14 непалци си хапнаха леопард

Искали да прогонят всички болести, сега ги чака затвор
28 сеп 2011 22:25,
36
14 непалци си хапнаха леопард
Снимка: Архив, Reuters

Полицията в Непал арестува 14 души за това, че са изяли леопард. Оказало се, че селяните вярвали, че месото на хищника лекува всички болести, съобщи РИА Новости.

Те твърдят, че не са убивали животното, а са го намерили мъртво близо до селото, в което живият. После преценили, че все пак месото е достатъчно „прясно“, за да може да бъде употребено като храна.

Законът в Непал изисква, когато бъде открито мъртво животно, да бъде съобщено незабавно в най-близкото лесничейство. Задържаните най-вероятно ще попаднат в затвора, тъй като не могат да платят глобата, предвидена за това нарушение.

Леопардите в Непал са под защитата на закона. В този регион те имат много рядък нюанс на окраската и често стават жертва на бракониери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: леопардНепал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
3
 
! Отговори
еко72 преди 12 години
...може да поощрявавт канибализма!
30
2
 
16
 
! Отговори
жена преди 12 години
Човекът наистина е най-голямата ***!Отвратигелно.И Зукърбърг ,и нашия Гоце,и оня ***,собственик на "Белла",забравих му името,който уби бялата мечка и тези...***! Не се наплюскаха!
29
5
 
4
 
! Отговори
do 30 преди 12 години
Толкова си глупав, че нямам идея от къде събра цялата тази простотия която си изписал...
28
2
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Стига бе! Марк Зукърбърк бил така гладен ,че изял цял бизон , а от това непалско селце ,цели 14 души си делили леопарда...При това толкова бедни ,че нямат пари за глобата и ще лежат в затвора. Каква е приликата и разликата между Непал и България? И там и тук има примитивни същества , които смучат като гладни въшки и не допринасят с нищо (***). Как са изчезнали леопардите мислите? От пренаселване и лов от нарастващо бедно население , раждащо по 10-15 деца. Само дето в Непал има закони а тук не
27
3
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
E sega kotaraka na selo zagazi!!!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашият Гоцка и в Непал ходил...
25
6
 
5
 
! Отговори
carvulan преди 12 години
Nema da umrat ot glad,ia!
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ужас горкото животно, ***
23
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 12 години
Ако наистина се излекуват от всички болести ще е много жалко... всички леопарди ще изчезнат, за да се появят малко по-късно в разни лаборатории.
22
8
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Айде ся, много психически нестабилни с противоречащи си интереси, скинари, крайно леви и анархисти станахте тука :РР
21
12
 
7
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Аз пък мисля, че няма нищо лошо да изядеш леопард ако нямаш користни печалбарски цели....Там няма пълни рафтове с месо... Непал не е Америка. Хората да си живечт мирно, и кой каквото му се яде и не го продават да си го ловува за месо.. (без човешко разбира се). Всичко е от природата... И някой броилер преди да му вземат скалпа и да ти го замразят в магазина може да ти изглежда красив и рядък, ама кво от тва... Аз няма да го гледам, ще го ям....
20
8
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Ти си *** *** деграде. Ако всички убиваха толкова колкото могат да изядат, всичко щеше да си е наред. Те са го убили заради местото, а не заради кожата. А и не става дума за снежен леопард, ***... Пише, че има специфична украска, турчак. Тебе трябваше Зукърбърг да те изяде и да те покаже във фейса ....
19
6
 
5
 
! Отговори
stefko 88 do 18 преди 12 години
brawo i az mislq taka obi4am jiwotnite i ne hareswam lowcite...oba4e hareswam orujieto ama mrazq i 4ernite (kakwa 4udesna kombinacq nali) sramota e pri pulni 6tandowe s meso da lovuva6 za fuknq ama i da trepe6 leopardi za6toto nqkoi jeren *** ti e kazul 4e 6te se ot4isti6 ot bolesti zwu4i o6te po-tupo
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... И в същото време 14 местни селяни от Непал... изяли животно за да се излекуват от нещо. Така или иначе, ако наистина помага защо не, поне като плацебо, и със сигурност е по-здравословно от химията в развития свят. За тях това е нормално животно, и родителите и дедите им са го ядяли. То не се появяват просто така редки животни, те са станали редки заради ей такива като Зукърбърк и тея дето им ги носят (демек убиват повече отколкото могат да изядат!!!). Тва е национален специалитет сигурно ..
17
6
 
23
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Вероятно става дума за снежен леопард. Може би най - красивата котка. Те отдавна са на изчезване, а тези *** са го убили и изяли. Смърт за тях. Няма как да съм хуманен. *** много, а красиви същества все по - малко.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи ся... не може така да си ги говорите на изуст както ви дойде и да прилагате двойно стандарти. То може, ама не е хубаво.В саседната статия Марк Зукърбърк убил бизон, нарязал го и го упекъл, сложил си снимки в профила с грила и всичко е 6, щото видиш ли той само това ядял... Той къде живее - в най-развитата страна на планетата. Направил го е защото има достатъчно пари да се изфука с каквото си поиска. Сигурен съм, че не е умирал от глад или да е изял бизона с точно определна причина. .....
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност докато четеш коментарите няма начин да не си го преместиш поне няколко пъти....Мегатъпи сте....
14
3
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Направо откри Америка и със сигурност това има много общо с темата! А пък повечето пингвини никога не са виждали бели мечки, няма и да видят. И кво от тва.
13
4
 
10
 
! Отговори
stefko 88 преди 12 години
za6to *** i negrite smurdqt?-za da moje i slepite da gi mrazqt... ga ga gaa znaete li kak moje da skrie6 pari ot ***?----kato gi sloji6 pod sapuna xa xa xa!koga cigankata si izhwurlq bokluka?-w dewetiq mesec xa xa xa
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАК МОЖЕ *** ДА ИЗБЯГА ОТ АУШВИЦ???-ПО КОМИНА,ПО КОМИНА И ДИММММ ДА ГО НЯМА :))))