на компютрите и телевизорите, които вече присъстват дори в детските стаи. Така децата страдат от хроничен недостатък на сън, който не може да бъде компенсиран.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
georgi преди 12 години
Двойките са от недоспиване а шестиците от много сън. Авторе малко си спал, много малко.....
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двойките са от недоспиване ....с учителката , щото и тя е човек ,и тя си го иска !
1
1
 
9
 
! Отговори
сб преди 12 години
Техниката не е виновна. Родителят определя кога, колко и какво може да гледа детето му. Същото е с компютъра. Моите лични наблюдения, а аз имам такива, са, че мама и татко се спасяват от много въпроси и грижи, като оставят децата да правят каквото искат. Липсва желание за общуване с децата. Счита се, че училището може да замести напълно родителя, а това е абсурдно..