Разстройство при пътуване

За какво да внимаваме и как да се справим?
Обновена: 27 юли 2012 10:46 | 27 юли 2012 10:46,
3
Разстройство при пътуване
Снимка: Reuters

Рискът да пострадаме от диария при пътуване е голям, между 30-80%.

Дължи се най-вече на срещата с екзотични храни, непознати за организма ни щамове на местни микроорганизми, различни санитаро-хигиенни условия, промяна на климата и стрес на организма и ограничени възможности за поддържане нивото на лична хигиена, на което сме свикнали...

Причините за диарията при пътуване в по-голямата си част се дължат на бактериални и вирусни инфекции. Един от големите източници на заболяване са басейните с питейна вода и състоянието на ВиК инсталациите в чуждите дестинации.
 
За да избегнем риска да отпием заразена вода, експертите са категорични в препоръките си – трябва да консумираме бутилирана, от сертифициран източник, която е със сигурно затваряне.
 
Над една трета от стомашно-чревните инфекции по принцип се дължат на бактерията Ешерихия коли (Escherichia coli). Другите възможни причинители са: салмонела (Salmonella), холерен вибрион (Vibrio cholerae), клостридиа (Clostridia), йерсиния (Yersinia), шигела (Shigella), листерия (Listeria), камбилобактер (Campylobacter), гиардиа ламблиа (Giardia lamblia) и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разстройството е масово явление на българското Черноморие и обяснението е само едно-фекално замърсяване.И миналата година и тази година едно и също-отиваш на море и се разболяваш гадене, повръщане и температура!Това е!
1
0
 
2
 
! Отговори
По-надежно е преди 11 години
нипел 1/2 цола, муфа с тапа.