6,5 млн. лв. за спешната помощ "потъват" в нечий джоб!

Обявена е поръчка за вече изградена система, алармира ГЕРБ
Обновена: 5 фев 2014 12:53 | 5 фев 2014 12:52,
69
6,5 млн. лв. за спешната помощ "потъват" в нечий джоб!
Десислава Атанасова Снимка: архив, БТА

Пореден сигнал за проблеми в здравеопазването подадоха от ГЕРБ.

Бившият здравен министър, сега депутат – Десислава Атанасова, съобщи, че е пусната обществена поръчка от МЗ на стойност 6,5 млн лева за интегрирана система за спешната помощ. Такава обаче вече била изградена.

На 21 декември, съвсем на тъмно, министър Таня Андреева е взела решение да се обяви обществена поръчка за изградена и функционираща и в момента интегрирана система за спешна помощ, обясни тя.

По нейни думи дори в здравната стратегия, приета от правителството на Пламен Орешарски, е записано, че има такава работеща система.

Атанасова поясни, че тя е направена още през 2009 г. при тройната коалиция и при двама министри на здравеопазването - Радослав Гайдарски и Евгений Желев.

Бившият здравен министър зададе и редица въпроси на ръководството на здравното ведомство.

Дали тази обществена поръчка не е начин да се усвоят едни финансови средства и те да потънат в джобовете на определени фирми? Дали заданието на тази поръчка не съвпада до най-малката подробност с наличната вече такава изградена?, запита Атанасова.

Тя поиска още да знае дали Таня Андреева смята, че тези 6,5 млн лева няма да бъде по-добре да използва за нещо друго, при положение че средствата за здравеопазване са намалени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
8
 
! Отговори
шери преди 10 години
Деска с мазната перука ражда компромат след компромат. Сладка е властта, не усняха да се накрадат като хората, че и три месеца по-рано я сдадоха. Окъпи се , жено, до следващите избори остават 4 години, съвсем ще се всмърдиш.
35
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЯ ЩО НЕ ГО СМУЧЕ?
34
7
 
15
 
! Отговори
гнилоч преди 10 години
А,бе вие нормални ли сте,червени ***! Хората ви предупреждават че се готвят да ви оберат,вие ги плюете. Толкова са ви ...... - сега управляващите,че вече ги защитавате и когато ви крадат най-безскрупулно.
33
0
 
10
 
! Отговори
Pich преди 10 години
Възложител: Министерство на здравеопазването /МЗ/ Номер: 00080-2013-0037 Процедура: Открита процедура по ЗОП Описание: Осигуряване на комуникационна свързаност, поддръжка на информационно-комуникационните системи и системата за проследяване оперативен контрол и управление на автопарка от реаномобили на Спешната медицинска помощ на Р. България Краен срок за подаване на оферти или заявления за участие: 31/01/2014 17:30 Това е на сайта на АОП. Всеки, който се интересува може да види и подаде
32
8
 
12
 
! Отговори
жорката преди 10 години
На снимката - изпечена манипулаторка! Самата скъпо соанирана безскрупулна наглост! Който е луд, да й вярва!
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимена какво ще кажеш за самозабаванията повреме на герб?!?и топлата им връзка с олигарсите нече тия неса същите нода плюеш подържавата си из света не е държавническо ?!?
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е кога успяха и на вас да ви пуснат опорните точки какво да пишете по форумите,жалки сте ве комунистчета,една да ви пише какво да говорите и какво да пишете,е да знам че и тя много добре знае че от вас от каде толкова акъл че да измислите толкова работи да пишете и да говорите.
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
когато дойде Борисов имаше фиск от 8 милирада. ЕС даде още 5 само за последнаат година на упарвлението му, Дянков открадан още 2 от НЗОК - всичок се стопи.
28
7
 
