Как да постигнем по-бърз метаболизъм?

Скоростта, с която организмът гори калориите, зависи от няколко фактора
20 яну 2014 22:00,
3
Как да постигнем по-бърз метаболизъм?
Източник: Reuters

Повишаването на метаболизма е сред най-основните желания на всички, които следят своите килограми. Скоростта, с която организмът гори калориите обаче, зависи от няколко фактора. При някои от нас бързият метаболизъм се унаследява, а мъжете са склонни да горят повече калории, в сравнение с жените, дори и по време на почивка. 

При повечето хора обмяната на веществата започва постепенно да се забавя, след навършване на 40 години. И въпреки че няма как да контролираме възрастта, пола или гените си, все пак има начини, с помощта на които можем да ускорим метаболизма си.

Да натрупаме мускулна маса 

Телата ни постоянно горят калории, дори когато сме се отдали на почивка. В тези случаи метаболизмът е много по-бърз при хората, които имат повече мускули. За всеки половин килограм мускулна маса, тялото ни изразходва по 6 калории на ден, само за да я поддържа. За сравнение – за всеки половин килограм мазнини се горят дневно по 2 калории. 

При силова тренировка се активират мускулите по цялото тяло, като по този начин се повишават средните нива на дневния метаболизъм.

Продължението може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Математика преди 10 години
Аз тежя 70кг. Да кажем цялото ми тяло е мускулна маса. 70кг. по 2 (за 1 кг.) по 6 калории= 840 изгорени cal = 0,84 kcal. Ако съм 70кг мазнини ще изгоря 0,28 kcal. Пред мен в момента има един мюсли бар в който има 154 kcal. Така че какво значение има дали ще изгориш 0,84 kcal или 0,28 kcal.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къде е статията, няма я в plus.bg!