Джипитата поискаха повече пари от НЗОК

7,1% от парите за здраве отиват при тях, в Европа - до 30 на сто
7
Джипитата поискаха повече пари от НЗОК
Снимка: Булфото, архив

Личните лекари настояват средствата за първична извънболнична медицинска помощ да станат 8 на сто от общите здравноосигурителни плащания на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Това се казва в обръщение, прието по време на Четвъртия национален конгрес по обща медицина.

Още по темата
Финансирането на първичната извънболнична помощ в 15 европейски държави още през 2008 г. е било в размер на 25-30 на сто от общите финансови средства, заделяни за здравеопазване, се посочва в документа.

В момента в България този размер е 7.1 на сто.

Лекарите настояват до 20 декември да им бъдат изплатени фактурираните дължими суми за август, септември и октомври за разликата в потребителските такси, плащани от пенсионерите, както и да се намери решение на проблема със здравнонеосигурените лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: НЗОКлични лекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Така наречените джи пи та са най-ниското ниво в здравеопазването.Те са най добре платени.Взимат повече от специалистите.Да не говорим,че много от тях не са си направили труда,както останалите да си вземат специалността.Те не трябва да разполагат с талоните на всеки един от нас.Тези талони трябва да са при нас и всеки един човек да знае с какви талони разполага.На тях трябва да им се плаща на извършен преглед,а не на записан пациент-за който си взимат парите независимо дали са го прегледали.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сестра Сестро, да си станала лекар, сега и ти щеше да всемаш по толкова. Като не си учила навремето, сега си трай и вземай колкото ти дадат.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една гсдина не съм ходил при джипито а то взема пари за мен после нямало пари в касата. Пари се вземат при преглед а не за несвършена работа
4
2
 
6
 
! Отговори
пациентка преди 9 години
да им се плаща само на прегледан пациен.имам познат който от 10 години е в чужбина и се води при джипи което получава пари за него без да го е погледнала.да се плаща за извършена работа.
3
4
 
7
 
! Отговори
сестра преди 9 години
Да им се плаща за извършена дейност, а не на записана бройка пациенти те и сега вземат от касата заплати в размер до десет хиляди!
2
4
 
5
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ТЕ НЕ СТИГА ЧЕ НЕ РАБОТЯТ НОРМАЛНО АМИ И ОЩЕ ПАРИ ИСКАТ. СТААНАХА БЕТЕР ТЪРГОВЦИ СЪС ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...както и да се намери решение на проблема със здравнонеосигурените лица"Да споменаваме ли кои са тези "лица", по азбучен ред от Асан до Ястреб!