Вирус по гениталиите (HPV) води до рак на устата... при мъжете

20 милиона американци вече имат орални инфекции
Обновена: 8 окт 2011 18:20 | 8 окт 2011 17:56,
79
Вирус по гениталиите (HPV) води до рак на устата... при мъжете
Снимка: Reuters

Папилома вирус (HPV), разпространяван най-вече при орален секс, може да доведе до случаи на рак на гърлото при мъжете, повече, отколкото при тютюнопушене.

Тове е установило нови мащабно изследване на инфекцията, проведено в САЩ, съобщава Блумбърг.

Изследването установило, че за близо 20 години случаите на рак на устната кухина при мъжете са нараснали главоломно.

Според статистиката около 20 милиона американци имат генитални инфекции с HPV вируса, твърдят от US центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Учените смятат, че рискът от заразяване е по-голям при мъжете, които имат голям брой сексуални партньори.

Медиците, стигнали до зловещите изводи, се надяват здравните властти в САЩ да увеличат натиска над втората по големина фармацевтична омпания Merck & Co, да проведе по-мащабни проучвания на ваксината си Gardasil, която лекува рак на шийката на матката при жените.

Изследванията трябва да покажат дали тя ще предотврати HPV инфекции на гърлото при мъжете.

Още по темата

За момента Gardasil е одобрен за лекуване на шийката на матката, вагинален и анален рак и генитални брадавици, и се препоръчва за момичета и жени на възраст от 9 до 26 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чрез онанизъм към здрав и бодър организъм!!!
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде сега пък мократа "шпакловка" излезе по-кофти от сухата.Знаех си аз, че така ще стане накрая.Вето и на свирките ... ясна е тя, ще се мре.
29
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдааа, пак ще трябва да се потим да чукаме жените вместо да се разминем с малко *** :(
28
11
 
18
 
! Отговори
внимание преди 12 години
Току що по БТВ съобщиха, че черверастите и БСПенделите са причинителите на заразата! Видите ли червераст или БСПендел, бийте го по главата докато не подбели очите!
27
0
 
16
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 12 години
За да научите нещо повече за рак на устата напишете в търсачката на Гугъл РАК НА УСТАТА и после четете. *** и ХУЙОЛАПАЧИ, рака не е за подценяване.
26
3
 
16
 
! Отговори
Айде бе ... преди 12 години
Не знам за рак на устата, но тази новина може да спечели "ПУЛИЦЪР" на атора и за всички времена.
25
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В гетото УСА е така ,ново-селекционираните вируси ,първо се изпробват върху местното в идиотизирано малоумно население !!
24
1
 
19
 
! Отговори
xxl преди 12 години
'''''Учените смятат, че рискът от заразяване е по-голям при мъжете, които имат голям брой сексуални партньори.''''Много умно!!! Значи има мъже дето чукат повече от една жена, което пък значи, че или жените са поне два пъти повече от мъжете или има доста жени дето се чукат с повече от един мъж!
23
5
 
33
 
! Отговори
Меден Кавал преди 12 години
Е сега ако забранят свирките *** живота....
22
5
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Затова като лапам,предпочитам да е с кондом.
21
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тия вместо да търсят под вола теле и вече кво ли не да обвиняват не е ли време да спрат синтетичните подсладители ,оцветители и подобрители които щедро тъпчат в която и храна да се сетите.Всеки един от тях е обявен отдавна за силно канцерогенен.За вредата от (Е-тата) знае всеки който има поне малко грамотност и интернет.Всяка година все повече и повече количества се използват.Не рак на гърлото ми рак на косата ще фанат вече.***.
20
1
 
29
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
***, разбира се! Защо да се ограничаваме да ваксинираме само жените срещу папилома вируса. Това е само половината от потенциалния пазар на ваксини. Няма друга мафия, която да може да се мери с фармацевтичната... Десетилетия наред ни набиваха в главите, че ваксината е нещо повече от задължително и извънредно полезно, до степен да започнем да си мислим, че не можем без ваксини.
19
7
 
