Какви са оперативните техники при хемороиди?

И какви са факторите за появата им
10 фев 2014 15:50, Румяна Тасева
2
Какви са оперативните техники при хемороиди?
Източник: Reuters

Хемороидите са социално-значим проблем, който създава особен дискомфорт у страдащите. Негативното чувство се заражда от факта, че хемороидите причиняват дискомфорт при стоене продължително време в седнало положение, което се среща особено често при хората, които работят предимно зад бюро или в офис. При хората, които стоят прекалено много време изправени, хемороидите също могат да създадат дискомфорт, който да се изразява в болка, поради триенето им в глутеусите.

За лечението на хемороиди има много оперативни техники. Критериите за насочване към операция са строги, но най-важното е хемороидите да бъдат в трети или четвърти стадий. През първи стадий се среща кървене при изхождане, но без пролапс на хемороиди. През втория стадий се среща кървене и сърбеж в аналната зона с пролапс на хемороидите по време на дефекация, кои се репонират спонтанно след акта на извеждане на фекалните маси.

В трети и четвърти стадий хемороидите са с постоянен пролапс през аналните сфинктери, като при трети стадий е възможна репонация на хемороидите с ръка. В четвърти стадий хемороидите са напълно пролабирали и не позволяват никаква мануална корекция на образувалия се дефект.

Сред най-често срещаните симптоми са появата на аленочервена кръв по тоалетната хартия или бельото след изхождане, сърбеж в аналната област, зацапване на бельото със слуз, силна болка в аналната област - след продължително стоене в седнало положение, поява напролабирали вътрешни хемороиди, които се задържат дълго време извън аналния канал и отичат. Пролабиралите хемороиди обикновено са в трети и четвърти стадий. Долавя се неприятно усещане за движение на чуждо тяло в областта на аналните сфинктери, което е съпроводено с позиви за дефекация, сърбеж и болка.

 

Продължението на статията може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
хем еро хем ид преди 10 години
Кви стаии кви глупости? И аз съм имал хемероиди, нищо особено. Ако може да търпиш пиеш хапчета за почистване на кръвта, ако ли не- нагъзваш се кат мадама на задна и те цепват за секунда. Хора, яще здравословна храна, практикувайте спорт и секс и не пушете цигарки, щот при спирне на кръвообращението може и да си отидете.
1
0
 
5
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
Тази статия този който я писал да я прочете на хемороидите си.По-голям ефект ще има,.