Обичайни проблеми през бременността

Акупресурата е подходящ метод за възстановяване
15 юли 2014 13:07, Румяна Тасева
0
Обичайни проблеми през бременността
Снимка: Reuters

Жените по време на бременност могат да изпитат известен дискомфорт. Той се обуславя от засягане в различни области на тялото. Най-характерните симптоми са през първото тримесечие, които и са признаците на съществуващата бременност. Среща се загуба на менструалното кръвотечение и леко увеличение в телесното тегло. Гърдите нарастват и може да се изпитва лека болезненост в тях. Повишава се честотата на уриниране и се появява сутрешно гадене или повръщане.

През второто тримесечие се срещат симптоми като значително увеличение на телесното тегло. Разтяга се коремната стена и тазът. Възможно е да се появи главоболие, запек и киселини, както е възможно да се усетят и движенията на плода.
 
През третото тримесечие обикновено се появява оток по крайниците от задържане на течности и секреция от гърдите. Възможно е да се появи по-тежка форма на запек и респективно хемороиди. Характерен симптом за този период е появата на безсънието и безпокойство.
 
Кои са най-характерните симптоми на дискомфорт през бременността?
 
Първите и особено чести симптоми са болката в корема и гърба. Според специалисти коремните болки са коликообразни. Обикновено се получават при раздуване на коремната стена и разбутването на червата. Срещат се при сядане или при изправяне и лягане.
 
Болките в гърба обикновено се обясняват с рязкото наддаване на теглото и натовареността на гръбначния стълб и мускулатурата от допълнителните килограми.
 
Повече от препоръчително е да се спазва правилен хранителен диетичен режим, за да се предотвратят неприятни състояния като запек, поява на хемороиди, болка в корема от преразтягане на корема и болки в гърба.Препоръчително е да се извършва специален комплекс физически упражнения, с което да се стимулира допълнително обмяната на веществата, да се избегне рязкото наддаване на килограми и се подготви тялото за раждането.
 
Акупресурата е подходящ метод за възстановяване от такива неприятни симптоми. Мануалната терапия и масажи също са особено подходящи. Препоръчителни са масажите с длани в долната част на гърба, с което се облекчава болковият синдром там.
 
Другите особено чести проблеми са...
 
Носенето на сутиен, който да подкрепя бюста, до голяма степен облекчава неприятните усещания от това естество.
 
 
 

 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари