Кои билки помагат при хламидия ?

Инфекцията се предава по полов път
22 авг 2012 13:55, Пенка Бегова
3
Кои билки помагат при хламидия ?
Снимка: Reuters

Инфекцията с хламидия е от най-разпространените, предавани по полов път. Коварното при нея е, че в повечето случаи се развива безсимптомно, но оставя коварни последствия върху репродуктивната система при жената.

Хламидията може да причини частично и напълно запушване на фалопиевите тръби, което съответно да стане причина за животозастрашаващото състояние извънматочна бременност, в първия случай, и стерилитет.

Инфекцията се развива след заразяване с вътреклетъчен паразит Chlamydia trachomatis (Хламидия трахоматис), който освен половите органи може да порази очи, стави, черен и бял дроб.
 
Симптоми, ако те въобще се изявят и разпознаят, могат да се наблюдават 7-14 дни след заразяването. Обикновено включват парене при уриниране, болка в ректума, отделяне на секрет от вагината или пениса.
 
Податливи на инфектиране са както жените, така и мъжете, въпреки че усложненията при представителките на нежния пол са по-драматични. Нелекувана хламидията води до ендоцервицит (възпаление на цервикса) при жените и уретрит при мъжете.
 
Билките едва ли биха излекували инфекцията. За това е необходимо сериозно и навременно лечение предвид сериозните усложения от тази коварна инфекция. Напоследък се появяват данни, че някои билки могат да помогнат в борбата срещу инфекцията.
 
Те, със съгласието на лекуващия лекар, могат да се прилагат едновременно с медикаментозната терапия или като профилактична мярка, когато инфекцията вече е излекувана. Не бива да се пренебрегва и фактът, че билките също имат странични ефекти, поради което консултация със специалист се налага.
 

3
Напиши коментар Коментари
2
1
 
11
 
! Отговори
Гумаджия преди 4 години
Особено помага растението Каучуково дърво, от което се добива латекс за презервативи ;)
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това ако е информация и то свързана със заглавието, здраве му кажи "Напоследък се появяват данни, че някои билки могат да помогнат в борбата срещу инфекцията"

10 натурални лека при косопад
10 натурални лека при косопад

10 натурални лека при косопад

Идеи за флорален маникюр (галерия)
Идеи за флорален маникюр (галерия)

Идеи за флорален маникюр (галерия)