14
 
! Отговори
до 30 преди 10 години
Аз пък искам да ти напомня, че глада по време на Виденов бе нищо, в сравнение с безисходицата и самозапалванията по времето на Борисов. Все пак "модата" да се самозапалиш от глад дойде с Дянков и Борисов.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само тези пари потъват внечий джоб ,редовно "нечий джоб" се пълни с пари и точно тези които лаят е не щото "нечий джоб" се пълни с пари , азащото техния не се пълни иначе щяха да кажат кой е джоба .Както винаги всичко си знаят ,доказателства няма и така 25години .Така "нечий джоб" ще продължи да се пълни докото България се опразва.
26
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато ГЕРБ дойде на власт се оказа, че хазната е на червено с 500 МИЛИОНА! Бесен от това Борисов покани бившия тогава мин. на икономиката Орешарски в една от ТВ да се срещнат и да каже колко пари има в наличност в хазната! Орешарски тогава дойде и потвърди, че хазната е на червено с 500 мил.! Това го препредаваха по новините по-късно всички телевизии! Не знам защо паметта на хората е толкова къса! Ако не беше правителството на ГЕРБ дошло на власт, щяхме да сме в хиперинфлация като при Виденов!
25
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази каквото и да каже по-добре да мълчи и да се върне на кръстовището на околовръстното откъде я прибра Боко!
24
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай КостаНякакъв пример за лоша работа от нейна страна ще дадеш ли или просто така ще си плюеш? Атанасова може и да не е най-големия капацитет,но определено свърши много добра работа като министър на здравеопазването за краткото време което имаше.И това се потвърждава от положителното мнение за нея на повечето лекари и сестри в здравната ни система.
23
13
 
19
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Нормално е когато БСП са на власт да крадат като за световно ,народът да е недоволен,да протестира,полицаите да смилат протестиращите от бой и за това да получават награди.Това вече го видяхме няколко пъти.Така е и сега!Затова аз ще гласувам за този дет обещае ,че ще забрани БСП.
22
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мале като чета коментарите на платените *** ми се повдига? Това, че Герб са крали оправдава даването на 6.5 милиона за нещо, което вече го има ли ? това ли са ви доводите бе ***? Щом има изградена такава система, значи тези пари не трябва да се дават и трябва да се искат отоговори за какво е тази поръчка тогава? Кво ми ревете кой колко бил крал. Всеки който краде е за СЪД, а не да се оправдава с миналите. Скапани комунисти. Долу Олигарски от власт! Смърт за комунистите.
21
12
 
23
 
! Отговори
Бай Коста преди 10 години
От тази на снимката по-*** кифла в парламента просто няма.
20
16
 
8
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Гледам *** пак вадят "яките аргументи"- "грозното Деси", "колко си некадърна","колко ги е яд ,че не могат да крадат","къде са 2 млрд. лв."....абе ейиии за 2 млрд. о.к. питайте лошо няма ама за другите простотиии, ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА 6.5 МЛН. КОИТО СЕГА ЩЕ ПОТЪНАТ ТОВА Е СТАТИЯ ЗА ТЕЗИ 6.5 МЛН. КОИТО ИСКАТ ДА ГЕПАТ КРАДЛИВИТЕ КОМУНИСТЧЕТА...А АРГУМЕНТИТЕ В СТИЛ "ТИКВАТА" "ФИЗКУЛТУРНИКА ""ГРОЗНАТА ДЕСИ" СИ ГИ ЗАВРЕТЕ.... ТАМ КЪДЕТО СА ВИ ГЛАВИТЕ *** парчета сте ей!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
таа от кога съ ней къпалъ
18
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако човек иска да се заяжда винаги ще намери за какво да се заяжда - личон аз смятам, че Таня Андерева е една от малокот силни министри на коалицията заедон с Йовчев, Стойнев и Златанова....другите са гола вода.
17
3
 
4
 
! Отговори
XAXAXXAX преди 10 години
veche ne ostana ot kakvo da gepqt ta shte povtarqt :D