Кашлица – как да си помогнем?

Лек срещу кашлицата е медът, взет непосредствено преди лягане
Обновена: 21 дек 2012 08:53 | 21 дек 2012 08:45,
2
Кашлица – как да си помогнем?
източник: Reuters

Образно представено кашляме, когато нещо дразни гърлото ни – независимо дали това ще е прах или постназален секрет.  Кашлянето ни помага да прочистим дробовете си и трахеята.

 
В повечето случаи кашлицата отминава за седмица - две, когато се дължи на вирусно заболяване, включително и грип. Ако тя продължава повече или затормозява силно, е редно да се потърси лекар за консултация.
 
Как да си помогнем сами?
 
Тогава, когато кашлицата е лека, при самата й поява още, можем да си помогнем като приемаме много течности. Срещу сухото гърло, както и за спомагане отделянето на секретите, ефект има и овлажняването на въздуха. За целта се предлагат подходящи овлажнители.
 
През нощта главата може да се положи на по-висока позиция и вместо с една, се спи с две възглавници. 
 
Лек срещу кашлицата е медът, взет непосредствено преди лягане. Изследвания показват, че той има свойството да облекчава кашлицата.
 
Тези мерки са от полза и при изписано лечение. 
 
Срещу влажна кашлица
 
Като „влажна кашлица“ определяме тази, при която се отделят секрети от гърлото. Тя може да се облекчи с лекарствени средства – които по принцип се отпускат в аптеките без рецепта – експекторанти. Познати са ни под формата на сиропи с отхрачващо действие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: грипкашлицакашляне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.