71
 
! Отговори
Ибачев преди 12 години
Гъша *** - неизлечима болест !!!Епидемия ...Пациентът в Зимбабве: Докторе, падат ми ушите.Лекарят в Зимбабве: Абе това е някаква ***! А какво сте правили?Пациентът: *** гъски.Докторът: Значи имате гъша ***!Пациентът: Благодаря, докторе! (умира)Докторът (записва в протокола): Пациентът умря от гъша ***.Пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Зимбабве: За изминалата седмица в Зимбабве умряха 2500 души от глад, 5400 от отравяне с изгнили банани и един човек от гъша ***.Журналист (записва си): Гъшата *** попада в списъка на трите главни причини за смъртност в Зимбабве.Новинарска агенция: В Зимбабве зачестиха случаите на заболяване от неизлечима гъша ***.ТВ канал: Неизвестно досега заболяване на име "гъша ***" покосява населението на Зимбабве.Министерството на здравеопазването на Зимбабве призовава населението да не изпада в паника.Научно светило А: Да, гъшата *** не е известна на науката - и в това е основната й заплаха.Авиокомпания Congo Air: Прекратяваме всички полети до Зимбабве до приключването на епидемията от гъша ***.Научно светило Б: Властите крият реалните мащаби на катастрофата! Всъщност гъшата *** вече е проникнала в Европа - в Амстердам е бил видян кихащ *** с гъска под мишница.Пресата (публикува снимки на гъски): Врякащите убийци са около нас!Политик: За справяне с обхваналата света епидемия на гъша *** е абсолютно необходимо да бъдат изтребени всички гъски.Полицията (козирува): Тъй вярно, ще бъде изпълнено.Собствениците на ферми за гъски: Вие кво, да не сте обезумели? (Красиво се бият с полицията под щракането на светкавиците на пресата)Пресата: Заговор на собствениците на ферми за гъски застрашава националната сигурност!Министърът на здравеопазването на Монголия: За спасение на страната от епидемията на гъша ***, която вече е достигнала до нашите граници, е абсолютно необходимо да отделим сто милиона долара за оборудване на лаборатории за борба с гъшата ***.Премиер-министърът на Монголия: Вие сте обезумели!Президентът на Монголия: Премиер-министърът е твърде затънал в финансови машинации, договори с Китай за доставка на хляб и нагло игнорира реалната заплаха за населението на свободолюбива Монголия!Бившият премиер-министър на Монголия: Нашата партия спешно иска населението да бъде спасено от вируса на гъшата ***. В краен случай може и само населението на източна Монголия.Кандидат за президент на Монголия: Единственият начин да бъде спасена страната е да се прекратят отношенията с загниващия Запад, откъдето тръгна гъшата ***, а вместо това трябва да засилим сътрудничеството си с Китай и да се включим в състава му като автономна област. Китай ще ни спаси!Избирателите на Монголия: Вие сте обезумели!
18
2
 
22
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
"Вирус по гениталиите (ХПВ) води до рак на устата... при мъжете"..... нищо чудно. Един пил водка и получил вода в коляното!!!
17
7
 
27
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Аз го получих от *** ;)
16
3
 
22
 
! Отговори
VeNiX преди 12 години
Още един начин за контрол на популацията. Разбира се вирусът е "изпуснат" от някоя военна лаборатория...
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви меки китки бе?Орален секс не значи само ***, и с *** на "женски полови органи" става...
14
17
 
12
 
! Отговори
МАЙНА преди 12 години
ЯВНО СА СЕ ЗАРАЗИЛИ ОТ НЯКОЙ ГЕРБЕРАСТ КОЙТО ПАК Е ПРАВИЛ *** НА БОКО ТИКВАТАХАХАХАХА
13
1
 
24
 
! Отговори
69 преди 12 години
Минавам на 96
12
0
 
29
 
! Отговори
доверие преди 12 години
начи, да се разбереме. безопасната формула е - презерватив, бинт, презерватив ... и вече, квото - такова. а, и секса да е виртуален, да няма контактност. и кво е това орална любов, абе ай сиктир.