Защо косата оредява?

Причината може да бъде алергия и не само
28 окт 2014 19:06,
2
Защо косата оредява?
Източник: Reuters

Симптомите, сигнализиращи за окапване на косата, са лесно забележими – повече коса по четката и сифона, докато се къпете, или по ластика, когато връзвате косата... 

Остава обаче въпросът „Защо?“. Отговори дава специалистът по грижа за косата – Вини Ферера. 

Липсва на правилните хранителни вещества

Ако хранителният режим не включва основни хранителни вещества като протеини, омега-3 мастни киселини, витамин B, желязо и биотин, това неминуемо ще навреди и на косата. 

Непълноценното хранене допринася за много проблеми в организма. Стремете се да се храните по-здравословно, за да удовлетворите всички нужди на организма. 

Може да имате алергична реакция

Алергиите могат да се появят по най-различни начини, а оредяването на косата е един от тях. Алергичната реакция може да доведе до свиване на капилярите и отслабване на кръвообращението към основата на космените фоликули. По този начин се потиска здравословният растеж на косата.

Прекомерна употреба на горещина върху косата

Топлината е вредна за косата – това е известно на учените. Третирането й с подобни уреди обаче може да навреди не само на краищата, но и на цялата коса, като я направи по-тънка и чуплива. 

Съветът на Ферера е да използвате уреди като преса за коса или сешоар на най-ниската степен, дори и това да означава повече време за оформянето на прическата.

Още полезна информация на здравна тематика може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Ампули за коса - както си бех плешив така пак изглеждам млад и дългокос !