Няколко съвета срещу стрес

Когато улавяме, че е на косъм да ни срази...
Обновена: 21 яну 2013 15:48 | 19 яну 2013 15:13,
0
Няколко съвета срещу стрес
Снимка: Reuters

Когато сме стресирани, ядем много или точно обратното, не се сещаме да се храним... Типични са и други прояви на занемаряване отговорността и грижата към собственото тяло и личност... Понижава се хигиената или поне не толкова ни вълнува външният ни вид. Бръсненето може да почака, гребенът също или очната спирала, да не говорим за поддържането на обувките. А сигурен признак, освен за немарливост, за депресия е, когато те изглеждат сериозно неподдържани.

Малко признаци могат да ни издадат в началото, че страдаме душевно. Хората, които държат на нас, може би, ще се досетят, че нещо не е наред и ще задават въпроси. Други просто ще странят или ще "улавят" усещането ни за дискомфорт и слабост ще се насройват посъзнателно враждебно към нас.
 
Има моменти, в които самите ние осъзнаваме, че напрежението, на което сме подложени ни „вади от релси“. Какво може да ни е от полза тогава, за да защитим поне организма от стреса, който изпитваме и издържи той до необходимия ни срок?
 
Ще ни помогнат 6 обикновени правила, към които трябва да се придържаме, независимо от ускорението на случващото се покрай нас. Понякого просто списъкът с точки ни помага да "си стъпим на крака" и се стабилизираме емоционално.
 
1. Наложете си да се храните редовно
 
Редовно ни се случва – да не закусим, защото закъсняваме, да пропуснем обяда, защото бързаме за среща или "гоним" графика... Но тялото ни, още повече, умът ни се нуждаят от постоянно „подаване на гориво“. Ако организмът изпитва необходимост от енергия, се появява склонност към раздразнителност и гняв.
Ще приемате събитията по-спокойно, ако се храните редно, на приблизително еднакви интервали, и балансирано. Това означава да поемате необходимите ценни за организма храни и вещества, в правилно съотношение въглехидрати, за предпочитане бавноусвоими, белтъчини и мазнини. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари