4 правила за по-бързо излекуване от грип

На кои признаци кога да обърнем внимание
Обновена: 21 яну 2013 15:55 | 18 яну 2013 11:57,
1
4 правила за по-бързо излекуване от грип
Снимка: Reuters
Грипът е силно заразно вирусно заболяване, което засяга респираторния тракт. Всяка година от грип боледува около 10 – 15 % от населението. Грипът покосява независимо от възрастта, като особено податливи към него са възрастните над 65 години, децата до 4-годишна възраст, хронично болните, хората с потиснат имунитет и бременните. 90% от леталитета заради грип или неговите усложнения са при над 65-годишните.
 
Симптомите са масово добре известни, въпреки че при всеки наборът на оплакванията е различен по брой и интензитет. Това са: висока температура, която се повишава бързо и рязко и спада след 3 до 5 дни, болка в мускулите, при някои и в ставите, възпалено гърло и дразнеща кашлица, хрема и запушен нос, главоболие. Предвестниците му са тежест в главата, дискомфорт, зачеряване на очите и кихане. Чувството на умора и физическата слабост също са характерни признаци, които остават до към 2 седмици след оздравяването. Също толкова време е необходимо, за да премине и кашлицата.
 
Въпреки че не са типични за грипа, рядко болните страдат и от гадене, повръщане и диария.
 
Грипът покосява изведнъж, за разлика от настинката, чийто симптоми изпитваме няколко дни преди да настъпи пиковият момент на влошаване на здравословното състояние. Затова пък грипът поваля почти непосредствено след заразяването.
 
Три са подтиповете на грипния вирус: А, В и С. Първите два са виновни за епидемиите, за заболяванията от грип всяка година, за хоспитализирането и смъртните случаи. Подтип С причинява оплаквания със средна тежест, малко по-изразени от тези на настинката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първото правило е : не хващай грип. :)Абе много ни го рекламирате тоя грип нещо...