Марихуаната води до загуба на памет

Ефектът се дължи на активна съставка в марихуаната
Обновена: 14 дек 2012 11:11 | 14 дек 2012 11:11,
67
Марихуаната води до загуба на памет
източник: Reuters

Употребата на марихуана може да има широкообхватни последици, като краткосрочна загуба на паметта и повишаване на сърдечната честота.

 
Според специалисти това до голяма степен се дължи на активната съставка в марихуаната, алкалоида делта-9-тетрахидроканабинолът (THC).
 
Той играе ключова роля във формирането на паметта, обясняват учени.
 
Редовната употреба на марихуана увеличава риска от проблеми с паметта и други когнитивни нарушения.
 
Други странични ефекти от употребата на марихуана са:
 
  • Забавени реакции и нарушения в координацията на движение, което увеличава риска от травми и наранявания, както и шофьорските и други операторски умения.
  • Липса на правилна преценка. Според специалисти употребата на канабис е една от причините за рисковото сексуално поведение.
  • Ускорен пулс. Марихуаната може да ускори пулса от 20% до 100%, което увеличава риска от сърдечен пристъп. Много уязвими са предразположените към сърдечни проблеми.
  • Промени в настроението и психичното състояние. То може да варира от силна еуфория до апатия, да се проявява агресивност, раздразнителност, параноя, депресия, тревожност.
 
Продължителната и редовна употреба на марихуана може да доведе до пристрастяване, проблеми с възприятието и паметта, респираторни проблеми, като хронична кашлица и бронхит, повишен риск от психоза, когнитивен упадък и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
2
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: СтефкаСтефче, ако във Световната Здравна Организация работеха все такива като тебе, егати здравето ще има на тая Планета, тури му вестник!Добре че Калинките са ни само местни. Не ги щат навън.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пуши си тревицата , носи си лошия дъх в следствие на нея..в комбинация с тъпия поглед и кристала в светещите ти очи и не се изказвай неподготвена. Според СЗО марихуаната е номер 4 в списъка на вредни вещества ;) . И никой тук не защитава C2H5OH ти си го съчини
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, а от мастурбиране се ослепява и се отива в ада. Тази статия е преписана от някакво Работническо Дело, струва ми се.
12
5
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Вярно е това. Марихуаната води до нарушения в паметта.Вярно е, че никой още не е умрял от марихуана. Обаче!!! Изследванията които показват това са за токсичност. Марихуаната наистина води до учестен пулс. Ако някой е взел та е умрял от проблеми със сърцето, това не се смята за токсичен ефект от марихуаната схващате ли?Или сте дотолкова напушени че не ви работят логическите схеми в мозъците?Не на последно място - марихуаната води до стерилитет. Това е доказано.
11
2
 
7
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
До Анонимен 18 Абе анонимния аз съм *** и много съжалявам ,че се бях пияна докато те правих.Ако само се бях напушила сега нямаше да те има и светът щеше да е малко по-добър!!! Само да добавя,че според световната здравна организация ( а не според мен) марихуаната има по-малко вредни действия дори от кафето, така че приятелю ходи да удариш една ракия и една чи..я!
10
3
 
6
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
ААА лелел колко *** статия,.Вие това къде го прочетохте или пак е откритие на английските учени.Освен това алкохола причинява доста по-неприятни неща от тревата.ЗАЩО ТОГАВ НЕ ГО ЗАБРАНИТЕ?
9
1
 
5
 
! Отговори
Voland преди 11 години
абе загуба на памет може да се получи много неща, ама конкретната статия казва, че пушенето на марихуана води до загуба на памет :). Марихуаната не благоприятства тези проблеми, тя ги поражда
8
3
 
16
 
! Отговори
До Анонимен преди 11 години
"А Тютюна с какво е полезен че се дават луди пари за субсидии?"По-добре нямаше как да се каже.
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от наркомани
6
2
 
1
 
! Отговори
voland преди 11 години
нема метъли и неметъли има лениви мекици
5
7
 
20
 
! Отговори
ЕдиКойСи преди 11 години
Марихуаната може да ускори пулса от 20% до 100%, което увеличава риска от сърдечен пристъп....е тва вече е пълна простотия при положение че няма регистриран нито един смъртен случаи при употреба на марихуана не може да пишете такива неща.Моля Ви живеем в 21 век образовайте се малко от от малко :) П.С. те и другите работи кадето сте ги написали и те не са верни ама карай :)
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Тютюна с какво е полезен че се дават луди пари за субсидии?
3
2
 
13
 
! Отговори
До voland преди 11 години
Ами полезна е но ... непомня с какво
2
23
 
8
 
! Отговори
voland преди 11 години
А добро утро! Чакаме сега "арт" пушилките да се събудят от артистичния си сън и да ни убедят колко всъщност е полезна марихуаната. Очакваме ви!
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много добре въобще не искам и да помня в каква държава съм роден.